Αθλητισμός

Ολοταχώς για άνοδο στη Super League η Εθνική Ελλάδας

Από ό,τι φαίνεται, η Εθνική μας ομάδα στο στίβου, από την πρώτη κιόλας μέρα εξασφαλίζει την άνοδο στη Super League. Θα πρέπει να αυτοκτονήσουμε (όπως έκανε η Ολλανδία) για να χάσουμε την άνοδο.

Μετά τις ακυρώσεις της Ολλανδίας, η Τσεχία με 192 βαθμούς και η Ελλάδα με 174 βαθμούς έχουν αποκτήσει μεγάλο προβάδισμα, με την Πορτογαλία να είναι η έκπληξη έχοντας 153 βαθμούς και να απειλεί την Ολλανδία για την τρίτη θεση.

Ο Λυκούργος Τσάκωνας, επιβεβαίωσε πως είναι το θωρηκτό της Εθνικής δίνοντας το πρώτο 12άρι. Εγγύηση.

Ο Κώστας Μπανιώτης έδωσε συγκλονιστικό αγώνα, από εκεί που έβλεπε κατάμουτρα την αποτυχία μένοντας στο 2.10μ., πέταξε στα 2.28μ. και έκανε το μεγαλύτερο αγώνα της ημέρας.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη το πάλεψε και έκανε αυτό που όλοι περίμεναν. Βρέθηκε κοντά στην υπέρβαση που ήταν η είσοδος στην τριάδα…

Μεγάλη αγωνίστρια η Φιλάνδρα στα 800μ. ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες και τους υπολογισμούς κάνοντας και φετινό ρεκόρ.

Εγγύηση η Αναγνωστοπούλου ήταν για τριάδα και μπήκε τριάδα. Στο ακέραιο το καθήκον της, της αξίζουν συγχαρητήρια.

Τρομερή η Υφαντίδου υπερέβη εαυτό μπαίνοντας στην τριάδα του ακοντίου. Να μην ξεχνάμε πως είναι επταθλήτρια…

Εξαιρετικός Αναστασάκης που έκανε και πάλι ατομικό ρεκόρ και βρέθηκε ακόμη πιο ψηλά από ότι περιμέναμε, δεύτερος και με ρεκόρ, δεν θα μπορούσε καλύτερα.

Άλλη κλάση η Κυριακοπούλου στο επί κοντώ. Ήταν τυπική διαδικασία για τη Νικόλ η επικράτηση.

Αθλήτρια αγώνων η Παπαχρήστου πήρε μεγάλη νίκη την οποία κρυφοκοιτάζαμε αλλά δεν περιμέναμε… Απέδειξε ότι είναι μαχήτρια…

Ο Τσάτουμας την ύστατη ώρα κατάφερε να πάρει τη νίκη, έστω και με χαμηλό άλμα για τις δυνατότητές του και έκανε το καθήκον του στο ακέραιο.

Ομάδα όνειρο η 4Χ100μ. των γυναικών. Μέχρι και τη νίκη θα μπορούσαν να πάρουν, αν ήταν περισσότερο προπονημένες μαζί. Τελικά δεύτερες με εξαιρετικό χρόνο (43.80) και την Μπελιμπασάκη να παίρνει την εκδίκησή της που βρέθηκε εκτός τριάδας στα 100μ.

Καλή και η τετράδα των ανδρών στα 4Χ100, χωρίς τον Τσάκωνα έκανε το καθήκον της και με 40:06 πήρε την τρίτη θεση και τους 10 πολύτιμους βαθμούς. Με ρεκόρ για το 2015, ο Κυριακίδης έκανε το καθήκον του.

Ο Σκαρβέλης έδωσε πολύτιμους βαθμούς στη σφαίρα και φυσικά έκανε ότι καλύτερο θα μπορούσε. Πολύτιμους βαθμούς έδωσε και η Βασιλείου στα 400μ.

Το αντίο του Ιακωβάκη συνοδεύτηκε με μέτρια εμφάνιση… Κατώτερος του αναμενόμενου, αλλά δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πλέον είναι 36 χρονών. Το περιμένουμε καλύτερο στη σκυτάλη 4Χ400μ. Άτυχη η Θεοδώρου με την πτώση της στα 400 μέτρα με εμπόδια γυναικών.

Δυστυχώς η Καρακατσάνη δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες, έμεινε αρκετά πίσω από τους χρόνους της και η 10η θέση δεν είναι ότι θα περιμέναμε στα 3000μ.

Ο Μαγγίνας είχε τις δυνατότητες για κάτι καλύτερο από την 8η θέση στα 5.000μ.

Χωρίς αγώνες φέτος η Παρδαλού, λογικό να μην καταφέρει κάτι καλύτερο από τη 10η θέση στα 3.000μ. στιπλ.

Η βαθμολογία
της 1ης μέρας

1.Τσεχία       192

2.Ελλάδα       174

3.Πορτογαλία       153

4.Βέλγιο       144

5.Ιρλανδία      143

6.Ολλανδία      140

7.Ελβετία       137

8.Ρουμανία      125

9.Λιθουανία      115

10.Τουρκία      113

11.Εσθονία      99

12.Λετονία      95

Πηγή: sportsfeed.gr

Σχόλια