default-image

Σάρωσε η Αργεντινή, 6-1 την Παραγουάη (video)

Ποδόσφαιρο
Σάρωσε η Αργεντινή, 6-1 την Παραγουάη (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μεν αποκλείστηκαν, οι δε ούτε καν ζορίστηκαν. Η Παραγουάη τρεις ημέρες μετά τη μεγάλη πρόκριση επί της Βραζιλίας μέσω της διαδικασίας των πέναλτι, βρήκε μπροστά της μια αγριεμένη Αργεντινή στον ημιτελικό του Κόπα Αμέρικα, η οποία την έκανε… φύλλο και φτερό, ενώ στους ομίλους οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες (2-2).

Οι αλμπισελέστε επικράτησαν 6-1 και πέρασαν με εμφατικό τρόπο στην τελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν την οικοδέσποινα Χιλή το βράδυ του Σαββάτου (4/7, 23:00), όπου θα διεκδικήσουν το 15ο τρόπαιο τους και αν τα καταφέρουν θα πιάσουν στην πρώτη θέση την κάτοχο, Ουρουγουάη.

Ρόχο (15’), Παστόρε (27’), Ντι Μαρία (47’, 53’), Αγκουέρο (80’) και Ιγκουαίν (83’) τα γκολ των νικητών, ενώ μείωσε στο 43’ ο Μπάριος.

Σε παιχνίδι που έχει λήξει 6-1 σίγουρα δεν χωράει ιδιαίτερη ανάλυση και κριτική. Η Αργεντινή ήταν κατά πολύ ανώτερη και ουσιαστικά δυσκολεύτηκε λίγο στην αρχή και στα μέσα της αναμέτρησης. Ο Ρόχο έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη στο 15΄, εκμεταλλευόμενος το ωραίο γέμισμα του Μέσι και με πλασέ άνοιξε το σκορ. Δώδεκα λεπτά αργότερα, ο άσος της Μπαρτσελόνα πήρε και πάλι την μπαγκέτα του και μοίρασε αυτή τη φορά στον Παστόρε, που με μια επαφή έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα κι έστειλε από νωρίς το «μήνυμα» για το ποιος κάνει κουμάντο απόψε στο παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα έριξαν κάπως ρυθμό οι μετέπειτα νικητές και ο Μπάριος βρήκε ευκαιρία και με ωραίο γκολ μείωσε σε 2-1, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να ξυπνούν δυσάρεστες μνήμες στους ποδοσφαιριστές της Αργεντινής, που στη φάση των ομίλων την πάτησαν, καθώς ισοφαρίστηκαν από την Παραγουάη σε 2-2, ενώ ήταν μπροστά με 2-0. Μάλιστα, ο 31χρονος επιθετικός ήταν αυτός που πάγωσε στο 90’ τους αντιπάλους του στο πρώτο παιχνίδι. Αυτήν τη φορά όμως το έκανε… νωρίς (43’) και ο Μέσι με την παρέα του είχαν χρόνο να αντιδράσουν...

Ουσιαστικά για πέντε περίπου (αγωνιστικά) λεπτά τα βρήκαν σκούρα, καθώς ο Ντι Μαρία ανέλαβε δράση στις αρχές του δεύτερου μέρους και με δύο γκολ μέσα σε ένα επτάλεπτο έδειξε ποιος είναι το αφεντικό. Η άμυνα της Παραγουάης πήγε... βόλτα και ουσιαστικά η αλμπισελέστε την έκανε «φύλλο και φτερό» τιμωρώντας κάθε αδράνεια που βρήκε. Ενδεικτικός είναι ο τρόπος που σημείωσε το δεύτερό του τέρμα ο άσος της Μαν. Γιουνάιτεντ, όπου ουσιαστικά είχαν βρεθεί... 5vs1 (ελέω Μέσι)!

Η Αργεντινή δεν σταμάτησε εκεί. Δεν γινόταν να απειληθεί και ουσιαστικά με το 4-1 που 'χε στα χέρια, ήταν ήδη στον τελικό. Ήταν, όμως, σε τόσο εκρηκτική κατάσταση, είχε τόση «δίψα», όπου δεν γινόταν να βάλει... φρένο κόντρα σε μια αποδιοργανωμένη εντελώς Παραγουάη. Έτσι, το τάνγκο συνεχίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Με τους Αγουέρο (πολύ ωραία κεφαλιά) και Ιγκουαΐν να βλέπουν εξίσου το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ (μέσα σε διάστημα τριών λεπτών) και να διαμορφώνουν αυτό το... εκκωφαντικό 6-1 και... απειλητικό προς την Χιλή ενόψει τελικού. Ο Μέσι, πάντως, μπορεί να μην βρήκε δίχτυα, ωστόσο δεν έμεινε και πολύ «παραπονεμένος», αφού έφτιαξε τα μισά γκολ της ομάδας του στο καλύτερο βράδυ της στη φετινή διοργάνωση!

Αργεντινή (Τάτα Μαρτίνο): Ρομέρο, Ντεμικέλις, Οταμέντι, Ρόχο, Σαμπαλέτα, Μασεράνο (76' Μασεράνο), Παστόρε (73' Μπανέγα), Μπίλια, Ντι Μαρία, Μέσι, Αγουέρο (82' Ιγουαΐν)

Παραγουάη (Ραμόν Ντίας): Βιγιάρ, Μπρούνο Βαλδές, Ντα Σίλβα, Αγκιλάρ, Πίρις, Γκονσάλες (25' Μπομπαδίγια), Κάσερες, Ορτίς, Μπενίτες, Νέλσον Βαλδές (57' Ρομέρο), Σάντα Κρους (29' Μπάριος).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News