default-image

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Κιριλένκο

Μπάσκετ
Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Κιριλένκο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αντρέι Κιριλένκο αποσύρθηκε από την ενεργό δράση! Ο Ρώσος φόργουορντ ανακοίνωσε την αποχώρησή του απ' τα γήπεδα, σε ηλικία 34 ετών, θέλοντας πλέον να κάνει… κάτι άλλο στη ζωή του.

«Ήρθε το τέλος σήμερα. Αρκετά. Είχα μια μεγάλη και αρκετά πετυχημένη καριέρα στο μπάσκετ ως παίκτης, είναι ώρα να ασχοληθώ από άλλο πόστο στο άθλημα », είπε ο ΑΚ-47 στο «Sport-express.ru», γνωστοποιώντας το τέλος εποχής. Ήδη λέγεται πως θα ασχοληθεί με τα κοινά της ρωσικής ομοσπονδίας, δίχως ακόμα να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο.

Ο σπουδαίος Ρώσος άσος ξεκίνησε να παίζει το 1997 με την φανέλα της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης. Στη συνέχεια πέρασε για μια τριετία στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, προτού το 2001 μετακομίσει στο NBA όπου για μια δεκαετία έβαλε τη δική του… βαριά πινελιά (με την φανέλα των Τζαζ) στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Επέστρεψε στη ρώσικη αρκούδα για μερικούς μήνες, μετακόμισε εκ νέου στις ΗΠΑ για λογαριασμό των Τίμπεργουλβς και των Νετς, προτού φέτος φορέσει για τρίτη φορά την φανέλα της ΤΣΣΚΑ.

Πολλές διακρίσεις σε ατομικό επίπεδο, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στο NBA, ωστόσο σίγουρα αποχαιρετά το μπάσκετ με το… παράπονο πως δεν έφτασε στην κατάκτηση μιας Ευρωλίγκας…

Φυσικά υπήρξε βασικό στέλεχος της εθνικής Ρωσίας, με την οποία βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης το 2007, ενώ κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ 2011 και Ολυμπιακούς Αγώνες 2012.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News