default-image

Με υψηλούς στόχους έφτασε στο Ηράκλειο η Εθνική εφήβων

Μπάσκετ
Με υψηλούς στόχους έφτασε στο Ηράκλειο η Εθνική εφήβων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με όνειρα και φιλοδοξίες έφτασε σήμερα το μεσημέρι στο Ηράκλειο η αποστολή της Εθνικής ομάδας των εφήβων U19, η οποία μπαίνει στη μάχη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος το ερχόμενο Σάββατο 27/6.

Κατά την  άφιξή τους οι διεθνείς και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός απέφυγαν τα μεγάλα λόγια, αλλά τόνισαν ότι η παρουσία του κόσμου θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία που θα έχουν και κάλεσαν το φίλαθλο κοινό να δώσει δυναμικό «παρών».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, έκανε λόγο για καλή παρουσία της Ελλάδας οργανωτικά και αγωνιστικά, όταν ρωτήθηκε για τους στόχους, ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, για να προσθέσει: «Η Εθνική Ομάδα είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν κι άλλες πολλές καλές ομάδες. Τα παιδιά να είναι γερά, για να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Από εκεί και πέρα ξέρουμε όλοι πως όταν υπάρχουν αγώνες χιαστί, όλα μπορεί να συμβούν. Όντας καλά τα παιδιά και με λίγη τύχη, θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω. Έχουμε κι ένα τελευταίο φιλικό, το οποίο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και πιστεύω πως ο κόσμος θα ανταποκριθεί. Παίζουν δύο πολύ καλές ομάδες και ελπίζω ότι θα είναι το πρώτο δείγμα των αγώνων που θα δούμε».

Η. Παπαθεοδώρου: «Τα παιδιά το σημαντικότερο»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έδωσε (και) μία διαφορετική διάσταση στο θέμα της παρουσίας των νεαρών διεθνών αθλητών στην Εθνική Ομάδα U19: «Το πιο σημαντικό για εμάς είναι τα παιδιά να παίξουν. Έχουμε παιδιά που βρίσκονται σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και σε άλλες ομάδες, αλλά δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Το μεγάλο κέρδος θα είναι να παρουσιαστούν στον κόσμο, να παίξουνε σε υψηλό επίπεδο, να τους γνωρίσει ο κόσμος και με τη σειρά τους να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των ομάδων τους και να στελεχώσουν αργότερα και την Εθνική Ανδρών».

Αυτό είναι το πιο σημαντικό για τον Παπαθεοδώρου, ο οποίος ερωτηθείς για τις προσδοκίες της ομάδας στο φετινό τουρνουά, απάντησε: «Ο στόχος είναι μακροπρόθεσμος. Θα πάμε βήμα βήμα… Θέλουμε να πάρουμε καλά αποτελέσματα και να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην κατάταξη. Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να θέσουμε ως στόχο το μετάλλιο. Οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε έχουν επίσης πολύ καλό υλικό. Η διαφορά μας σε σχέση με αυτές είναι ότι οι παίκτες στο εξωτερικό έχουν σημαντικό χρόνο συμμετοχές στις ομάδες τους οι δικοί μας όχι. Θέλω να πιστεύω όμως πως επειδή έχουμε διάθεση, κίνητρο και παίζουμε στο γήπεδό θα μπορέσουμε να καλύψουμε την διαφορά που υπάρχει και με την καλή χημεία που έχουμε να πάρουμε και καλά αποτελέσματα».

Αναφερόμενος συνολικά στην προετοιμασία της ομάδας είπε: «Λόγω και των πλέι οφ ξεκινήσαμε με πολλές απουσίες παικτών που αποτελούν τον βασικό κορμό της ομάδας. Ωστόσο, τα παιδιά κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια και μπήκαμε σε ένα δεύτερο κομμάτι προετοιμασίας με την παρουσία των παιδιών που έλειπαν, αλλά και του Ντόρσεϊ, ο οποίος μας άλλαξε λίγο την εικόνα μας και αγωνιστικά και των προπονήσεων».

Το μεγάλο ατού της ελληνικής ομάδας είναι η χημεία της. «Τα παιδιά παίζουν τρία τέσσερα χρόνια μαζί στις μικρές ομάδες και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι μια παρέα ουσιαστικά. Γνωρίζονται καλά μεταξύ τους, έχουν πολύ καλές σχέσεις και αυτό θεωρώ πως είναι ένα συν για εμάς».

Η Εθνική μας αντιμετωπίζει αύριο στις 20:30 σε φιλικό αγώνα την Αμερική στο κλειστό στα Δύο Αοράκια στον αγώνα-πρόβα τζενεράλε ενόψει του Παγκοσμίου.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο φιλικό ο κ. Παπαθεοδώρου τόνισε: «Είναι το τελευταίο παιχνίδι της προετοιμασίας μας. Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα με μεγάλες δυνατότητες. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Επαναλαμβάνω πως είχαμε πολλές απουσίες από το ξεκίνημα της προετοιμασίας μια θέλουμε να κερδίζουμε από την κάθε μέρα και το κάθε φιλικό».

Για τον φίλαθλο κόσμο του Ηρακλείου, είπε: «Ελπίζουμε να μας στηρίξει. Τα παιδιά το συζητάνε καθημερινά. Είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για εκείνα να παίξουμε μπροστά στους Έλληνες φιλάθλους και να δείξουν τις δυνατότητές και το ταλέντο τους. Είναι σημαντικό πλεονέκτημα για την ψυχολογία τους και είναι σημαντικό ο κόσμος να αγκαλιάσει την προσπάθειά τους».

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Ο κόσμος να στηρίξει την προσπάθειά μας»

«Δεν κάναμε από την αρχή προετοιμασία όλοι μαζί, αλλά γνωριζόμαστε πολύ καλά ο ένας με τον άλλο από πολύ μικροί ηλικία. Θα είμαστε έτοιμοι όταν θα έρθει η ώρα και θα παίξουμε όσο καλύτερο μπάσκετ μπορούμε», δήλωσε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Ερωτηθείς για το αν ο στόχος είναι μια θέση στο βάθρο, απάντησε: «Ακόμη δεν κοιτάμε τα μετάλλια. Θα πάμε παιχνίδι με παιχνίδι και όπου φτάσουμε». Για τις ΗΠΑ, σχολίασε: «Είναι από τα φαβορί. Είναι πολύ καλή ομάδα και παίζει καλό μπάσκετ. Για να γίνεις πρώτος πρέπει να νικήσεις και τους καλύτερους». Το πλεονέκτημα της Εθνικής είναι… «Η καλή χημεία. Είμαστε πολύ δεμένοι και αυτό είναι κάτι που θεωρώ πως θα μας βοηθήσει στην συνέχεια». Τέλος δεν παρέλειψε να ζητήσει από τον φίλαθλο κόσμο του Ηρακλείου να στηρίξει την προσπάθεια της Εθνικής. «Ελπίζω να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να απολαύσει το μπάσκετ όσο θα το απολαύσουμε και εμείς. Να το χαρεί το ίδιο.

Δημήτρης Σταμάτης: «Υψηλές προσδοκίες, αλλά...»

«Είμαστε σε καλή κατάσταση. Έχουμε προπονηθεί σκληρά και έχουμε δώσει αρκετά φιλικά», δήλωσε ο διεθνής γκαρντ. Και συνέχισε για το ματς με τις ΗΠΑ: «Είναι ένα δυνατό φιλικό. Είναι το τελευταίο μας πριν τους επίσημους αγώνες και θα αποτελέσει ένα δυνατό τεστ». Για τον στόχο της ομάδας, είπε: «Θέλουμε να κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά.  Έχουμε υψηλές προσδοκίες, αλλά θα πρέπει να κοιτάμε παιχνίδι το παιχνίδι. Ελπίζω ο κόσμος να έρθει να στηρίξει την ομάδα και να ευχαριστηθεί θέαμα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News