Αθλητισμός

Τι ψήφισε η ΕΠΣΗ στην συνέλευση της ΕΠΟ

Πολύωρη η γενική συνέλευση της ΕΠΟ, όπου δε λείπουν και οι εντάσεις για τα «καυτά» θέματα του ποδοσφαίρου.

Σε ότι αφορά την ημερήσια διάταξη, με 134 «ναι» πέρασε ο διοικητικός απολογισμός και με 159 αντίστοιχα ο οικονομικός. Και τα τρία μέλη της ΕΠΣΗ (Τζώρτζογλου, Κουτεντάκης, Παπαγγελής) ψήφισαν «παρών» στον διοικητικό και «ναι» στον οικονομικό.

Ο διοικητικός απολογισμός καταψηφίστηκε από ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και τις Ενώσεις Ηλείας, Σάμου, Κοζάνης, Μακεδονίας και Κιλκίς.

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης, δε συζητήθηκε κάτι για τον οικειοθελή υποβιβασμό ομάδων στη Γ' Εθνική και οι όποιος κυρώσεις θα αφορούν την ποδοσφαιρική σεζόν 2016-17.

Στη σημαντικές ανακοινώσεις συμπεριλαμβάνεται η άνοδος δύο ομάδων ανά περιφέρεια στην Γ' Εθνική, ενώ θα υπάρχει και νέος σχεδιασμός για τις Μικτές ομάδες.

Επίσης, την άνοδο στην τρίτη τη τάξη κατηγορία θα κερδίζει και η ομάδα, που θα κατακτά το Κύπελλο Ερασιτεχνών.

Από κει και πέρα, έντονή κριτική προς τη διοίκηση ασκήθηκε από τους προέδρους της ΕΠΣ Μακεδονίας και της ΕΠΣ Κιλκίς αλλά και τους εκπροσώπους Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ.

«Γιώργο Γκιρτζίκη, πρέπει να σταματήσεις το bullying, τις διώξεις, τον εκφοβισμό, την εκβίαση και την έμμεση δωροληψία! Μπορείτε να κάνετε κάποια πράγματα, αν δεν είστε αγκιστρωμένοι εκεί που ήταν οι προηγούμενοι. Αντισταθείτε! Το ποδόσφαιρο έχει εξευτελιστεί, είτε το παραδέχεστε είτε όχι» ήταν κάποια από τα λόγια του Βασίλη Χατζηαποστόλου προέδρου της ΕΠΣ Κιλκίς.

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Γραμμένος, προέδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας τόνισε: «Συμβαίνουν απίστευτα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Έχει παρέμβει η ποινική δικαιοσύνη και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη περνούν απ' τον ανακριτή. Όλες οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος. Οι περιοριστικοί όροι επιβάλλονται γιατί είσαι επικίνδυνος. Και αναρωτιέμαι: Πρέπει να ψηφίσω πεπραγμένα της διοίκησης; Η ΕΠΟ σιωπά εκκωφαντικά για όλα αυτά!»

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στα ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν από το 2011 και μετά: «Υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα από το 2011. Είδαμε τα πακιστανικά και τα κινέζικα τηλέφωνα, στα οποία ακούγονται απίθανα πράγματα και δεν έχει παραιτηθεί κανείς! Διαπράττονται κακουργήματα και προσποιούνται κάποιοι ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Ατελείωτο το κατάντημα στη λειτουργία της ΕΠΟ και των επιτροπών της. Επιλεκτική ευαισθησία από του ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς. Οι αθλητικοί δικαστές πρέπει να συνεδριάζουν εκτός ΕΠO».

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Παναγιωτίδης, μίλησε για την ανάγκη πάταξης της διαφθοράς: ««Υπάρχει νέος αθλητικός νόμος και δεν έχετε εναρμονιστεί. Πότε θα το κάνετε; Στον πειθαρχικό κώδικα είναι δική σας πατέντα η διάταξη για τα χειραγωγημένα και τους τρεις ποδοσφαιριστές».

Σχόλια