default-image

Κληρώνει σήμερα για τη Σούπερ Λίγκα

Ποδόσφαιρο
Κληρώνει σήμερα για τη Σούπερ Λίγκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως έχει ανακοινωθεί από τις 2 Ιουλίου, σήμερα  θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα Banquet στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και θα ξεκινήσει στις 20:00 έχοντας τηλεοπτική κάλυψη από το Novasports1 και Novasports1HD.

Ωστόσο, όλα αυτά τη στιγμή που εκκρεμούν δικαστικές υποθέσεις. Μπορεί η Βέροια να αθωώθηκε σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό, όμως ο Λεβαδειακός προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο για την υπόθεσή της. Επίσης, τον δικό της... Γολγοθά έχει να αντιμετωπίσει η Κέρκυρα, μετά την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό, κατά της οποίας οι Φαίακες θα ασκήσουν έφεση.

 Η κλήρωση λοιπόν για το νέο πρωτάθλημα θα προηγηθεί της επικύρωσης της περσινής βαθμολογίας.

Η εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής αφορά 16 συλλόγους μετά από τη μείωση των ομάδων που συμμετέχουν στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Ίσως, όμως, να αφορά ακόμη λιγότερες...

Το ένα "αγκάθι" ακούει στο όνομα "Κέρκυρα". Αν και στον αγωνιστικό χώρο ο νησιώτικος σύλλογος κέρδισε "εισιτήριο" για τη νέα σεζόν, παρ' όλα αυτά αντιμετωπίζει το φάσμα της αποβολής από το πρωτάθλημα, λόγω εικονικής μεταβίβασης μετοχών της ΠΑΕ το περασμένο καλοκαίρι.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εισηγήθηκε υποβιβασμό του συλλόγου κατόπιν εξέτασης της υπόθεσης μετά από σχετική καταγγελία του Εργοτέλη. Παρότι δεν έχει παραδώσει το σκεπτικό στη Super League για τις περαιτέρω ενέργειες, είναι πιθανό η Κέρκυρα να μπει στην κλήρωση με αστερίσκο ή ως Ομάδα Α.

Αντιστοίχως, είναι υπαρκτό το σενάριο να υπάρχει και Ομάδα Β στη διαδικασία, θυμίζοντας την κλήρωση του 2011. Τότε απουσίασαν τα ονόματα του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας από την κλήρωση, τώρα πλην της Κέρκυρας, ίσως απουσιάσει κι αυτό της Βέροιας.

Ο Λεβαδειακός προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο για το παιχνίδι της "βασίλισσας του βορρά" με τον Ολυμπιακό το 2013, για το οποίο ο σύλλογος αθωώθηκε σε πρώτο βαθμό και στη συνέχεια από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Οι Βοιωτοί δεν καταθέτουν τα "όπλα" της παραμονής, με συνέπεια να προστεθεί ακόμα ένα ουσιαστικό όσο και τυπικό πρόβλημα στην κλήρωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News