default-image

Η Χιλή πήρε (στα πέναλτι) το Κόπα Αμέρικα

Ποδόσφαιρο
Η Χιλή πήρε (στα πέναλτι) το Κόπα Αμέρικα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χιλή είναι εδώ και λίγη ώρα για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ν.Αμερικής αφού κέρδισε στον τελικό του Κόπα Αμέρικα την Αργεντινή, στη διαδικασία των πέναλτι...

Οι δύο ομάδες είχαν εξίσου καλές στιγμές σε κανονική διάρκεια και παράταση αλλά δε σκόραραν. Βέβαια η Αργεντινή δικαιούται να φωνάζει για πέναλτι που δεν της δόθηκε λιγο πριν το 90΄ενώ με την εκπνοή (πριν την παράταση) είχε και μεγάλι χαμένη ευκαιρία. Στην παράταση οι δυο ομάδες ήταν κουρασμένες κι εδώ που 'χε φτάσει ο τελικός, δεν ήθελαν να ρισκάρουν, ούτε να «τζογάρουν» για ένα γκολ. Έτσι ο χρόνος κυλούσε μάλλον... αρμονικά και ουσιαστικά στα 30 λεπτά μόνο ο Αλέξις Σάντσες -από λάθος στην άμυνα της Αργεντινής- απείλησε, με το σουτ του να φεύγει άουτ (στο 115') και τη «ρώσικη ρουλέτα» να μην αποφεύγεται.

Η διαδικασία των πέναλτι

1-0 με τον Ματίας Φερνάντες η Χιλή

1-1 με τον Μέσι η Αργεντινή

2-1 με τον Βιδάλ

2-1 ΑΣΤΟΧΕΙ ο Ιγκουαΐν (απελπιστικά άουτ)

3-1 με τον Αρανγκίς

3-1 ΑΣΤΟΧΕΙ ο Μπανέγα (αποκρούει ο Μπράβο)

4-1 Αλέξις Σάντσες αλά Πανένκα και κούπα για την Χιλή

Χιλή (Σαμπάολι): Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Σίλβα, Μποσεζούρ, Ντίας, Αρανγκίς, Βιδάλ, Βαλδίβια (74' Φερνάντες), Αλέξις Σάντσες, Βάργκας (95' Ενρίκες)

Αργεντινή (Μαρτίνο): Ρομέρο, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Οταμέντι, Ρόχο, Μπίλια, Μασεράνο, Παστόρε (81' Μπανέγα), Μέσι, Αγουέρο (74' Ιγκουαΐν), Ντι Μαρία (29' Λαβέτσι)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News