default-image

Μήλο της Έριδας ο Σέρχιο Ράμος

Ποδόσφαιρο
Μήλο της Έριδας ο Σέρχιο Ράμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρεάλ Μαδρίτης αξιώνει 90 εκατ.ευρώ για την παραχώρηση του Σέρχιο Ράμος και πρόσφατα απορρίφθηκε δίχως να συζητηθεί η προσπάθεια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να τον κάνει δικό της, με τους «κόκκινους διαβόλους» να έχουν προσφέρει αρχικά 50 εκατομμύρια.

Το «όπλο» της ομάδας του Λουίς Φαν Χάαλ ακούει στ' όνομα Νταβίντ Ντε Χέα, τον οποίο η «βασίλισσα» θέλει αλλά δεν προτίθεται να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη κι έτσι η Γιουνάιτεντ μπορεί στις διαπραγματεύσεις να τους βάλει και τους δύο παίκτες στο «τραπέζι» και να πετύχουν αμφότερες οι εμπλεκόμενες ομάδες τους στόχους τους.

Οι απαιτήσεις του συλλόγου της Μαδρίτης για τον Ράμος κρίνονται υπερβολικές. Ο ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο μέχρι το 2017, έχει διαμηνύσει ότι θέλει το φετινό καλοκαίρι να φύγει από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με τη σχέση του με τον πρόεδρο, Φλορεντίνο Πέρεθ να έχει υποστεί οριστική ρήξη και το μέλλον του έχει γίνει μεταγραφικό σήριαλ (ίσως το μεγαλύτερο μέχρι αυτή τη στιγμή σε διεθνές επίπεδο) το φετινό καλοκαίρι.

Έχει χαρακτηριστεί «ο ήρωας της Λισαβόνας» και είναι απολύτως λογικό με το γκολ που πέτυχε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2014 απέναντι στην Ατλέτικο, με τη Ρεάλ να φτάνει στο 10ο ευρωπαϊκό επικρατώντας 4-1 στην παράταση, όταν οι «ροχιμπλάνκος» να καταρρέουν.

Άκουσε τον Πέρεθ να του υπόσχεται νέο συμβόλαιο, όμως οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν και δεν γίνεται πλέον κουβέντα για ανανέωση της συνεργασίας τους. Ο ίδιος, θεωρεί πως είναι αδικημένος σε σχέση με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Γκάρεθ Μπέιλ, αφού έχει λαμβάνειν 5,6 εκατ.ευρώ το χρόνο, όταν ο Πορτογάλος έχει ετήσιο εισόδημα 21 εκατομμυρίων και ο Ουαλός 12 εκατ.ευρώ. Ο Σέρχιο Ράμος αξιώνει τουλάχιστον 9 εκατ. στο νέο του συμβόλαιο.

Κάνοντας μια σύγκριση με άλλους σπουδαίους στόπερ, με τους οποίους ο Ράμος συμπεριλαμβάνεται στην ελίτ, θα δούμε ότι ο αρχηγός των «μερένχες», από το 2012 μέχρι και το φινάλε της σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό, έχει πετύχει περισσότερα γκολ από τους Τζον Τέρι, Ζεράρ Πικέ, Ματς Χούμελς, Τζόρτζιο Κιελίνι και τους συμπαίκτες του, Πέπε και Ράφαελ Βαράν. Μάλιστα, η παρουσία του τελευταίου στο ρόστερ της Ρεάλ ίσως αποτελεί κι έναν από τους λόγους που ο Πέρεθ σκέφτεται την... επόμενη μέρα και δεν «καίγεται» να προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Ισπανό.

Αυτό, βέβαια, που γίνεται πιο αξιοσημείωτο από κάθε άλλο στοιχείο, είναι οι κάρτες που δέχεται ο Σέρχιο Ράμος. Οι κίτρινες έχουν φτάσει... στον Θεό, ενώ έχει και τις περισσότερες αποβολές.

Δείτε τον πίνακα:

Πρωτάθλημα 2012-2015

Σέρχιο Ράμος

Τζον Τέρι

Ζεράρ Πικέ

Ματς Χούμελς

Ράφαελ Βαράν

Τζιόρτζιο Κιελίνι

Λεπτά συμμετοχής

Συμμετοχή σε φάσεις

Φάουλ κατά

Κίτρινες/κόκκινες κάρτες

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News