default-image

Διαφωνία για την Κέρκυρα στην ΕΕΑ

Ποδόσφαιρο
Διαφωνία για την Κέρκυρα στην ΕΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καθυστέρηση στην αποστολή στις αρμόδιες αρχές του πορίσματος για την εισήγηση περί αποβολής της Κέρκυρας που πήρε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στις 2 Ιουλίου τελικά δεν είναι τυχαία.

Ανάμεσα στον πρόεδρο της ΕΕΑ Κωνσταντίνο Παπαλάκη και τον εισηγητή της υπόθεσης Παναγιώτη Περράκη έχει προκύψει διαφωνία σχετικά με το άρθρο του νόμου με το οποίο θα πρέπει να παρθεί η απόφαση (εισήγηση).

Ο κ. Περράκης υποστηρίζει ότι η παράβαση («εικονική απόκτηση μετοχών από τον Θανάση Ισσαρη») εμπίπτει στο άρθρο 69 που προβλέπει αποβολή από το πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, όμως, διαφωνεί και θεωρεί ότι η παράβαση των Φαιάκων εμπίπτει στο άρθρο 77 και πρέπει να επιβληθεί στην ομάδα μόνο πρόστιμο.

Η παράγραφος 6 του συγκεκριμένου άρθρου προβλέπει όντως πρόστιμο από 1.000 - 300.000 ευρώ, αλλά, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η συγκεκριμένη ποινή επιβάλλεται «ανεξάρτητα από τις τυχόν άλλες συνέπειες». Και όπου «τυχόν άλλες συνέπειες» η ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα που προβλέπεται στην παράγραφο 3 και 5 του συγκεκριμένου άρθρου. Εξαιτίας της συγκεκριμένης διαφωνίας λοιπόν δεν έχει αποσταλεί ακόμη το πόρισμα σε ΕΠΟ και Super League (κάτι που θα γίνει την Τρίτη όπως ειπώθηκε).

Να σημειωθεί ότι οι πειθαρχικές επιτροπές δεν τιμωρούν με τον αθλητικό νόμο αλλά με τον πειθαρχικό κώδικα, ο οποίος προβλέπει από υποβιβασμό μέχρι αποβολή από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, καθώς η παράβαση της Κέρκυρας θεωρείται «βαριά». Η θέση λοιπόν της νησιώτικης ομάδας παραμένει εξαιρετικά δυσχερής. Εκτός και αν στο πόρισμα δεν γίνεται λόγος για «εικονική απόκτηση μετοχών» αλλά για άλλη παράβαση, οπότε θα μιλάμε για σκάνδαλο μεγατόνων.

Το σίγουρο είναι ότι έχει δημιουργηθεί απίστευτο μπάχαλο, καθώς η Κέρκυρα δεν μπορεί να προσφύγει στο διοικητικό εφετείο για να μπλοκάρει την απόφαση, η πειθαρχική της Super League δεν μπορεί να επιβάλει την ποινή, ενώ είναι άγνωστο ακόμη τι θα πράξει η Super League στην κλήρωση της ερχόμενης Τρίτης: θα βάλει δηλαδή την Κέρκυρα στην κληρωτίδα ή την «ομάδα Α»;

Το μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Παναγιώτης Περράκης, πάντως, διέψευσε με δηλώσεις του ότι έχει υποβάλει την παραίτησή του με αφορμή τη διαφωνία με τον πρόεδρο της Επιτροπής. «Δεν έχω υποβάλει την παραίτησή μου. Είμαι κανονικά μέλος της Επιτροπής» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε. «Δεν υπήρξε καμία θυελλώδης συνεδρίαση, δεν έφυγαν καφέδες. Δεν έχω ιδέα για τι μου μιλάτε. Η εκδίκαση για την υπόθεση της Κέρκυρας έχει γίνει κανονικά και έχει πάρει τον δρόμο που πρέπει».

Πηγή: Sentragoal.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News