default-image

Η Παραγουάη έστειλε… σπίτι τη Βραζιλία!

Ποδόσφαιρο
Η Παραγουάη έστειλε… σπίτι τη Βραζιλία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βραζιλία δεν μπορεί... Φάνηκε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο φαίνεται τώρα και στο Copa America. Και αυτό εκμεταλλεύτηκε η Παραγουάη και έκλεισε... ραντεβού με την Αργεντινή στον ημιτελικό.

Οι Παραγουανοί επικράτησαν στα πέναλτι με 4-3 (1-1 η κανονική διάρκεια - παράταση υπάρχει μόνο στον τελικό) και έστειλαν... σπίτι της την «Σελεσάο», όπως είχαν κάνει στην ίδια διοργάνωση και πριν από τέσσερα χρόνια.

Οι Βραζιλιάνοι, που θυμίζουμε πως παίζουν χωρίς τον τιμωρημένο Νεϊμάρ, προηγήθηκαν με τον Ρομπίνιο στο 15ο λεπτό σε ένα κακό όπως εξελίχθηκε παιχνίδι. Χωρίς φάσεις, με αρκετά λάθη και διακοπές του ρυθμού.

Η «άνευρη» Βραζιλία κατόρθωνε να κρατάει το προβάδισμα, αλλά στο 61' «τρόμαξε» στην κεφαλιά του Πάουλο Ντα Σίλβα, την οποία έβγαλε ο Ζέφερσον. Όλα άλλαξαν ωστόσο, στο 72' όταν δόθηκε πέναλτι για το χέρι του Τιάγκο Σίλβα στην περιοχή και ο Ντέρλις Γκονσάλες ευστόχησε από τα 11 βήματα για το 1-1.

Το ματς απέκτησε ξαφνικά δράση, ο Ζέφερσον σταμάτησε στο σουτ του Μπομπαντίγια στο 79', ενώ στο 82' ο Βιγιάρ παραλίγο να αιφνιδιαστεί από αυτό του Κοουτίνιο, αλλά μέχρι εκεί...

Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Μοιραίοι για την Βραζιλία ήταν οι Έβερτον Ριμπέιρο και Ντόουγκλας Κόστα, αφού οι εκτελέσεις τους ήταν άστοχες, όπως και του Ρόκε Σάντα Κρους, ενώ για την Παραγουάη σφράγισε την πρόκριση ο Ντέρλις Γκονσάλες, που είχε βάλει το πέναλτι και στην κανονική διάρκεια του αγώνα.

Η διαδικασία των πέναλτι

Βραζιλία: Φερναντίνιο... 1-0

Παραγουάη: Οσβάλντο Μαρτίνες... 1-1

Βραζιλία: Έβερτον Ριμπέιρο... 1-1 (άουτ)

Παραγουάη: Βίκτορ Κάσερες... 1-2

Βραζιλία: Μιράντα... 2-2

Παραγουάη: Μπομπαντίγια... 2-3

Βραζιλία: Ντόουγκλας Κόστα... 2-3 (άουτ)

Παραγουάη: Σάντα Κρους... 2-3 (άουτ)

Βραζιλία: Κοουτίνιο... 3-3

Παραγουάη: Ντέρλις Γκονσάλες... 3-4

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News