default-image

Στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού η Εθνική Νέων

Αθλητισμός
Στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού η Εθνική Νέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έστω και με αλλότρια βοήθεια, η Ελλάδα Κ19 προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Under 19, πετυχαίνοντας τον πρώτο στόχο της στη διοργάνωση. Η ήττα της με 2-0 από τη Γαλλία στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι του Α' ομίλου στην Κατερίνη δεν κόστισε, αφού την ίδια ώρα, η Αυστρία αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Ουκρανία.

Σε ένα γήπεδο με κατάμεστες εξέδρες, η Εθνική Νέων του Γιάννη Γκούμα έκανε το καλύτερο δυνατό και πανηγυρίζει την επιτυχία της, ακόμα και αν επετεύχθη με χείρα βοηθείας. Οι Έλληνες φίλαθλοι χειροκρότησαν τους παίκτες και ανταμείφθηκαν για την παρουσία τους, και στους τρεις αγώνες!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Γάλλοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, όποτε ήθελαν ανέβαζαν το ρυθμό και δημιουργούσαν ευκαιρίες στην εστία του Κότσαρη με ευκολία. Οι διεθνείς προσπάθησαν, κατανάλωσαν ενέργεια και είχαν ορισμένες επιθετικές προσπάθειες, αλλά, υπέκυψαν στην υπεροχή των αντιπάλων τους.

Με ένα γρήγορο γκολ του Ντιακαμπί στι 5' και με ένα τέρμα του Ντεμπελέ στο 64', όταν οι Έλληνες έδειχναν να πιέζουν, οι Γάλλοι επιβεβαίωσαν ότι είχαν το "πάνω χέρι" και δύσκολα θα έχαναν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους.

Πλέον, η Ελλάδα περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της στα ημιτελικά, αναλόγως με τα αποτελέσματα στην 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου. Στο σημείο που έφτασε, έχει το δικαίωμα να ονειρεύεται τη συμμετοχή της στον τελικό, αφού οι χώρες στην άλλη πλευρά του ταμπλό δεν έχουν δείξει κάτι το ξεχωριστό.

Γαλλία: Καμαρά, Φιλζινί, Σενζεμπά, Ντιακαμπί, Παβάρ, Κεμέν (74' Γκιρασί), Κιλί, Μπλιν, Μοπαΐ, Ντεμπελέν, Τιράμ (65' Κομάν).

Ελλάδα: Κότσαρης, Σάλιακας, Τσιμίκας (88 Μηλιώτης), Τσελεπίδης, Κυριακόπουλος, Ρούσσος, Καραχάλιος, Στάικος, Ορφανίδης, Κουλούρης (61' Βέργος), Κυνηγόπουλος (71' Κυριακόπουλος).

Η Βαθμολογία του Α' ομίλου

Πίσω από την αρχή

Η Ελλάδα ήταν αυτή που χρειαζόταν τους βαθμούς, όμως, η Γαλλία έδειξε ότι ήταν η καλύτερη του ομίλου και το έδειξε από την έναρξη της αναμέτρησης. Μόλις στο 5', ο Κίλι εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, ο Ντιακαμπί αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή έκανε την κεφαλιά και εκμεταλλευόμενος την κακή έξοδο του Κότσαρη, σκόραρε.

Η Ελλάδα αντέδρασε στα επόμενα λεπτά και είχε δύο καλές ευκαιρίες, με ένα σουτ και μία κεφαλιά του Καραχάλιου, όμως, η αντίδραση της δεν είχε μεγάλη διάρκεια και η Γαλλία ανέκτησε τον έλεγχο. Πάντως, στο 16' ο διαιτητής δεν μέτρησε γκολ της Εθνικής Νέων, λόγω υπόδειξης επιθετικού φάουλ του Κουλούρη στον Καμαρά.

Στο 17' ο Ντιακαμπί έκανε την προβολή εντός περιοχής και αστόχησε, ενώ, ένα λεπτό αργότερα, ο Κότσαρης είχε κακή αντίδραση σε μακρινό σουτ του Κίλι. Η ασταθής επέμβαση του διεθνή γκολκίπερ παρακίνησε τους Γάλλους να δοκιμάσουν αρκετά σουτ από μακρινές αποστάσεις, αλλά δεν τον απείλησαν όπως συνέβη με τον Κίλι στο 26' και τον Ντεμπελέ στο 30'.

Στο 37' ο Φιλίζνι έκανε την παράλληλη πάσα από δεξιά, χωρίς κανείς να τον ακολουθήσει για να σκοράρει, με το ημίχρονο να κλείνει με μία όμορφη ενέργεια του Τιράμ, που δεν ολοκληρώθηκε σωστά.

"Τελείωσε" μόλις απείλησε

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Ελλάδα να μπαίνει πιο δυναμικά και να επιχειρεί να φτάσει στην ισοφάριση, την οποία άγγιξε στο 62', όταν ο Ορφανίδης βρέθηκε μόνος του στην περιοχή από την πάσα του Κυνηγόπουλου, σούταρε μετά από περιστροφή, αλλά ο Καμαρά απέκρουσε.

Η ευκαιρία αφύπνισε τη Γαλλία, η οποία αξιοποίησε την ποιότητα της και διεύρυνε το προβάδισμα της μετά από δύο λεπτά. Ο Μοπάι έσπασε το οφσάιντ της ελληνικής άμυνας και πάσαρε παράλληλα στον Ντεμπελέ, ο οποίος με φαλτσαριστό πλασέ, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κότσαρη.

Η Ελλάδα επιχείρησε να αντεπιτεθεί, κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, όμως, με εξαίρεση ένα γυριστό σουτ του Κυριακόπουλου εντός περιοχής, δεν απείλησε. Επίσης, είχε το μυαλό της στα μετόπισθεν, λόγω των επικίνδυνων αντεπιθέσεων της Γαλλίας και δεν μπορούσε να βγει ολοκληρωτικά μπροστά.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε στο 82', όταν ο Κότσαρης είχε σπουδαία διπλή επέμβαση σε κοντινά πλασέ των Μουπάι και Γκιρασί, αποσοβώντας το τρίτο γκολ. Το ματς ολοκληρώθηκε με τους Γάλλους να μην ψάχνουν το τρίτο γκολ και τους Έλληνες να συμβιβάζονται με την πρόκριση μέσω... τρίτου!

Πηγή: Sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News