default-image

Νίκησε 1-0 ο Ολυμπιακός τη Ρίζεσπορ

Αθλητισμός
Νίκησε 1-0 ο Ολυμπιακός τη Ρίζεσπορ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυσκολεύτηκε  για να βρει το γκολ, όμως στο φινάλε κατάφερε να συνδυάσει την καλή εμφάνιση και με νίκη κόντρα στην Ρίζεσπορ, 1-0, ο Ολυμπιακός. Στο δεύτερό τους τεστ κατά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν στοιχεία δουλειάς και ο Φουστέρ στο φινάλε τους χάρισε τη νίκη.

Καλό πρόσωπο για τους Πειραιώτες στο πρώτο ημίχρονο. Με όπλο την υπομονή και την καλή κυκλοφορία έφτιαξαν πολλές ευκαιρίες, με μεγαλύτερη το δοκάρι του Ντοσεβί (22’), όμως δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα. Η καλή εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Ο Ολυμπιακός έχασε πολλές ευκαιρίες (τις περισσότερες ο Χάρα), ενώ στάθηκε άτυχος στο 63ο λεπτό, όταν ο Φουστέρ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι από την «άσπρη βούλα». Τελικά, ο Ισπανός ήταν αυτός που χάρισε στην ομάδα του αυτό που κυνηγούσε, βρίσκοντας δίχτυα στο 83ο λεπτό.

Ντεμπούτο για τον Στέφανο Καπίνο, που πήρε την θέση του Ρομπέρτο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Την πρώτη… γεύση από τη νέα του ομάδα πήρε ο Φελίπε Πάρντο.

Το ματς:

Πιο δραστήριο ξεκίνημα από τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτιαξαν την πρώτη τους τελική μόλις στο 2ο λεπτό, ενώ ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας. Από την μεριά της, η Ρίζεσπορ προσπάθησε να πιέσει ψηλά, όμως ήταν φανερό πως η ομάδα του Μάρκο Σίλβα είχε τα ηνία. Οι Πειραιώτες κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα και έψαξαν τρόπους για να μπουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Σταδιακά, οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να γίνονται πιο γρήγοροι και στρίμωξαν για τα καλά τον Ιτάνζ και τους αμυντικούς του, που σώθηκαν στο 22ο λεπτό απ’ το δοκάρι στο σουτ του Ντοσεβί. Ο Ολυμπιακός ανέβασε σημαντικά την απόδοσή του, την στιγμή που η ομάδα του Καραμάν είχε χάσει μέτρα στο γήπεδο και ήταν σταθερά σε θέση άμυνας. Από την άλλη, οι Τούρκοι δεν ενόχλησαν καθόλου τον Ρομπέρτο, που είδε τους αμυντικούς του να δουλεύουν εξαιρετικά. Το ημίχρονο έκλεισε με το 0-0 να παραμένει και τους «ερυθρόλευκους» να αισθάνονται άτυχοι που δεν πήγαν με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Καλύτερο ξεκίνημα για την Ρίζεσπορ στο δεύτερο 45λεπτο. Σε αντίθεση με την εικόνα της στο πρώτο μέρος, η ομάδα Καραμάν μπήκε πιο επιθετικά κι έτσι περιόρισε σημαντικά τις ενέργειες της μεσοεπιθετικής γραμμής του Ολυμπιακού, που πάντως δεν απειλήθηκε. Με το πέρασμα των λεπτών, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν και πάλι ρυθμό εκμεταλλεύτηκαν τα τραγικά λάθη της αντίπαλης άμυνας και η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη. Το γκολ όμως δεν ήρθε, ούτε και από το πέναλτι που κέρδισε ο Κολοβός και εκτέλεσε στο οριζόντιο δοκάρι (63’) ο Φουστέρ.

Σταδιακά, ο ρυθμός έπεσε. Οι Πειραιώτες κατέβασαν στροφές και οι Τούρκοι κατάφεραν να πάρουν ανάσες στα μετόπισθεν. Πάντως, ο Ολυμπιακός συνέχιζε να ψάχνει το γκολ, όμως ήταν φανερό πως χάθηκε η καλή χημεία που υπήρχε, λόγω και των πολλών αλλαγών του Σίλβα. Τα λάθη των Τούρκων αμυντικών συνεχίστηκαν και τελικά δεν έμειναν ατιμώρητα με τον Φουστέρ να βρίσκει δίχτυα στο 83’. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχιζαν να πιέζουν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν το 2-0, όταν ο Ολαϊτάν σημάδεψε το δοκάρι στο 90’.

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο (46’ Καπίνο), Μαζουακού (71’ Σαλίνο), Αυλωνίτης, Βούρος, Σαλίνο (46’ Ελαμπντελαουΐ), Ζντίελαρ (46’ Κασάμι), Μπουχαλάκης (73’ Γιαταμπαρέ), Ντοσεβί (46’ Ντουρμάζ), Φορτούνης (62’ Κολοβός), Τσόρι (62’ Φουστέρ), Χάρα (71’ Ολαϊτάν)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News