Αθλητισμός

Χωρίς τον Νεϊμάρ συνεχίζει η Βραζιλία

Τελικά οι μεγάλες διοργανώσεις δεν είναι για τον Νεϊμάρ. Μετά τον περυσινό τραυματισμό του που τον ανάγκασε να χάσει ένα μεγάλο μέρος του Μουντιάλ, φέτος ήρθε η τιμωρία του με τέσσερις αγωνιστικές να βάλει τέλος στη συμμετοχή του στο Κόπα Αμέρικα.

Ο Νεϊμάρ τιμωρήθηκε... τελικώς με τέσσερις αγωνιστικές απ' την ομοσπονδία της Νοτίου Αμερικής και ως εκ τούτου ακόμα κι αν η εθνική του φτάσει μέχρι το φινάλε, ο άσος της Μπαρτσελόνα δεν θα 'χει προλάβει να «ξεχρεώσει». Κι αυτό γιατί η ομάδα του Ντούνγκα έχει να δώσει ένα ακόμα ματς στη φάση των ομίλων και μετά άλλα τρία σε προημιτελικά, ημιτελικά και τελικό...

Φυσικά αυτή η καμπάνα -που... συνοδεύεται και από πρόστιμο 10.000 δολαρίων- έχει να κάνει με την ενέργειά του κόντρα στην Κολομβία όπου αρχικά έριξε την μπάλα στον Αρμέρο και μετά επιχείρησε κουτουλιά στον Μουρίγιο (που έφερε και την αποβολή του).

Σε πρώτη φάση του είχε επιβληθεί ποινή δύο αγωνιστικών απ' την Πειθαρχική Επιτροπή, στη συνέχεια έπεσε στην μία και τώρα πια... οριστικά είναι τέσσερις! Η σελεσάο έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση, κάτι που θα κάνει, μήπως και μπορέσει να μειώσει την τιμωρία και παράλληλα να 'χει εκ νέου στη διάθεσή της τον Νεϊμάρ, αν κι εφόσον προχωρήσει στο θεσμό.

Σύμφωνα με κάποια Μέσα της Λατινικής Αμερικής η απόφαση για... επέκταση της καμπάνας, οφείλεται σε κάποια «γαλλικά» που ξεστόμισε προς τον διαιτητή μετά την αποβολή του. Αξίζει να σημειωθεί πως και στον Μπάκα της Χιλής, επιβλήθηκε ποινή δύο αγωνιστικών για το σπρώξιμο που έριξε στον Βραζιλιάνο στην επίμαχη φάση.

Σχόλια