default-image

Ικανοποιημένος ο Παπαθεοδώρου από την εμφάνιση της Εθνικής (video)

Μπάσκετ
Ικανοποιημένος ο Παπαθεοδώρου από την εμφάνιση της Εθνικής (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ικανοποιημένος από την παρουσία της Εθνικής ομάδας εμφανίστηκε μετά το παιχνίδι ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Ηλίας Παπαθεοδώρου που μίλησε και για τον τραυματισμό του Χαραλαμπόπουλου στον οποίο υπολογίζει πολύ σε αυτό το Μουντομπάσκετ. Αναλυτικότερα:

Όσο για την εικόνα της ομάδας του; «Σε γενικές γραμμές είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί είχαμε να αντιμετωπίσουμε δύο θέματα: Το πρώτο έχει να κάνει με το ότι οι ΗΠΑ είναι μια πάρα πολύ καλή και αθλητική ομάδα, με πολύ καλά ατομικά στοιχεία και πάρα πολύ καλά χαρακτηριστικά, τα οποία στην μεγαλύτερη διάρκεια τα αντιμετωπίσαμε σωστά με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο. Στο διάστημα αυτό είχαμε πολλά προβλήματα στην άμυνά μας. Από κει και πέρα είχαμε το ψυχολογικό μας θέμα με τον τραυματισμό του Βασίλη.  

Είναι ένας παίκτης πάρα πολύ σημαντικός για εμάς και ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους τους συμπαίκτες του. Είναι πολύ δυνατή παρουσία στις μικρές Εθνικές ομάδες. Γενικά υπήρξε ένα μικρό σοκ στο ημίχρονο, αλλά σε γενικές γραμμές θεωρώ πως τα παιδιά έκαναν πολύ καλή προσπάθεια. Μου άρεσε που υπήρχε πολύς κόσμος στο γήπεδο και περιμένουμε και άλλο κόσμο να ενισχύσει την προσπάθεια των παιδιών».

Σχετικά με τον βαθμό ετοιμότητας της Εθνικής είπε: «Αν αναλογιστούμε ότι η προετοιμασία μας δεν εξελίχθηκε με τον τρόπο που θέλαμε λόγω των πολλών απουσιών θα έλεγα ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Μας βοηθάει το γεγονός ότι αυτή η ομάδα παίζει πολλά χρόνια μαζί, υπάρχει καλή χημεία μεταξύ των παιδιών και υπάρχει αλληλοεκτίμηση. Δείχνουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο και θέλω να πιστεύω πως παιχνίδι με παιχνίδι θα παρουσιαζόμαστε καλύτεροι. Θεωρώ πως αν ξεπεράσουμε τα προβλήματα, δεν έχουμε άλλους τραυματισμούς και επανέλθει ο Βασίλης, τότε θα παρουσιάσουμε μια καλή εικόνα».

Κληθείς να σχολιάσει την εμφάνιση του Δημήτρη Σταμάτη (29π.) τόνισε: «Δεν θέλω να μιλώ για κάθε παιδί ξεχωριστά. Με τα παιδιά αυτά είμαστε τρία χρόνια μαζί και πρέπει να πω πως υπάρχει ταλέντο, υπάρχει προσωπικότητα. Αφού όμως μου έγινε η ερώτηση να πω πως ο Σταμάτης είναι ένας παίκτης που έχει την μεγαλύτερη προσωπικότητα στην ομάδα. Είναι εξαιρετικός αθλητής, είναι αρχηγός της ομάδας και νομίζω ότι ο χαρακτήρας που έχει ως παίκτης είναι μεγαλύτερος από το μπασκετικό του ταλέντο και για αυτό δεν διστάζει να βάλει τριάντα πόντους στις ΗΠΑ».

Τέλος, για το τι πρέπει να διορθώσει η ομάδα: «Το ριμπάουντ είναι ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει στα φιλικά μας παιχνίδια. Απλά θα πρέπει να κάνουμε μια αξιολόγηση γενική. Παίζαμε με μια ομάδα που οι αθλητικές της ικανότητες είναι πολύ μεγαλύτερες από τις δικές μας. Όσο κυλούσε το παιχνίδι η πίεσή τους γινόταν πιο μεγάλη και έτσι σε εμάς επήλθε κούραση με αποτέλεσμα να κάνουμε πολλά λάθη, να χάσουμε ριμπάουντ και στην τελευταία περίοδο να δεχθούμε 32 πόντους. Είναι κάτι που μας προβληματίζει. Αν και επαναλαμβάνω πως παίζαμε απέναντι στην ίσως καλύτερη ομάδα του τουρνουά.

Ο Δημήτρης Σταμάτης

Ο Δημήτρης Σταμάτης στάθηκε στον τραυματισμό του Χαραλαμπόπουλου: «Το μυαλό μας είναι στον Βασίλη. Ελπίζουμε να μην είναι κάτι σοβαρό και πάνω από όλα να είναι καλά στην υγεία του».

Για το φιλικό με τις ΗΠΑ είπε: «Πιέσαμε πολύ, ήμασταν ανταγωνιστικοί, αλλά κάναμε και αρκετά κάναμε αρκετά λάθη και αυτό σε συνδυασμό με την κούραση είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη. Υπάρχουν πολλά στοιχεία που πρέπει να διορθώσουμε ειδικά στην άμυνα, ώστε να παρουσιαστούμε καλύτεροι στην συνέχεια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News