default-image

Με την… κούπα κοντά στην Εθνική Ελλάδας

Μπάσκετ
Με την… κούπα κοντά στην Εθνική Ελλάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Κύπελλο του Ευρωμπάσκετ 2015 φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο του Trophy tour που διοργανώνει η FIBA Europe, και σήμερα ο Δήμος, η ΕΟΚ και η ΕΚΑΣΚ το παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν στη Λότζια.

Με αφορμή, πάντως, τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων στην πόλη, άπαντες έκαναν κάλεσμα στον κόσμο να στηρίξει τη «γαλανόλευκη», αλλά και τη διοργάνωση γενικότερα, το βεληνεκές της οποίας είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Κώστας Βαρδαβάς, τόνισε στην τοποθέτησή του: «Καλωσορίζουμε στο Ηράκλειο, τον Γενικό Γραμματέα της ΕΟΚ, τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΚ, τα στελέχη της FIBA και της Ομοσπονδίας. Είναι σίγουρα μεγάλη χαρά που επέλεξαν το Ηράκλειο για να παρουσιάσουν το κύπελλο του Ευρωμπάσκετ, ένα τρόπαιο που ξυπνά σε όλους μας μνήμες. Το 1987 το σήκωσε ο Γιαννάκης και το 2005 ο Κακιούζης.

Ελπίζουμε να το σηκώσουμε και στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο. Μετά το Πανευρωπαικό στίβου που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ακολουθεί η διοργάνωση του Παγκόσμιου πρωταθλήματος μπάσκετ εφήβων. Ευχόμαστε, όπως φέραμε γούρι στην Εθνική ομάδα στο στίβο, έτσι να γίνει και τώρα με το τρόπαιο του Ευρωμπάσκετ».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια το Ηράκλειο έχει γίνει το επίκεντρο του μπάσκετ. Πέρυσι με τη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού, φέτος με το Παγκόσμιο εφήβων. Ήταν υποχρέωση μας να φέρουμε το κύπελλο στο Ηράκλειο, αφού συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα των ανθρώπων του μπάσκετ. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια, το Δήμο, και την ΕΚΑΣΚ, που μας έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό και μας αναγκάζουν να φέρνουμε στο Ηράκλειο μεγάλες διοργανώσεις.

Το Ευρωπαϊκό κύπελλο ήταν το μεγάλο ξεκίνημα του Ελληνικού μπάσκετ το 1987. Αυτή η κατάκτηση ήταν το αποτέλεσμα μιας αναπτυξιακής προσπάθειας που είχε ξεκινήσει το μπάσκετ. Οι «μικρές» Εθνικές ομάδες έχουν φέρει αρκετές διακρίσεις και φυσικά ελπίζω ότι και φέτος η Εθνική θα διεκδικήσει το τρόπαιο, με την προϋπόθεση ότι όλα τα παιδιά θα είναι γερά. Το Παγκόσμιο εφήβων είναι μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις, μετά από το Παγκόσμιο Ανδρών, αφού συμμετέχουν οι αυριανοί πρωταγωνιστές του αθλήματος».

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ, Μπάμπης Μαρκάκης, τέλος ζήτησε από τον κόσμο να στηρίξει την Εθνική Ελλάδας και είπε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστώ τις FIBA και ΕΟΚ που έφεραν το τρόπαιο στο Ηράκλειο. Σαν ΕΚΑΣΚ έχουμε προσπαθήσει ώστε να στεφθεί με επιτυχία το Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων. Ευχαριστώ τους ανθρώπους που 6 μήνες τώρα έχουν δουλέψει για τη διοργάνωση για να πάνε όλα τέλεια και πιστεύω πως όλα θα πάνε τέλεια. Παρακαλούμε τον κόσμο να βρεθεί στο πλευρό της Εθνικής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News