Αθλητισμός

Περιμένουν την άνοδο τους στη Σούπερ Λίγκα στον Απόλλωνα

Βέβαιος πως η προσπάθεια του Απόλλωνα Σμύρνης να επανέλθει στην Σούπερ Λίγκα έχει βάσιμες πιθανότητες εμφανίστηκε ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Μηνάς Λυσάνδρου.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM και τον Άρη Ασβεστά εξήγησε που «πατάει» ο Απόλλων περιμένοντας να δικαιωθεί στον αγώνα του, καθώς και στις υποθέσεις Κέρκυρας και Βέροιας όπου ο αθηναϊκός σύλλογος προσβλέπει στον υποβιβασμό τους για να καταλάβει το κενό που τυχόν θα προκύψει.

Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από όσα είπε:

«Βάσει προκήρυξης οι δύο πρώτες προβιβάζονται. Η ομάδα μας είχε αρχικά ως στόχο να καταλάβει την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα της Football League και τα πήγαμε εξαιρετικά νομίζω. Με την επικύρωση της Παρασκευής είναι οριστική η κατάταξη και από κει και πέρα αρχίζει μια συζήτηση. Αν αδειάσει μια θέση στην Σούπερ Λίγκα ποιος θα την πάρει; Για μας η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Η ομάδα που πρέπει να ανέβει, να ευνοηθεί βάσει κανονισμών είναι ο Απόλλων.

Έχουμε τον ΚΑΠ του 2004 και του 2015. Νομίζω ότι ο δεύτερος δεν εφαρμόζεται, είναι παραδεκτό από όλους ότι δεν εφαρμόζεται στην προκειμένη περίπτωση. Σύμφωνα με τον ΚΑΠ του 2004 λέει απλοποιημένα ότι ο αριθμός συμπληρώνεται με ισάριθμες ομάδες από την δεύτερη κατηγορία. Δεν χρειάζεται να είσαι νομικός για να το καταλάβεις αυτό.

Τι λέει το σχετικό άρθρο της προκήρυξης της Σούπερ Λίγκας που είναι πολύ προσεκτικά διατυπωμένο; Οι ομάδες που έχουν καταλάβει τις τέσσερις τελευταίες θέσεις οδηγούνται αυτομάτως στην δεύτερη κατηγορία. Ο καθένας με τα δικά του νομικά όπλα προσπαθεί να ευνοηθεί είναι κατανοητό, αλλά όχι και αποδεκτό. Οτιδήποτε από κει και πέρα είναι αυθαίρετες ερμηνείες.

Αφήνεται να εννοηθεί ότι αν υποβιβαστεί η Κέρκυρα ή η Βέροια θα πρέπει να τοποθετηθούν τελευταίες και έτσι να… σπρώξουν πιο πάνω στην κατάταξη τον Λεβαδειακό ή ακόμη και τον Εργοτέλη ώστε να παραμείνουν στην κατηγορία».

Για τις κινήσεις του Απόλλωνα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο: «Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες προσβολής της οποιαδήποτε απόφασης ληφθεί. Τότε θα ξεκινήσει ένας δικαστικός αγώνας που θα δείξει ποιος είχε δίκιο και ποιος όχι. Η ΠΑΕ Απόλλων έχει παρακολουθήσει κυρίως την υπόθεση της Κέρκυρας, της Κασσιόπης… Που είχε προκύψει ενώ το πρωτάθλημα ήταν ακόμη σε εξέλιξη. Μας χαροποιεί το αποτέλεσμα, είναι μια πρώτη δικαίωση η εισήγηση της ΕΕΑ. Και την περίπτωση της Βέροιας την έχουμε παρακολουθήσει αλλά για την ώρα δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο.

Οι καινούργιοι κανονισμοί έχουν καλύψει αρκετές ασάφειες. Θεωρώ ότι το θέμα του προβιβασμού ή του υποβιβασμού ή της μη συμπλήρωσης των ομάδων πχ να παίξουν 15 ομάδες είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να το δούμε και συνολικά. Τι θα πει για παράδειγμα η Nova; Θα υπάρχει ένα ρεπό; Θα το δεχθεί;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια