default-image

Χιλή εναντίον Αργεντινής με φόντο την κούπα

Ποδόσφαιρο
Χιλή εναντίον Αργεντινής με φόντο την κούπα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Σαντιάγκο θα είναι στραμμένα τα βλέμματα των φίλων του ποδοσφαίρου απόψε, εκεί όπου στις 23:30 (ΣΚΑΙ) Χιλή και Αργεντινή κοντράρονται με φόντο την κατάκτηση του φετινού Κόπα Αμέρικα.

Έφτασε η ώρα για να αναδειχθεί η διάδοχος της Ουρουγουάης. Η διοργάνωση που ξεκίνησε στις 11 Ιουλίου ολοκληρώνεται απόψε (04/07), με Χιλή κι Αργεντινή να διεκδικούν το τρόπαιο. Οι οικοδεσπότες ψάχνουν το πρώτο Κόπα Αμέρικα της ιστορίας τους, ενώ η παρέα του Μέσι αναζητά τον 15ο τίτλο από καταβολής τους. Αξίζει να σημειωθεί πως ο νικητής θα έχει θέση στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών που θα γίνει το 2017 στη Ρωσία, ως πρόβα για το Μουντιάλ του 2018.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον τελικό που θα γίνει στο «Νασιονάλ» του Σαντιάγκο, θα απονεμηθεί νέο τρόπαιο. Το συγκεκριμένο θα είναι επετειακό τρόπαιο, καθώς το 2016 συμπληρώνονται 100 χρόνια από το πρώτο Κόπα Αμέρικα αλλά και τη σύσταση της CONMEBOL! Μάλιστα, το 2016 θα γίνει Κόπα Αμέρικα αλλά στις ΗΠΑ, το πρώτο εκτός Λατινικής Αμερικής στην ιστορία.

Το Κόπα Αμέρικα φιλοξενείται για έβδομη φορά στη Χιλή, ωστόσο οι διοργανωτές δεν έχουν πάρει ποτέ το τρόπαιο. Η Χιλή φτάνει για τρίτη φορά στον τελικό, με τελευταία αυτή του 1987, όταν ηττήθηκαν από την Ουρουγουάη. Η Αργεντινή, έχει φτάσει για 5η φορά στην ιστορία της στον τελικό. Την τελευταία φορά που η Αργεντινή έπαιξε σε τελικό ήταν το 2007, ενώ η τελευταία κατάκτηση ήταν το 1993, στον τελευταίο τίτλο που πήρε η «αλμπισελέστε» σε διεθνές επίπεδο...

Από το 1916 ως το 1967, όταν το Κόπα Αμέρικα λεγόταν Campeonato Sudamericano, αλλά και στη συνέχεια, είναι η πέμπτη παρουσία της Χιλής στις δυο πρώτες θέσεις και η 27η της Αργεντινής!

Τόσο η Χιλή όσο και η Αργεντινή έφτασαν αήττητες ως τον τελικό. Στην πρεμιέρα οι διοργανωτές νίκησαν 2-0 το Εκουαδόρ, ενώ η Αργεντινή... σοκαρίστηκε από το 2-2 με την Παραγουαή που διαμορφώθηκε στις καθυστέρησεις. Η Χιλή σε ένα εντυπωσιακό ματς έμεινε στο 3-3 με το Μεξικό στη 2η αγωνιστική, ενώ η Αργεντινή νίκησε 1-0 την Ουρουγουάη. Την τελευταία αγωνιστική, οι οικοδεσπότες διέλυσαν 5-0 τη Βολιβία, ενώ η Αργεντινή αρκέστηκε στο 1-0 επί της Τζαμάικα.

Στα προημιτελικά, η Χιλή... ζορίστηκε αλλά κατάφερε να περάσει 1-0 την Ουρουγουάη, ενώ η Αργεντινή χρειάστηκε τα πέναλτι (5-4) για να αποκλείσει την αξιόμαχη Κολομβία. Στα ημιτελικά, οι διοργανωτές επικράτησαν 2-1 του Περού, ενώ οι Αργεντίνοι διέλυσαν 6-1 την άτυχη Παραγουάη. Έτσι, οι δυο τους θα συναντηθούν στον τελικό όπου ο Κολομβιανός Αλεξάντερ Γκουζμάν θα είναι ο διαιτητής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News