default-image

"Φουλ" για 4αδα η Εθνική Εφήβων

Μπάσκετ
"Φουλ" για 4αδα η Εθνική Εφήβων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αήττητή της πορεία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων θέλει να συνεχίσει η Εθνική Ελλάδας. Η «γαλανόλευκη», που μέχρι σήμερα μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς στη διοργάνωση, υποδέχεται στις 20:30 στα Δύο Αοράκια την Ισπανία για τα προημιτελικά και φυσικά θα προσπαθήσει να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, που θα της δώσει το «εισιτήριο» για τους «4» του θεσμού.

Η αναμέτρηση απέναντι στους «φούριας ρόχας» είναι εκ προοιμίου δύσκολη, ωστόσο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που θα έχει σ' ακόμη ένα παιχνίδι τη «θερμή» συμπαράσταση του κόσμου, θέλει να ξεπεράσει κι αυτό το «εμπόδιο» για να βρεθεί πολύ κοντά στην κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, αναφερόμενος στη συνάντηση με τους Ίβηρες, υποστήριξε ότι η άμυνα, τα ριμπάουντ και η προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. «Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που προέρχεται από μια καλή σχολή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έχει δυνατότητες, παίκτες πολύ καλούς, ειδικά στην περιφέρειά της, παίζει το γνωστό ισπανικό στυλ παιχνιδιού με γρήγορες επιθέσεις και πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί στην άμυνα, σκληροί και πειθαρχημένοι για να μπορέσουμε να νικήσουμε. Έχει τέσσερις διαφορετικούς παίκτες σε σχέση με πέρσι, αλλά στηρίζεται στα ίδια στοιχεία: ταχύτητα, ενέργεια, επιθετικότητα, δημιουργία κι εκτέλεση από τα γκαρντ.

Η ατομική άμυνά μας στην περιφέρεια θα παίξει μεγάλο ρόλο, ενώ θα πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ γιατί εκεί ίσως έχουμε ένα πλεονέκτημα. Θα πρέπει να παίξουμε με πολύ μεγάλη διάθεση. Μια εμφάνιση αντίστοιχη με αυτή της Τρίτης θα μας δώσει το πλεονέκτημα να κερδίσουμε», τόνισε ο νεαρός τεχνικός, που για τη βοήθεια του κόσμου πρόσθεσε: «Είναι γεγονός ότι η παρουσία του κόσμου βοηθά τα παιδιά στην προσπάθεια που κάνουμε στη διοργάνωση. Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα υπάρχει αντίστοιχη υποστήριξη με τα προηγούμενα παιχνίδια. Σκοπός μας είναι να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο και να πάμε στον τελικό».

Τέλος, σχετικά με το αν θα πρέπει να περιμένουν οι Έλληνες φίλαθλοι κάτι μεγάλο από την ελληνική ομάδα, τόνισε: «Αν προκριθούμε πάμε στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, που είναι ήδη κάτι πολύ μεγάλο. Το πιο μεγάλο θα το δούμε μετά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News