default-image

Προφορική συμφωνία ΟΦΗ-Σεροπιάν

Αθλητισμός
Προφορική συμφωνία ΟΦΗ-Σεροπιάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μουράτ Σεροπιάν αναλαμβάνει όπως αναμενόταν το "τιμόνι" του ΟΦΗ, με σκοπό να οδηγήσει την ομάδα εκεί που ανήκει. Από τη νέα διοίκηση ανακοινώθηκε προφορική συμφωνία με τον 45χρονο προπονητή, η οποία θα πάρει επίσημη μορφή, με την άφιξη του στο Ηράκλειο τις επόμενες μέρες.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο Μουράτ Σεροπιάν είναι ένας προπονητής με ήθος και εργατικότητα, αλλά και γνώστης των κατηγοριών της Γ και της Β Εθνικής, γεγονός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιλογή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει συνδέσει το όνομα του με την άνοδο δυο ομάδων από την Γ Εθνική στη Β Εθνική. Του Βύζαντα Μεγάρων την περίοδο 2010-11, αλλά και του ΑΟΧανιά την περίοδο 2012-13. Με την ίδια ομάδα μάλιστα έφτασε κοντά στην άνοδο στην Σούπερ Λίγκ την επόμενη χρονιά στα πλέι-όφ ανόδου».

Ενας ακόμη λόγος για την επιλογή του Μουράτ Σεροπιάν  είναι το γεγονός ότι εκτός από «μπαρουτοκαπνισμένος» προπονητής σε Β' και Γ' Εθνική  γνωρίζει το κρητικό ποδόσφαιρο, από την παρουσία του στα Χανιά.

Είναι κάτοχος διπλώματος UEFA Pro, ενώ ασχολείται εδώ και 10 χρόνια επαγγελματικά με την προπονητική. Η νέα διοίκηση του ΟΦΗ, στην ανακοίνωση της αναφέρει ακόμη ότι αφού αξιολόγησε τα πληροφορίες για τον Μουράτ Σεροπιάν αποφάσισε να αναθέσει σε αυτόν τα ηνία της ομάδας, καθώς διέκρινε κοινή φιλοσοφία, αλλά και τη νοοτροπία που θέλει να υπάρχει στον ΟΦΗ από εδώ και στο εξής, τόσο στις υποδομές, όσο και στην πρώτη ομάδα.

Η διοίκηση του ΟΦΗ θέλει να ευχαριστήσει όλους τους προπονητές με τους οποίους συζήτησε όλο αυτό το διάστημα και για διάφορους λόγους δεν μπόρεσε να υπάρξει συμφωνία.

Σε αυτό το νέο ξεκίνημα του ΟΦΗ ο στόχος είναι ένας. Η επιστροφή της ομάδας εκεί που πραγματικά ανήκει. Η νέα διοίκηση του ΟΦΗ με ανακοίνωση της καλεί τον κόσμο της ομάδας να στηρίξει την επιλογή του προπονητή Μουράτ Σεροπιάν.

«Ο κόσμος του ΟΦΗ να είναι βέβαιος ότι η νέα διοίκηση του ΟΦΗ θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε το όραμα που έχει για τον ΟΦΗ να στεφθεί με επιτυχία» καταλήγει η ανακοίνωση του ΟΦΗ.

Το βιογραφικό του

Ο Μουράτ Σεροπιάν, έχει καταγωγή από την Αρμενία. Εχει Ελληνικό και Αρμένικο διαβατήριο, ενώ έχει αγωνιστεί και στην Εθνική ομάδα της Αρμενίας. Οι γονείς του είναι Ελληνες. Ο παππούς του ήταν από τη Σμύρνη.

Ο ίδιος όμως έζησε και μεγάλωσε στον Πειραιά, όπου είναι και σήμερα η βάση του. Ο Μουράτ Σεροπιάν μετράει πάνω από 10 χρόνια επαγγελματικής προπονητικής καριέρας. Σαν προπονητής ξεκίνησε στη Νεα Ιωνία Δ' Εθνική (2004-5). Η ομάδα αυτή ήταν ουσιαστικά η β' ομάδα της ΑΕΚ εκείνη την εποχή επι Ντέμη Νικολαίδη, σε ένα πλάνο που είχε ο τότε Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ, Φερέρ. Ακολούθησε ο Βυζας Μεγάρων (2010-11) τον οποίο και  ανέβασε από τη  Γ Εθνική στην Β Εθνική.

Στη συνέχεια η Παναχαική την περίοδο 2011-12 (Football league). Αμέσως μετά η Γλυφάδα (Γ Εθνική) το 2012 (Με τη Γλυφάδα έχασε στη διαφορά τερμάτων την είσοδο στα πλει-οφ για άνοδο στην Football league). To καλοκαίρι του 2012 συμφώνησε με τον ΑΟΧανιά. Με την ομάδα των Χανίων πέτυχε την άνοδο στην Football league (2012-13). Ενώ την επόμενη χρονιά  (2013-2014) οδήγησε την ομάδα των Χανίων στα πλέι-οφ ανόδου από την Football league στην Σούπερ Λίγκ, χωρίς όμως να τα καταφέρει τελικά.

Το καλοκαίρι 2014 ανέλαβε τον  Παναιγιάλειο (Football league), όπου έμεινε μέχρι τον Δεκέμβριο. Μετά ανέλαβε  την Ερμιονίδα, από την οποία αποχώρησε λίγο πριν τα play-out της  Football league.

Σαν ποδοσφαιριστής ο Μουράτ Σεροπιάν έχει αγωνιστεί σε Θρίαμβο Αθηνών (Γ Εθνική), ΠΑΣ Γιάννινα (Β Εθνική), Δόξα Βύρωνα (Γ' και Β Εθνική), ΑΟΧανιά (Γ Εθνική), ΑΟΑΝ (Γ Εθνική), Δόξα Βύρωνα (Β Εθνική), Ατρόμητο (Γ Εθνική), Μαρκό (Γ Εθνική), Φωστήρα (Δ Εθνική), Ελευσίνα (Γ Εθνική), Βύζα Μεγάρων (Δ Εθνική), Νέα Ιωνία (Δ Εθνική). Υπήρξε για δυο χρόνια ποδοσφαιριστής της Εθνικής ομάδας της Αρμενίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News