default-image

Νίκησε τη Βενεζουέλα και πέρασε στους «8» η Βραζιλία (video)

Ποδόσφαιρο
Νίκησε τη Βενεζουέλα και πέρασε στους «8» η Βραζιλία (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν μπήκε σε σενάρια και... φήμες η Βραζιλία! Παίζοντας για την βαριά της φανέλα, η σελεσάο επικράτησε 2-1 της Βενεζουέλας και προκρίθηκε σαν πρώτη (δεύτερο το Περού) στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα, αφήνοντας εκτός συνέχειας την παρέα του Βάργκας (μελλοντικά παίκτη της ΑΕΚ που έγινε αλλαγή στο ημίχρονο).

Τιάγκο Σίλβα και Φιρμίνιο υπέγραψαν τη νίκη για την ομάδα του Ντούνγκα η οποία πέφτει πάνω στην Παραγουάη. Το γκολ του Μίκου δεν ήταν αρκετό για τους ηττημένους. Παράλληλα η πεντάκις παγκόσμια πρωταθλήτρια... βοήθησε την Κολομβία (που την είχε πληγώσει πριν μέρες κι ενώ δεν ήθελε ισοπαλία) να συνεχίσει στη διοργάνωση.

Από νωρίς η Βραζιλία έδειξε διάθεση να μην δώσει συνέχεια στα... ψιθυριτά (περί... βοήθειας στην Βενεζουέλα κι όχι στην Κολομβία) και να κάνει τη δουλειά της. Δεν άργησε, λοιπόν, να έρθει και το γκολ. Με το εν κινήσει σουτ του Τιάγκο Σίλβα (μετά από εκτέλεση κόρνερ) μέσα στην περιοχή της Βενεζουέλας να δίνει προβάδισμα στη σελεσάο και τον αμυντικό της Παρί να το αφιερώνει στον μεγάλο απόντα, Νεϊμάρ.

Ο Ρομπίνιο που πήρε φανέλα βασικού ήταν κεφάτος κι έτοιμος να αποδείξει πράγματα στον Ντούνγκα. Κι αυτό έκανε, καθώς το παιχνίδι περνούσε απ' τα πόδια αυτού και του Γουίλιαν.

Πολλές φάσεις δεν υπήρχαν, αλλά οι Βραζιλιάνοι διατηρούσαν άνετα το υπέρ τους σκορ και είχαν κάποια μακρινά σουτ, την ώρα που η παρέα του Βάργκας δεν έκανε το παραμικρό επιθετικά. Μοιραία λοιπόν το 1-0 έμεινε ως το 45' με την σελεσάο να ελέγχει απόλυτα την αναμέτρηση.

Η Βενεζουέλα χρειαζόταν γκολ και είναι αλήθεια πως ο μελλοντικά άσος της ΑΕΚ δεν ήταν καλός χθες. Είχε και κίτρινη κάρτα και κάπως έτσι έγινε νωρίς αλλαγή, περνώντας απαρατήρητος. Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, η Βραζιλία κυνήγησε το γρήγορο τέρμα. Και μπορεί ο Μπαρόχα να έβγαλε εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα, ωστόσο στο 52' δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στην προβολή του Φιρμίνιο (μετά από εξαιρετική μπαλιά του Γουίλιαν), ο οποίος έγραψε το 2-0 κι έδειξε να κλειδώνει τα εισιτήρια πρόκρισης.

Τα πάντα έμοιαζαν να 'χουν νεκρώσει. Η Βραζιλία.... δεν γινόταν να χάσει την πρόκριση (μην εντυπωσιάζοντας), ενώ η Βενεζουέλα έδειχνε να μην έχει άλλες αγωνιστικές και ψυχολογικές δυνάμεις για την ανατροπή. Τα λεπτά περνούσαν κι απλώς άπαντες περίμεναν το... τυπικό της υπόθεσης.

Κι όμως στο 83' η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Αράνγκο, βρήκε αντίκρισμα απ' τον Μίκου, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ, μείωσε σε 2-1 κι άναψε φωτιά! Όχι γιατί κινδύνευε η σελεσάο, αλλά γιατί με ακόμα ένα γκολ η ομάδα του θα έπαιρνε την πρόκριση. Πίεσε πολύ στο τελευταίο δεκάλεπτο, γέμισε την αντίπαλη περιοχή, όμως δεν έβγαλε καν μια μεγάλη φάση και το σκορ δεν άλλαξε. Έτσι, λοιπόν, οι Βραζιλιάνοι πήραν μαζί τους στα προημιτελικά την Κολομβία και η παρέα του Βάργκας αποχαιρέτησε...

Βραζιλία: Τζέφερσον, Μιράντα, Ντάνι Άλβες, Φελίπε Λουίς, Τιάγκο Σίλβα, Γουίλιαν, Φερναντίνιο, Ελίας, Κουτίνιο (67' Ταρντέλι), Φιρμίνιο (67' Νταβίντ Λουίζ), Ρομπίνιο (76' Μαρκίνιος)

Βενεζουέλα: Μπαρόχα, Βισκαρόντο, Ροσάλες, Σιτσέρο, Τούνιες, Αράνγκο, Γκέρα (72' Φέντορ), Ρινκόν, Σέιχας (46' Μαρτίνες), Βάργκας (46' Γκονζάλες), Ροντόν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News