Αθλητισμός

Υπόκλιση Ιακωβάκη παρουσία 10.000 θεατών!

Μετά από 15 χρόνια στους στίβους έφτασε η στιγμή της αποχώρησης για τον Περικλή Ιακωβάκη.

Στο τελευταίο 400άρι της καριέρας του ο Ιακωβάκης αποθεώθηκε από 10.000 θεατές που βρέθηκαν στο Παγκρήτιο για την πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων. Ο Ιακωβάκης πήρε την 3η θεση με 51.33, ενώ το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Λετονός Μπάλτους με 51.17.

Μετά τον τερματισμό, ο Ιακωβάκης γονάτισε και φίλησε το ταρτάν, σε μία κίνηση συμβολική, αποχαιρετώντας τους στίβους. Ο βετεράνος εμποδιστής θα κρεμάσει οριστικά τα σπάικς του μετά την σκυταλοδρομία 4x400 που είναι προγραμματισμένη την Κυριακή στο Παγκρήτιο.

«Δεν μπορώ να πω ότι ήταν καλή κούρσα. Στην αρχή λόγω του ανέμου έτρεξα επιφυλακτικά και στα πρώτα 200μ είχε κόντρα άνεμο και με δυσκόλεψε. Ήθελα να είμαι λίγο πιο γρήγορος αλλά οι τραυματισμοί και τα χρόνια που περνάνε αφήνουν σημάδια», δήλωσε ο Περικλής Ιακωβάκης και πρόσθεσε: «Ένας λόγος ακόμα που ήθελα να παρατείνω τις εμφανίσεις μου είναι για τα παιδιά μου να προλάβουν να με δουν να αγωνίζομαι. Σήμερα είναι εδώ στην κερκίδα η οικογένειά μου και με παρακολούθησαν σε αυτή την προσπάθεια. Αυτή η εμφάνιση ήταν η τελευταία μου. Ετοιμάστηκα από το Σεπτέμβρη για πω το αντίο στους στίβους εδώ στο Ηράκλειο σε αυτή τη διοργάνωση. Ήταν υπέροχος ο κόσμος και με συγκίνησε με την υποδοχή του και τις επευφημίες του. Φεύγω πλήρης από τους στίβους από επιτυχίες και αποτυχίες. Ήταν η τελευταία μου προσπάθεια σε ατομικό επίπεδο γιατί ο εθνικός προπονητής μου ανακοίνωσε ότι θα είμαι στη εθνική ομάδα για τα 4Χ400 αύριο Κυριακή».

Σχόλια