default-image

Κυνηγάει το όνειρό του ο Θεοδωρίδης στην Εθνική εφήβων

Μπάσκετ
Κυνηγάει το όνειρό του ο Θεοδωρίδης στην Εθνική εφήβων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Εθνική μας ομάδα των εφήβων U19 ολοκλήρωσε τις φετινές υποχρεώσεις της κατακτώντας την 4η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και πλέον δίνει σκυτάλη σε αυτή των U18, η οποία το περασμένο 15ήμερο βρέθηκε στο Ηράκλειο πραγματοποιώντας το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της ενόψει του Ευρωπαϊκού που θα γίνει στο Βόλο.

Ανάμεσα στα παιδιά που κλήθηκαν από τον Ηλία Παπαθεοδώρου βρίσκεται και ένα δικό μας παιδί, ο Ηλίας Θεοδωρίδης. Ο 18χρονος αθλητής του Ηρακλείου βρίσκεται στην προεπιλογή και συνεχίζει πλέον την προετοιμασία του στην Αθήνα, ενώ σε αυτή εντάχθηκαν και οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Μιχάλης Λούντζης, Γιώργος Παπαγιάννης και  Διονύσης Σκουλίδας από την Εθνική U19 που αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο του Ηρακλείου.

Ο Ηλίας Θεοδωρίδης μίλησε στη «Ν.Κ.» για την κλήση του στην Εθνική, τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει ως τώρα, αλλά και την προσπάθεια που κάνει να βρίσκεται στην τελική 12άδα.

«Είναι τιμή για μένα η κλήση μου στην Εθνική ομάδα. Έχω δουλέψει σκληρά όλα αυτά τα χρόνια και πιστεύω ότι ήταν η επιβράβευση των προσπαθειών μου», επισήμανε αρχικά και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη μου χαρά και ευχαρίστηση να συναγωνίζομαι με αθλητές της ηλικίας μου, τους καλύτερους στην Ελλάδα και να προπονούμε μαζί τους. Παίρνω πολλές εμπειρίες και πιστεύω ότι θα με βοηθήσει να βελτιωθώ παραπάνω».

Το γεγονός ότι η προετοιμασία ξεκίνησε το Ηράκλειο, στο γήπεδο που ο ίδιος προπονείται καθημερινά ήταν ένα… δώρο για τον ίδιο. «Είναι μεγάλη εμπειρία για μένα. Είναι ευχάριστο που το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας έγινε στο Ηράκλειο και σε γνώριμα μέρη για εμένα. Κάνουμε προπόνηση σε πολύ υψηλό επίπεδο με σκοπό να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Επίσης υπάρχει μεγάλος όγκος πληροφοριών από τον προπονητή που πρέπει να ανταπεξέλθουμε και είναι ιδιαίτερα υψηλό το επίπεδο συγκέντρωσης στην προπόνηση. Αυτό είναι κάτι καινούργιο για μένα και πιο δύσκολο. Είναι μία νέα δοκιμασία και πιστεύω ότι θα βγάλουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Όλη η ομάδα των U18 παρακολούθησε τα παιχνίδια της Εθνικής μας στο Παγκόσμιο κάτι που «μας έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε παραστάσεις από πολύ υψηλού επιπέδου αγώνες. Μας βοηθά και στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας καθώς θα αντιμετωπίσουμε αντίστοιχα πράγματα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στο Βόλο. Ήταν επίσης εξαιρετική η εμπειρία να βλέπουμε όλο αυτό τον κόσμο να γεμίζει το γήπεδο και να συμπαραστέκεται στην Εθνική μας».

Ερωτηθείς εάν ονειρεύεται την ώρα που θα μπαίνει και αυτός στο γήπεδο με τη γαλανόλευκη φανέλα απάντησε: «Φυσικά! Προσπαθώ σε κάθε προπόνηση να μπω στη 12άδα γιατί θα είναι μία τεράστια εμπειρία για μένα. Ακόμα, όμως και από τις προπονήσεις εξελίσσομαι. Θα ήθελα, όμως να είμαι στη 12άδα και θα προσπαθήσω γι' αυτό».

Φέτος πήρε χρόνο συμμετοχής με την ανδρική ομάδα του Ηρακλείου στη Β' Εθνική και αυτό, όπως επισημαίνει, τον βοήθησε πολύ. «Ήταν μεγάλη βοήθεια για μένα το να αγωνίζομαι με μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες, γιατί διαφέρει πολύ από τα παιχνίδια του εφηβικού. Με βοήθησε πάρα πολύ στο πως να σκέφτομαι στο γήπεδο, αλλά και να ωριμάσω. Έπαιξα με παίκτες που έχουν μεγάλες παραστάσεις και πολύ περισσότερη εμπειρία, οι οποίοι με βοήθησαν να εξελιχθώ».

Αυτή, ωστόσο, ήταν η τελευταία χρονιά που αγωνίστηκε με τα χρώματα του Ηρακλείου καθώς έδωσε εξετάσεις και περιμένει να μάθει την πόλη που θα σπουδάσει και θα συνεχίσει την καριέρα του…

Παπαθεοδώρου: «Έχει πιθανότητες»

Για τον Ηλία Θεοδωρίδη μίλησε, όμως  και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Παπαθεοδώρου επισημαίνοντας: «Είναι ένα παιδί στην προεπιλογή και θα συμμετάσχει και στα φιλικά της Αθήνας. Έκανε μία καλή χροιά φέτος στο Ηράκλειο και έπαιξε πάρα πολύ καλά στην τελική φάση. Διεκδικεί με πιθανότητες να είναι στη 12άδα της Εθνικής που θα πάει στο Βόλο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News