default-image

Μπράνσον: «Προσευχόμουν να χάσει μία βολή ο Μπόζιτς»

Μπάσκετ
Μπράνσον: «Προσευχόμουν να χάσει μία βολή ο Μπόζιτς»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τζάλεν Μπράνσον ήταν αναμφισβήτητα ο πολυτιμότερος παίκτης του Παγκοσμίου πρωταθλήματος εφήβων U19 και αυτός που οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του τίτλου. Παίκτης... ορχήστρα για τις ΗΠΑ, αξιοποίησε και με το παραπάνω τους συμπαίκτες του, ενώ όποτε χρειάστηκε βοήθησε και στο σκοράρισμα. Όπως έκανε στο παιχνίδι κόντρα στην Εθνική μας, όπου πέτυχε 30 πόντους.

Στον τελικό με την Κροατία έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στα οργανωτικά του καθήκοντα, αλλά όταν η μπάλα «έκαιγε» ήταν παρών. Ο ίδιος εξήγησε την αλλαγή στη συμπεριφορά του στα δύο αυτά ματς ως εξής: «Στο παιχνίδι με την Ελλάδα σκόραρα αρκετά, αλλά είχα πέντε λάθη, οπότε στον τελικό συγκεντρώθηκα στο να προστατεύσω την μπάλα και να αξιοποιήσω τους συμπαίκτες μου. Το θέμα είναι να αξιοποιείς τους συμπαίκτες σου την κατάλληλη στιγμή. Το προτιμώ από το να σκοράρω», επισήμανε μετά την κατάκτηση του τίτλου, ο οποίος, όπως είναι φυσικό, τον έκανε ιδιαίτερα χαρούμενο.

«Είναι εκπληκτικό που είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής, το περίμενα πώς και πώς. Ευχαριστώ τον προπονητή μου και τους συμπαίκτες μου που με οδήγησαν σε αυτήν την επιτυχία. Ήταν πραγματικά δύσκολο και είμαι ευγνώμων. Είναι ευλογία που συμμετείχα σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Οι συμπαίκτες μου με πίεσαν στις προπονήσεις, με ώθησαν στο να κάνω ένα εξαιρετικό τουρνουά».

Ερωτηθείς εάν περίμενε τέτοια αντίσταση από την Ελλάδα και την Κροατία, ο Τζάλεν Μπράνσον επισήμανε: «Είναι εξαιρετικές ομάδες. Σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν κακές ομάδες. Κάθε ομάδα θέλει να νικήσει γιατί διεκδικεί το χρυσό μετάλλιο, οπότε περίμενα να αντιμετωπίσω πολύ καλές ομάδες, όπως και έγινε. Έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, διεκδικώντας το καλύτερο».

Όσο για το τι σκεφτόταν όταν ο Μπόζιτς ήταν στις βολές με το σκορ 67-66 και 4'' να απομένουν, είπε: «Απλά προσευχόμουν να χάσει έστω και μία βολή για να μπορέσουμε να έχουμε μία δεύτερη ευκαιρία στην παράταση. Ευτυχώς οι προσευχές μου εισακούστηκαν...».

Για τον ίδιο, όμως, αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν πολύ σημαντικό για δύο λόγους: «Αυτός ο μήνας με βοήθησε απίστευτα. Δούλεψα δίπλα σε εξαιρετικούς προπονητές, δίπλα στους καλύτερους παίκτες της Αμερικής στην ηλικία μου. Αυτό με βοήθησε να βελτιωθώ. Είναι το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη και δούλεψα γι' αυτό. Εάν είχα αυτοπεποίθηση πριν, τώρα έχω πολύ μεγαλύτερη. Πόσοι μπορούν να πουν ότι αναδείχτηκαν πολυτιμότεροι παίκτες σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αυτό μου δίνει κίνητρο να δουλέψω ακόμα περισσότερο», κατέληξε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News