Αθλητισμός

Στιλ: "Νιώθω υπέροχα στον Παναθηναϊκό"

Έτοιμος να επεκτείνει τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό είναι ο Λουκ Στιλ που στον ένα χρόνο που πέρασε κάτω από τα δοκάρια της ομάδας έδειξε πως έχει την κλάση να καλύψει τη θέση του τερματοφύλακα και τις απαιτήσεις που υπάρχουν.

Ο Άγγλος γκολκίπερ μίλησε στην ιστοσελίδα «barnsley-chronicle.co.uk» και φυσικά αναφέρθηκε στην Μπάρνσλεϊ στην οποία αγωνιζόταν πριν έλθει στο «τριφύλλι». Τόνισε ότι μετά τον υποβιβασμό της είχε αρχίσει να αμφιβάλλει για το αν θα κατάφερνε να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο, όμως ο Παναθηναϊκός του έδωσε μια ευκαιρία που δεν την άφησε να πάει χαμένη.

Αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα εμπειρία του, εξέφρασε τη χαρά του και επιπλέον στην πρόκληση και την προοπτική του Champions League.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Αμφέβαλλα για το αν θα κατάφερνα να φτάσω στο επίπεδο που ήθελα και μετά τον υποβιβασμό της Μπάρνσλεϊ. Είχε φτάσει η στιγμή για να αποχωρήσω και να δοκιμάσω κάτι νέο. Είχα σχεδιάσει ένα τετραετές πλάνο από τη στιγμή του υποβιβασμού, ώστε να φτάσω στο επίπεδο που επιθυμούσα. Η πρώτη σεζόν πήγε πολύ καλά, αλλά, ξέρω ότι χρειάζεται να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά. Δεν ξέρω τι θα μου φέρει το μέλλον, όμως, είμαι πολύ χαρούμενος στον Παναθηναϊκό.

Όλοι αιφνιδιάζονται επειδή μπόρεσα να πάρω μεταγραφή από τη League One στην ομάδα που ανήκω τώρα. Προσωπικά, πάντα πίστευα ότι ένα διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου θα μου ταίριαζε περισσότερο. Είναι πιο τεχνικό στην Ελλάδα απ' ότι στην Αγγλία και λιγότερο φυσικό. Σχεδόν σε κάθε περίπτωση που μου επιστρέφεται η μπάλα, υπάρχει η απαίτηση να την πασάρω σε συμπαίκτη μου και όχι να κάνω βολέ. Πάντα ήμουν τερματοφύλακας αυτού του είδους, αλλά δεν είχα την ευκαιρία να το δείξω. Δεν μπορείς να παίξεις έτσι στην Αγγλία, γιατί οι αγωνιστικοί χώροι βρίσκονται σε κακή κατάσταση και οι αντίπαλοι επιθετικοί είναι πολύ πιεστικοί.

Θα είναι οι μικρότερες καλοκαιρινές διακοπές που θα κάνω, αλλά νομίζω ότι αξίζει. Αυτό πρέπει να κάνεις αν θέλεις να προκριθείς στο Champions League. Κάτι που ανέκαθεν ήταν από τα όνειρά μου. Αν τα καταφέρουμε, θα είμαστε σε ένα άλλο επίπεδο και είναι πολύ πιθανό με την ομάδα που έχουμε. Ότι κάνω στην καριέρα μου, θα οφείλεται σε ένα μεγάλο μέρος στην Μπάρνσλεϊ που μου έδωσε την ευκαιρία και πάντα θα την ευγνωμονώ».

Σχόλια