Αθλητισμός

Στην Πειθαρχική το μπαλάκι για την Κέρκυρα από την ΕΕΑ

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού απεφάνθη ομόφωνα πως η μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Κέρκυρα ήταν εικονική, ωστόσο δεν εισηγείται ξεκάθαρα την αποβολή της ομάδας από τη Super League και αντιθέτως μετά το μπαλάκι στην Πειθαρχική Επιτροπή της λίγκας.

«Η Επιτροπή διαβιβάζει την παρούσα απόφασή της ως 'έκθεση'… στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο για να πράξει τα δέοντα και ειδικότερα για να αποφανθεί ως αρμόδιο όργανο για το θέμα της αποβολής ή μη της Κέρκυρας από τη Super League», αναφέρει το σχετικό έγγραφο που έστειλε η ΕΕΑ στη Super League, την ΕΠΟ, την ομάδα του νησιού των Φαιάκων, αλλά και τον Εργοτέλη που έκανε τη σχετική καταγγελία επικαλούμενος το δεδικασμένο στις υποθέσεις Καβάλας και Ολυμπιακού Βόλου από το 2011. Πλέον την ευθύνη της απόφασης έχει η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League.

Η καταγγελία του Εργοτέλη είχε βασιστεί σε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψαν στις 17/12/2013 ο Γιώργος Λιμπάντσης και ο Χαρίτων Κουτσούρης, οι οποίοι ουσιαστικά ομολογούσαν ότι ο σημερινός μεγαλομέτοχος της ομάδας Αθανάσιος Ίσσαρης ήταν απλώς «αχυράνθρωπος» και πως ουσιαστικός κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών είναι ο κ. Λιμπάντσης!

Υπενθυμίζεται πως η Super League λόγω των υποθέσεων της Βέροιας και της Κέρκυρας άφησε ανοιχτές δύο θέσεις στην κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα. Εργοτέλης, Λεβαδειακός και Απόλλων Σμύρνης ελπίζουν να καλύψουν τυχόν κενά που θα προκύψουν.

Σχόλια