Αθλητισμός

Κι όμως αθωώθηκε η Βέροια!

Άλλο ένα σκάνδαλο μετρά από σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς παρά τις τρεις ομολογίες ποδοσφαιριστών και προπονητή για χειραγώγηση του αγώνα με τον Ολυμπιακό, η Βέροια απαλλάχθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων και παραμένει στη Super League.

Για την ακρίβεια η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αθώωσε τη Βέροια με ψήφους 2-1, αλλά και τους κ. Γιώργο Αρβανιτίδη και Γιώργο Λαναρή για το περιβόητο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (3-0 στις 6/1/2013), που σύμφωνα με καταθέσεις ήταν στημένο. Μετά την εξέλιξη αυτή, η ομάδα της Ημαθίας παραμένει στη Super League.

Η επιτροπή, πάντως, έκανε δεκτή την πρόσθετη παρέμβαση του Λεβαδειακού, αναγνωρίζοντας πως είχε έννομο συμφέρον στην υπόθεση. Ως εκ τούτου, η ομάδα της Βοιωτίας διατηρεί το δικαίωμα να προσφύγει στο CAS για το ζήτημα, αν και περιμένει τι θα γίνει με την περίπτωση της Κέρκυρας για να πάρει τη δική της θέση στη μεγάλη κατηγορία.

Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με τη υπ΄αριθμ. 63/8-7-2015 απόφασή της απορρίπτει ως απαράδεκτη την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ. Διακρατεί και δικάζει κατ΄ουσίαν την υπόθεση ως προς την εγκαλουμένη ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ. Δέχεται κατά πλειοψηφία ότι η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ δεν τέλεσε το διωκόμενο πειθαρχικό αδίκημα.

Απορρίπτει κατά πλειοψηφία την έφεση του Υπεύθυνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΡΑ κατά 1) της υπ΄αριθμ. 218/19-5-2015 απόφασης της Π.Ε/SUPER LEAGUE, 2) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΝΑΡΗ, γεν. αρχηγού της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, 3) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, προέδρου ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ και 4) της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ ως ουσιαστικά αβάσιμη, καθώς επίσης την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια