default-image

Με επιτυχίες των Ελλήνων ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό Στίβου στο Παγκρήτιο

Κρήτη
Με επιτυχίες των Ελλήνων ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό Στίβου στο Παγκρήτιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Παγκρήτιο Στάδιο υποδέχεται αυτό το σαββατοκύριακο τη σπουδαιότερη διοργάνωση στίβου που έχει φιλοξενήσει ποτέ η Κρήτη: τους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών ομάδων. Το Στάδιο ώρα με την ώρα το Σάββατο, πρώτη ημέρα των αγώνων, γέμιζε όλο και περισσότερο και το γήπεδο σειόταν από τις φωνές σε κάθε ελληνική προσπάθεια.  

Έντονη ήταν και η παρουσία των μικρών φιλάθλων στη Θύρα 20, στην παιδική κερκίδα των αγώνων.

Εντυπωσιασμένοι από την ατμόσφαιρα δήλωναν οι Έλληνες αθλητές με το που ολοκλήρωναν την προσπάθειά τους.

Από ό,τι φαίνεται, η Εθνική μας ομάδα στο στίβο από την πρώτη κιόλας μέρα εξασφαλίζει την άνοδο στη Super League, καθώς η Τσεχία με 183 βαθμούς και η Ελλάδα με 164 βαθμούς έχουν αποκτήσει μεγάλο προβάδισμα.

Ξεκίνημα με σφυροβολία και 2η θέση

Ο Χανιώτης Μιχάλης Αναστασάκης από το σωματείο του "Ελευθερίου Βενιζέλου" άνοιξε το... χορό των Ελλήνων αθλητών-τριών με το αγώνισμα της σφυροβολίας.

Εξαιρετική ήταν η πρώτη βολή του Κρητικού πρωταθλητή, που έριξε τη σφύρα στα 72,55 μ., επίδοση που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ για τον Μιχάλη Αναστασάκη και που τον έφερε στη 2η θέση.

Ο Αναστασάκης έδωσε με αυτή την επιτυχία 11 βαθμούς στην ελληνική ομάδα. Πρώτος ήταν ο Τσέχος Λούκας Μέλιχ με βολή 74,84 μ.

Η τελετή έναρξης

Ακολούθησε στις 4:30 μ.μ. η τελετή έναρξης με την παρέλαση των σημαιών των εθνικών ομάδων και με τους διοργανωτές να στοιχηματίζουν στην προσέλευση του κοινού και στην ώθηση που θα μπορέσει να δώσει στους Έλληνες πρωταθλητές για την επίτευξη του στόχου της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα. Άλλωστε, η είσοδος είναι ελεύθερη για μικρούς και μεγάλους.

Τις σημαίες μετέφεραν στον αγωνιστικό χώρο άνδρες και γυναίκες, που φορούσαν παραδοσιακές στολές από διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου και της ΕΑΑ και φυσικά του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, που ήταν εκείνος που έδωσε το σύνθημα της έναρξης των αγώνων.

Στο χαιρετισμό του κατά την έναρξη των Αγώνων ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός είπε τα εξής:

«Αξιότιμοι επισκέπτες, κυρίες και κύριοι, φίλοι, αγαπητοί μας νέοι, σας καλωσορίζουμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Στίβου, μια κορυφαία διοργάνωση που τιμά την Κρήτη, και ιδιαίτερα το Δήμο Ηρακλείου, συνδέοντας τον Αθλητισμό με τον Πολιτισμό, την Ιστορία, και τη σύγχρονη παρουσία της πόλης μας.

Η ευγενής άμιλλα, η αγωνιστικότητα, το ομαδικό πνεύμα, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η αξιοκρατία και η κατανόηση αποτελούν πανάρχαιες αξίες του Αθλητισμού στον τόπο μας. Και οι αξίες αυτές, στις διεθνείς συναντήσεις, όπως είναι οι σημερινοί Αγώνες, συμβάλλουν καθοριστικά  στην επικοινωνία των λαών και των πολιτισμών, υπηρετούν την ειρήνη, την αλληλεγγύη και τη συναδέλφωση. Διαμορφώνουν δημοκρατικό ήθος.

Ξεχωριστή σημασία έχει για εμάς η παρουσία της Παιδικής Κερκίδας, καθώς το κύριο μέλημά μας είναι πάντα η νέα Γενιά. Ο κλασικός αθλητισμός εξευγενίζει την ψυχή τους και προετοιμάζει υπεύθυνους πολίτες.

Σε όλους τους αθλητές και στις αθλητικές ομάδες ευχόμαστε τις καλύτερες επιδόσεις στους αγώνες που θα παρακολουθήσουμε».

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Σταύρος Αρναουτάκης, που είχε νωρίτερα συναντήσεις στο Παγκρήτιο με εκπροσώπους αθλητικών φορέων, ανέφερε: «Με ιδιαίτερη περηφάνια και χαρά το Ηράκλειο και η Κρήτη καλωσορίζουν τους αθλητές και τους συνοδούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων Στίβου Α' Κατηγορίας.

H Κρήτη ολόκληρη συμμετέχει σε μια γιορτή Αθλητισμού και Πολιτισμού, σε μια σπουδαία στιγμή για το αθλητικό πνεύμα.

Αυτή η διοργάνωση, η τόσο σημαντική για την καλλιέργεια και τη διάδοση της αθλητικής συνείδησης, αποτελεί για μας πρόκληση και τιμή. Γιατί οι αγώνες αυτοί είναι στενά συνδεδεμένοι με την αθλητική ιστορία αυτού του τόπου. Ενός τόπου όπου η άσκηση του σώματος και του πνεύματος ξεκίνησε στα Μινωικά χρόνια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Η συμμετοχή των καλύτερων ξένων και Ελλήνων αθλητών αναδεικνύει τις αξίες και αρχές που διέπουν τον αθλητισμό: το σεβασμό, τη φιλία, την αλληλεγγύη.

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει κάθε προσπάθεια καλλιέργειας των αρχών αυτών, την ανάπτυξη του αθλητισμού, την πολιτιστική του αποστολή και την ανύψωση του αθλητικού ιδεώδους. Γιατί στον τόπο μας έχουμε τη θέληση, διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις και αναπτύσσουμε τη δυναμική που υποστηρίζει και προάγει τον Αθλητισμό.

Εξ ονόματος όλων των Κρητικών, ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αθλητές και τους κριτές και ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές, όλους τους μικρούς και μεγάλους θεατές, τους συνδιοργανωτές αλλά και τους χορηγούς των αγώνων».

Τρομερή στιγμή με Περικλή Ιακωβάκη

Συγκλονιστική κούρσα έκανε στο Παγκρήτιο ο Περικλής Ιακωβάκης στην πρώτη σειρά των 400 μέτρων μετ' εμποδίων.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, στην τελευταία κούρσα της καριέρας του στα 400 μ. με εμπόδια (σ.σ. θα τρέξει και στη σκυτάλη 4x400), ήταν πρώτος στα 350 μ. αλλά στα τελευταία 50 μέτρα της κούρσας έμεινε από δυνάμεις, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 3η θέση της κούρσας. Ο κόσμος στο Παγκρήτιο τον αποθέωσε, ενώ ο ίδιος έσκυψε και φίλησε το ταρτάν, σε μια συγκλονιστική στιγμή...

Πρώτος στα 100 μέτρα ο Τσάκωνας

Το Παγκρήτιο έφερε γούρι στον Λυκούργο Τσάκωνα, με τον Έλληνα πρωταθλητή να τερματίζει στην πρώτη θέση στα 100 μέτρα!

Ο Λυκούργος Τσάκωνας έκανε χρόνο 10.32 και κέρδισε στο νήμα, σε μια πολύ δυνατή κούρσα, αφήνοντας πιο πίσω τον Πορτογάλο Νασιμέντο και τον Ολλανδό Μαρτίνα Τσουράντι. Έτσι, ο Έλληνας πρωταθλητής δίνει 12 βαθμούς στην ελληνική ομάδα!

Άλλη μια πρωτιά με Παπαχρήστου στο τριπλούν!

Εξαιρετικά έχει ξεκινήσει ο ελληνικός στίβος στο Παγκρήτιο, με τη Βούλα Παπαχρήστου να σημειώνει άλλη μια μεγάλη επίδοση και να παίρνει την πρώτη θέση στο τριπλούν γυναικών.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε αέρα στην κατάταξη από το πρώτο της άλμα, που ήταν στα 13.79 και, έχοντας εξασφαλίσει την πρώτη θέση, στο τέταρτό της άλμα δεν είχε άγχος και έβγαλε επίδοση 13.99, ισοφαρίζοντας το φετινό της ρεκόρ και γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο.

Άνετη πρωτιά και για Κυριακοπούλου

Η Νικόλ Κυριακοπούλου πήρε άνετη πρωτιά στο επί κοντώ γυναικών και χάρισε άλλους 12 πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε με την πρώτη τα 4.35, 4.45 και 4.55 ενώ προσπάθησε τρεις φορές στα 4.82 για πανελλήνιο ρεκόρ αλλά δεν τα κατάφερε.

Στη σφαιροβολία ανδρών, ο Έλληνας Νικόλαος-Κωνσταντίνος Σκαρβέλης κατέλαβε την 6η θέση με βολή στα 18.40 και έδωσε 7 βαθμούς στην Ελλάδας. Πρώτος στη σφαιροβολία ήταν ο Τσέχος Τόμας Στάνεκ με βολή στα 19.67 μ.

Στα 800 μέτρα γυναικών, η Ελένη Φιλάνδρα ήταν στην 6η θέση με χρόνο 2.03:36.

Στην 8η θέση η Ηρακλειώτισσα Ειρήνη Βασιλείου

Αν και ξεκίνησε πολύ καλά την κούρσα της στα 400 μέτρα γυναικών, η Ηρακλειώτισσα Ειρήνη Βασιλείου δεν έκανε καλό "φίνις" με αποτέλεσμα να μη φτάσει τα στάνταρ της φετινής της επίδοσης.

Η Βασιλείου ήταν δεύτερη στην 1η σειρά με 54.05 και συνολικά έκανε τον 8ο χρόνο στα 400 μέτρα γυναικών. Έτσι έδωσε στην Ελλάδα πέντε βαθμούς στη μάχη της κατάταξης...

Άτυχος στο ύψος ο Κώστας Μπανιώτης

Από ατυχία έχασε την πρώτη θέση στο ύψος ο Κώστας Μπανιώτης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεπέρασε τα 2.28 και απέτυχε στα 2.30, όντας πρώτος μέχρι εκείνη τη στιγμή, όμως στην τελευταία του προσπάθεια στα 2.30 ο Γιάροσλαβ Μπάμπα κατάφερε να ξεπεράσει το συγκεκριμένο ύψος και να αφήσει στη δεύτερη θέση τον Μπανιώτη, που, έστω και έτσι, χάρισε 11 βαθμούς στην Εθνική ομάδα στην προσπάθεια ανόδου στη Σούπερ Λίγκα της διοργάνωσης. Τρίτος ήταν ο Ντονισάν με 2.24.

Χάρισε 12άρι στην Ελλάδα ο Τσάτουμας

Μπορεί να ξεκίνησε μουδιασμένα τον αγώνα, ωστόσο ο Λούης Τσάτουμας, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετώπισε στη διάρκεια της σεζόν, κατάφερε στο τρίτο του άλμα να προσγειωθεί στα 7,77 μ., να βελτιώσει το 7,74 μ. και να χαρίσει τους 12 βαθμούς στην Ελλάδα.

Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού είχε ακόμη άλματα στα 7,45 μ., 7,53 μ. και 7,33 μέτρα. Δεύτερος με 7,73 μ. ήταν ο Τσέχος Ράντεκ Γιούσκα και τρίτος ο Μπρούνο Κόστα με 7,62 μέτρα.

"Αέρας" οι Ελληνίδες στα 4x100

Έστω και αν τερμάτισαν στη δεύτερη θέση, οι σπρίντερς της σκυταλοδρομίας 4x100 έδειξαν την αξία τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στίβου του Ηρακλείου.

Οι Μαρία Γάτου, Γωγώ Κοκλώνη, Ανδριάνα Φέρρα και Μαρία Μπελιμπασάκη τερμάτισαν σε 43.80 την κούρσα, καλύπτοντας πολύ χαμένο έδαφος στο τέλος και έδωσαν 11 βαθμούς στην Εθνική ομάδα στην προσπάθεια ανόδου στη Σούπερ Λίγκα.

Πρώτες ήταν οι Ολλανδέζες Βίζερ, Σίπερς, Σινντεϊ και Σάμουελ με 42.88 και τρίτες οι Ελβετίδες Λαβανσί, Σπρίνγκερ, Γκολάι και Ατσκο με 44.07.

Στόχος η πρώτη τριάδα για την ελληνική ομάδα

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρώτος κάθε αγωνίσματος συγκεντρώνει 12 βαθμούς και ο τελευταίος έναν, ενώ στο τέλος των αγώνων θα γίνει η... σούμα για να αναδειχτούν οι τρεις πρώτες χώρες που παίρνουν το εισιτήριο ανόδου και οι τρεις τελευταίες που υποβιβάζονται. Στόχος της Ελλάδας είναι η πρώτη τριάδα, και αυτό σημαίνει ότι η επίδοση σε κάθε αγώνισμα είναι σημαντική.

Η τελετή λήξης των αγώνων έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή στις 8:30 μ.μ. με την κούρσα των 4x400 ανδρών να κλείνει την αγωνιστική αυλαία.

Κάλεσμα διοργανωτών στον κόσμο για δυναμικό "παρών"

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ηρακλείου οι διοργανωτές στάθηκαν στην ανάγκη επιτυχίας της διοργάνωσης και κάλεσαν τον κόσμο να δώσει δυναμικό "παρών".

Πρώτος πήρε το λόγο οικοδεσπότης, δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος, αφού καλωσόρισε τις αποστολές και τους παρευρισκόμενους, επισήμανε: «Η πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης επετεύχθη χάρη στην άριστη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου. Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν στην προετοιμασία μίας απαιτητικής διοργάνωσης. Εύχομαι στην Εθνική ό,τι καλύτερο και την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Καλούμε όλους τους Κρητικούς να έρθουν να παρακολουθήσουν αυτό το γεγονός».

Ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης επισήμανε από την πλευρά του: «Ένα μεγάλο γεγονός γίνεται πραγματικότητα γιατί συνεργαστήκαμε ΣΕΓΑΣ, Δήμος και Περιφέρεια. Δείξαμε ότι η Κρήτη μπορεί να διεκδικεί μεγάλες διοργανώσεις. Καλή επιτυχία στην Εθνική μας. Έχουμε αποδείξει ότι μας ενδιαφέρει ο αθλητισμός και μέσα από αυτόν θέλουμε να αναπτύξουμε τον αθλητικό τουρισμό».

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_0icctdab/

«Ενθαρρυντική η παρουσία ξένων αθλητών»

Το "παρών" έδωσε και ο υπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής τονίζοντας: «Είναι σημαντική η παρουσία τόσων αθλητών από το εξωτερικό στη χώρα μας αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον ελληνικό λαό. Είναι απολύτως ενθαρρυντική και τονώνει την αυτοπεποίθηση του ελληνικού λαού. Είμαι χαρούμενος για δύο λόγους: Γιατί μία σπουδαία διοργάνωση στίβου γίνεται στην Ελλάδα και γιατί φιλοξενείται σε μία επαρχιακή πόλη που διαθέτει ένα εξαιρετικό γήπεδο. Εύχομαι στην ελληνική ομάδα καλή επιτυχία. Ο αθλητισμός μας δίνει μεγάλες χαρές και οι Έλληνες αθλητές μας κάνουν υπερήφανους».

Την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου εκπροσώπησε ο κ. Τοράλφ Νίλσον, ο οποίος θεωρεί ότι «το 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τη συγκεκριμένη επωνυμία έγινε το 2009. Αυτός ο αγώνας είναι κοινός για Ολυμπιονίκες και αθλητές που δεν έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις και αυτό τον καθιστά ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Μέχρι το 2017 θα έχει πάρει την οριστική του μορφή. Αυτή τη στιγμή τρεις ομάδες ανεβαίνουν και τρεις υποβιβάζονται. Η Ελλάδα είναι μία χώρα με μακρά αθλητική παράδοση και ήταν μεγάλη χαρά της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας να αναθέσει αυτή τη διοργάνωση στη χώρα που γέννησε τον αθλητισμό. Ευχαριστούμε όλους για την άψογη συνεργασία και να τονίσω ότι επτά κανάλια από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες θα δείξουν τους αγώνες».

Κάλεσμα στον κόσμο της Κρήτης έκανε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος μέσα από τις δηλώσεις του: «Το πρώτο στοίχημα με τη διεκδίκηση και τελικά ανάληψη των αγώνων επετεύχθη. Πλέον ως δεύτερο στοίχημα μπαίνει να γεμίσει το Παγκρήτιο Στάδιο. Για μία ακόμη φορά καλώ τους φίλους του στίβου, τους φιλάθλους της Κρήτης να είναι μαζί μας το διήμερο αυτό και να ενισχύσουν την προσπάθεια των αθλητών και αθλητριών μας για να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές που μόνο ο στίβος μπορεί να προσφέρει».

Το "παρών" στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Κώστας Βαρδαβάς.

Στόχος η 1η τριάδα και η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα για την ελληνική ομάδα: Αισιόδοξοι Μπελιμπασάκη και Ιακωβάκης

Μετά από πολύμηνη προετοιμασία και σκληρές προπονήσεις οι αθλητές και οι αθλήτριες της Ελλάδας, αλλά και της Τσεχίας, της Ολλανδίας, της Ελβετίας, της Λιθουανίας, της Πορτογαλίας, της Ρουμανίας, του Βελγίου, της Λετονίας, της Ιρλανδίας, της Τουρκίας και της Εσθονίας μπαίνουν στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου με στόχο μία όσο το δυνατό καλύτερη επίδοση που θα προσθέσει πολύτιμους βαθμούς στη γενική βαθμολογία της χώρας τους.

Η ελληνική αποστολή έχει θέσει ψηλά τον πήχη, καθώς θέλει να καταλάβει μία εκ των τριών πρώτων θέσεων που οδηγούν στη Σούπερ Λίγκα. Το έργο της δε θα είναι εύκολο, αλλά υπάρχει αισιοδοξία στις τάξεις της.

Όπως επισήμανε η Μαρία Μπελιμπασάκη στη συνέντευξη Τύπου, «είμαι ιδιαίτερα περήφανη που οι αγώνες γίνονται στην Ελλάδα και την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Κρήτη. Γι' αυτό θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει το στόχο της. Είναι πολύ δύσκολο να εκπροσωπείς τη χώρα σου σε τρία αγωνίσματα (100 μ., 200 μ., 4Χ100 μ.), αλλά αισθάνομαι χαρούμενη που το κάνω. Είμαι προετοιμασμένη για τα 200 μ., αλλά θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και στα 100 μ. και στα 4Χ100 μ. Έχουμε μία πολύ καλή και δεμένη ομάδα στη σκυταλοδρομία».

Για τον Περικλή Ιακωβάκη οι αγώνες του Παγκρητίου έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι οι τελευταίοι του ως αθλητής. «Αυτή είναι η 16η συμμετοχή μου σε συγκεκριμένη διοργάνωση. Ξεκίνησα 17-18 χρόνων ως έφηβος και έμελλε η τελευταία μου να είναι στο Ηράκλειο. Ήθελα να σταματήσω από πέρυσι, αλλά δεν το έκανα γιατί οι αγώνες αυτοί γίνονται στο Ηράκλειο. Το τράβηξα από τα... μαλλιά και είπα θα αγωνιστώ γιατί ήθελα να αποχαιρετήσω σε μία καλή διοργάνωση με τα χρώματα της Εθνικής στη χώρα μου. Συμμετέχουν 12 αθλητές σε κάθε αγώνισμα. Ο πρώτος παίρνει 12 βαθμούς και ο τελευταίος έναν. Μετρά η συνολική βαθμολογία γι' αυτό θέλουμε ο κόσμος να στηρίξει όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες».

Αντίπαλος Περικλή του Περικλή Ιακωβάκη θα είναι στα 400 μ. εμπόδια ο Ιρλανδός Τόμας Μπαρ, ο οποίος ήταν παρών στη συνέντευξη Τύπου και επισήμανε: «Θα είναι ένας σκληρός αγώνας. Κάθε αθλητής θα προσπαθεί να χαρίσει 12 βαθμούς στη χώρα του. Κάθε πόντος θα είναι πολύ σημαντικός. Πέρα από αυτό, όμως, θα προσπαθήσουμε να περάσουμε όμορφα σε αυτή την πόλη με τον υπέροχο καιρό».

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι ο Πορτογάλος τριπλουνίστας Νέλσον Εβόρα. Ο άλλοτε Ολυμπιονίκης απείχε τα τελευταία χρόνια λόγω τραυματισμών, αλλά επανήλθε, όπως είπε, για να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. «Είχα αρκετούς τραυματισμούς που με ανάγκασαν να ξεκουραστώ. Τώρα επέστρεψα στις προπονήσεις για υψηλούς στόχους. Είμαι συνετός στην προετοιμασία μου και προχωρώ βήμα-βήμα. Στόχος της Πορτογαλίας είναι να κρατηθεί στην Α' κατηγορία».

Το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου

Στις 4 μ.μ. άνοιξε σήμερα στο Παγκρήτιο Στάδιο η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου ομάδων Α' κατηγορίας με το αγώνισμα της σφυροβολίας των ανδρών.

Μετά την τελετή έναρξης (4:30 μ.μ.) θα ακολουθήσει το υπόλοιπο αγωνιστικό πρόγραμμα, το οποίο είναι πλούσιο.

Την Κυριακή οι αγώνες θα ξεκινήσουν επίσης στις 4 μ.μ., ενώ η τελετή λήξης έχει προγραμματιστεί για τις 8:30 μ.μ.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του διημέρου (σε κάθε αγώνισμα αναγράφεται η ελληνική συμμετοχή με τις επιδόσεις και τις θέσεις των αθλητών ανάμεσα στους αντιπάλους τους, σε σχέση με τα φετινά τους ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο):

Σάββατο (20/6)

16:00: Σφυροβολία Ανδρών (Μιχάλης Αναστασάκης, Ελ. Βενιζέλος, 3ος 72.40 μ.)

16:30: Τελετή έναρξης

16:50: Επί κοντώ Γυναικών (Νικόλ Κυριακοπούλου, ΑΓΕ Κάμειρος, 1η, 4.80 μ.)

16:51: Σφυροβολία Ανδρών (Μιχάλης Αναστασάκης)

17:00: Σφαιροβολία Ανδρών (Νίκος Σκαρβέλης, 4ος, 19,82 μ.)

17:05: 400μ. εμπ. 1η σειρά Γυναικών (Ευφροσύνη Θεοδώρου, ΓΣ Πίνδαρος Θηβών, 6η, 58.51)

17:11: 400μ. εμπ. 2η σειρά Γυναικών

17:20: 400 μ. Εμπ. 1η σειρά Ανδρών (Περικλής Ιακωβάκης, ΑΕ Λεχαινών, 6ος, 50.20)

17:26: 400 μ. Εμπ. 2η σειρά Ανδρών

17:30: Τριπλούν Γυναικών (Παρασκευή Παπαχρήστου, ΑΕΚ, 3η, 13.99)

17:35: 100 μ. 1η σειρά Γυναικών (Μαρία Μπελιμπασάκη, Σητειακός ΑΟ, 3η, 11.42)

17:40: Δισκοβολία Γυναικών (Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, ΑΕΚ, 2η, 61.40)

17:41: 100 μ. 2η σειρά Γυναικών

17:45: Σφαιροβολία Ανδρών

17:55: 100 μ., 1 σειρά Ανδρών (Λυκούργος Τσάκωνας, Ελ. Βενιζέλος, 2ος, 10.27)

18:01: 100 μ. 2 σειρά Ανδρών

18:15: 800 μ. Γυναικών (Ελένη Φιλάνδρα, ΓΕΑ Τρικάλων, 7η, 2.05.28)

18:21: Τριπλούν Γυναικών

18:28: Δισκοβολία Γυναικών

18:35: 1500 μ. Ανδρών (Ανδρέας Δημητράκης, Πανναξιακος)

18:40: Ύψος Ανδρών (Κώστας Μπανιώτης, Ολυμπιάδα Κομ., 3ος, 2.24 μ.)

18:45: 3.000 στιπλ Γυναικών (Μαρία  Παρδαλού, ΑΟ Μύκονου)

19:00: Μήκος Ανδρών (Λούης Τσάτουμας, Μησσηνιακός ΓΣ, 5ος, 7.74 μ.)

19:05: 400μ. 1η σειρά Γυναικών (Ειρήνη Βασιλείου, ΓΕΗ, 7η, 53.50)

19:10: Ακοντισμός Γυναικών (Σοφία Υφαντίδου, Φίλιππος Βερ., 3η, 57.50)

19:11: 400 μ. 2η σειρά Γυναικών

19:20: 400 μ. 1η σειρά Ανδρών (Πέτρος Κυριακίδης, ΟΣΦΠ, 9ος, 47.52)

19:26: 400 μ. 2η σειρά Ανδρών

19:35: 5.000 μ. Ανδρών (Δήμος Μαγγίνας, Εθνικός Αλ.)

19:51: Μήκος Ανδρών

19:56: Ακοντισμός Γυναικών

20:05: 3.000 μ. Γυναικών (Αναστασία Καρακατσάνη, ΓΣ Τρικάλων, 5η, 9.23.67)

20:25: 4X100 μ. 1η σειρά Γυναικών

20:34: 4X100 μ. 1η σειρά Γυναικών

20:45: 4X100μ. 1η σειρά Ανδρών

20:54: 4X100μ. 2η σειρά Ανδρών

Κυριακή (21/6)

16:00: Σφυροβολία Γυναικών (Ηλιάνα Κοροσίδου, Αίολος Μακεδονίας, 4η, 64.84 μ.)

16:45: Επί κοντώ Ανδρών (Κώστας Φιλιππίδης, ΠΓΣ, 1ος 5.77μ.)

16:50: Σφαιροβολία Γυναικών (Σταματία Σκαρβέλη, 8η, 14.88μ.)

16:51: Σφυροβολία Γυναικών

17:00: Τριπλούν Ανδρών (Δημήτρης Τσιάμης, ΟΣΦΠ, 4ος, 16.28 μ.)

17:11: 100 μ. εμπ.2η σειρά Γυναικών

17:25: 110 μ. εμπ.1η σειρά Ανδρών (Κώστας Δουβαλίδη, ΣΚΑ Δράμας, 1ος, 13.47)

17:30: Δισκοβολία Ανδρών (Γιώργος Τρέμος, ΓΕΑ Τρικάλων, 7ος, 59.40 μ.)

17:31: 110 μ. εμπ.2η σειρά Ανδρών

17:35: Σφαιροβολία Γυναικών

17:45: 800 μ. Ανδρών (Κώστας Νακόπουλος, ΓΕΑ Τρικάλων, 9ος, 1.49.36)

17:51: 4. Τριπλούν Ανδρών

18:00: 1.500 μ. Γυναικών (Αναστασία Μαρινάκου, ΓΕΑ Τρικάλων, 11η, 4.33.50)

18:10: 3.000 μ. στιπλ Ανδρών (Ηλίας Κάσσος, ΟΦΚΑ Οδυσσέας Αγ. Δημ., 12ος, 9.13.51)

18:15: Ύψος Γυναικών (Τατιάνα Γκούσιν, ΓΣ Κηφισιάς, 4η, 1.84 μ.)

18:20: Δισκοβολία Ανδρών

18:30: 200 μ. 1η σειρά Γυναικών (Μπελιμπασάκη Μαρία, Σητειακός ΑΟ, 2η, 23.15)

18:35: Μήκος Γυναικών (Χάιδω Αλεξούλη, Πελασγός Λ., 2η, 6.69 μ.)

18:36: 200 μ. 2η σειρά Γυναικών

18:50: 200 μ. 1η σειρά Ανδρών (Λυκούργος Τσάκωνας, Ελ. Βενιζέλος, 1ος, 20.09)

18:56: 200 μ. 2η σειρά Ανδρών

19:00: Ακοντισμός Ανδρών (Παρασκευάς Μπατζάβαλης, Ζευς Τρικάλων, 6ος, 76.40)

19:05: 5.000 μ. Γυναικών (Ουρανία Ρεμπούλη, ΓΣ Ν. Λέρου)

19:26: Μήκος Γυναικών

19:35: 3.000 μ. Ανδρών (Μάρκος Γκούρλιας (ΓΑΣ Ιλισός, 5ος, 8.22.89)

19:45: Ακοντισμός Ανδρών

19:55: 4x400 μ. 1η σειρά Γυναικών

20:04: 4x400 μ. 2η σειρά Γυναικών

20:15: 4x400 μ. 1η σειρά Ανδρών

20:24: 4x400 μ. 2η σειρά Ανδρών

20:30: Τελετή λήξης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News