default-image

Μία διαφορετική προπόνηση από τον Α.Σ.Μ.Τ.Η.Κ. "Ο Θησέας"

Σπορ
Μία διαφορετική προπόνηση από τον Α.Σ.Μ.Τ.Η.Κ. "Ο Θησέας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία μοναδική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας του Αθλητικού Συλλόγου Μαχητικών Τεχνών Ηρακλείου «Ο Θησέας», αφού ο προπονητής τους Σταύρος Βατσινάς επέλεξε ένα διαφορετικό τρόπο προπόνησης που τους εξέπληξε ευχαρίστα...

Συγκεκριμένα η ομάδα του «Θησέα» βρέθηκε σε παραλία του Ηρακλείου και μετά το καθιερωμένο ζέσταμα επιδόθηκε σε ασκήσεις μέσω παιχνιδιών. Οι αθλητές χωρίστηκαν σε ομάδες και προσπάθησαν να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις, με πολλά χαμόγελα και ακούραστη διάθεση.

«Ο καιρός ευνοεί για προπονήσεις και εκτός των εγκαταστάσεών μας. Είναι ένας διαφορετικός τρόπος προπόνησης, μοιάζει πιο ξεκούραστος, παρότι δεν είναι, είναι όμως πολύ διασκεδαστικός και όλοι οι αθλητές, από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο, το απολαμβάνουν», τονίζει στη «Ν.Κ.» ο Σταύρος Βατσινάς, που αναφέρεται και στον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων.

«Τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα. Ανταποκρίνονταν με χαρά σε ό,τι κάναμε. Προσαρμόσαμε περισσότερο τις ασκήσεις σε παιχνίδια και αυτό τους άρεσε πολύ. Η ώρα πέρασε ευχάριστα και τα περισσότερα μου ζήτησαν να το επαναλάβουμε».

Αυτή λοιπόν ήταν μία άλλη πλευρά του αθλητισμού, προσαρμοσμένη περισσότερο στην εποχή και τη διάθεση των παιδιών που έχουν ολοκληρώσεις τις μαθητικές τους υποχρεώσεις και επιθυμούν το μυαλό και το σώμα τους να είναι εκτός... «Προπονήσεις αυτού του είδους δημιουργούν επιπλέον κίνητρο στα παιδιά, που μετά από μια κοπιαστική χρονιά είναι δυσκολότερο να τα κρατήσεις σε κλειστούς χώρους, υπό περιορισμό...».

Οι καιρικές συνθήκες, με την ελαφριά συννεφιά, ήταν ιδανικές αφού μιάμιση ώρα προπόνησης πέρασε αγόγγυστα, με αποκορύφωμα βέβαια την ομαδική βουτιά στη θάλασσα. «Είναι σημαντικό τα παιδιά να αθλούνται με οποιονδήποτε τρόπο. Και τώρα το καλοκαίρι μπορεί εύκολα αυτό να γίνει μέσω της θάλασσας και του παιχνιδιού», τονίζει ο προπονητής του ΑΣΜΤΗΚ «Ο Θησέας».  

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η προπόνηση στην παραλία θα επαναληφθεί σύντομα με πιο κοπιαστικό πρόγραμμα γι' αυτό και προγραμματίζεται να ακολουθήσει και ψησταριά...

Της Μαρίας Πετρούτσου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News