default-image

"Όχι" της Σούπερ Λίγκας στον ΟΠΑΠ

Ποδόσφαιρο
"Όχι" της Σούπερ Λίγκας στον ΟΠΑΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «όχι» που διαφαινόταν ότι θα δώσει ως απάντηση στην πρόταση του ΟΠΑΠ σφράγισε κι επίσημα η Σούπερ Λίγκα.

Στο Δ.Σ. της διοργανώτριας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης τέθηκε επί τάπητος η προσφορά των 16,5 εκατ. ευρώ που έχει καταθέσει ο οργανισμός για τη χορηγία του πρωταθλήματος και τη διαφήμιση στις φανέλες των ομάδων.

Κρίθηκε λοιπόν ότι αυτή είναι μικρή και αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια επιτροπή που θα πάει σε νέες διαπραγματεύσεις με τον ΟΠΑΠ και θα επιδιώξει σ' αυτές να διεκδικήσει ένα ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο (κάποιες πληροφορίες το ορίζουν στα 20 εκατ. ευρώ).

Κατά τ' άλλα, στο σημερινό Δ.Σ. αποφασίστηκε να καλύψει η Σούπερ Λίγκα το κόστος (ύψους 70.000 ευρώ) για το κέντρο ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Παράλληλα συμφωνήθηκε να τεθεί αίτημα στον υφυπουργό Αθλητισμού ν' αναλάβει η ίδια η διοργανώτρια τη διαχείρισή του.

Τέλος, η Σούπερ Λίγκα καινοτόμησε σε σχέση με περασμένες χρονιές και θέλοντας να μην επαναληφθούν φέτος «μπάχαλα», όρισε τις ακριβείς ημερομηνίες της διοργάνωσης.

Έτσι, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το διήμερο 22/23 Αυγούστου, ενώ η κλήρωση θα γίνει είτε στις 13, είτε στις 14 Ιουλίου (ανάλογα με το πότε θα μπορούν να δώσουν το «παρών» όλες οι ομάδες).

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος θα ολοκληρωθεί στις 21 Δεκεμβρίου, η κανονική διάρκεια θα τελειώσει στις 17 Απριλίου, ενώ τα πλέι-οφ θα διεξαχθούν στο διάστημα 4-22 Μαΐου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News