default-image

Όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή του στίβου

Σπορ
Όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή του στίβου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα είναι έτοιμα για να υποδεχτεί το Ηράκλειο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εθνικών ομάδων Α κατηγορίας, το οποίο θα φιλοξενηθεί αύριο και μεθαύριο στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες θα μπουν στη μάχη έχοντας η καθεμία τους στόχους της, ενώ οι διοργανωτές από την πλευρά τους θέλουν να κερδίσουν το στοίχημα για μία απολύτως επιτυχημένη γιορτή του κλασικού αθλητισμού.

Αυτό επισήμαναν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που φιλοξενήθηκε στο Δημαρχείο Ηρακλείου παρουσία του Δημάρχου, Βασίλη Λαμπρινού, του Περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη, του υπουργού αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίνου, Τόρλαφ Νίλσον, του προέδρου τους ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλου  και ορισμένων από τους κορυφαίους αθλητές που θα πάρουν μέρος στους αγώνες και συγκεκριμένα οι Νέλσον Εβόρα (Πορτογαλία), Τόμας Μπαρ (Ιρλανδία, Μαρία Μπελιμπασάκη και Περικλή Ιακωβάκη.

«Ευχαριστούμε τον ΣΕΓΑΣ, την περιφέρεια και την οργανωτική επιτροπή για τη συνεργασία. Ευχόμαστε το καλύτερο σε όλους όσους θα πάρουν μέρος», είπε ο Δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός ο οποίος υποδέχθηκε τους καλεσμένους του.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τόρλαφ Νίλσον, είπε: «Η  πρώτη έκδοση των αγώνων ήταν το 2009, πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση για την Ευρώπη, που γίνεται σε τέσσερις κατηγορίες.  Είναι ένας κοινός αγώνας για ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές, αλλά και αθλητές που δεν θα είχαν την ευκαιρία να το κάνουν», είπε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Νίλσον και συμπλήρωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που η διοργάνωση επέστρεψε στην Ελλάδα με τη σημερινή της μορφή. Είμαστε επίσης χαρούμενοι με την συνεργασία, που έχουμε με τους διοργανωτές. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε, πως τους αγώνες θα καλύψουν επτά κανάλια».

«Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στο Ηράκλειο για μια από τις κορυφαίες συναντήσεις του στίβου, την οποία φιλοξενεί η χώρα σε επαρχιακή πόλη της Ελλάδας. Εδώ στο Ηράκλειο οικοδομείται ένα πρότυπο σύστημα σε σχέση με το στάδιο, που πρέπει να το προσέξουμε ιδιαίτερα. Εχουμε ένα μεγάλο στάδιο, το οποίο λειτουγεί και αυτό είναι κάτι πάρα πολύ θετικό. Τα στάδια δεν δημιουργήθηκαν για να τελειώσουν με το πέρας των ολυμπιακών αγώνων. Είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε χρηματα για να εξοπλιστεί το στάδιο», είπε από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

Στη σημασία της συνεργασίας, στάθηκε και ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης. «Συνεργαστηκαμε μαζί με το ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο και δείξαμε το δρομο, πως μπορεί η περιφέρεια να διεκδικεί διοργανώσεις. Με τη συνεργασία δυνάμεων μπορούμε να κάνουμε πολλά. Μας Μας ενδιαφέρει ο αθλητισμό. Το επόμενο διήμερο θα είναι μια γιορτή για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, με χιλιάδες συμμετοχές παιδιών και καλούμε τον κόσμο να έρθει το Σαββατοκύριακο στο Παγκρήτιο Στάδιο στηρίζοντας την προσπάθεια της εθνικής μας ομάδαςς», είπε.

«Η εξαιρετική συνεργασία οδήγησε αρχικά στην ανάληψη των αγώνων κι έπειτα οδήγησε σε μια συστηματική οργανωτική προσπάθεια.

Το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε είναι η παρουσία του κόσμου στις εξέδρες. Θέλω να καλέσω τους φίλους του στίβου, των πολιτών του Ηρακλείου και ολόκληρης της Κρήτης να έρθουν στους αγώνες», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος.

«Θερμές ευχαριστίες στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου, στον ΣΕΓΑΣ που εμπιστεύθηκαν την Περιφέρεια Κρήτης και το δήμο Ηρακλείου για την μεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση. Με την συνεργασία, την συνέργεια αποδείχτηκε ότι μπορούμε να διεκδικούμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα, κάτι που θα συνεχίσουμε να κάνουμε στο μέλλον. Πολλές επίσης ευχαριστίες στις εθελοντικές οργανώσεις, αλλά και στα χιλιάδες παιδιά που θα δώσουν το παρόν στο Παγκρήτιο το Σαββατοκύριακο», είπε ο αντιπεριφερειάρχης, Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Τα πρόσωπα των αγώνων δεν είναι άλλα από τους αθλητές. Πρώτη πήρε το λόγο η Μαρία Μπελιμπασάκη. «Είμαι ιδιαίτερα περήφανη που θα διεξαχθεί ο αγώνας στο Ηράκλειο και γι' αυτό το λόγο θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτο.  Είναι δύσκολο να αγωνίζεσαι σε τρία αγωνίσματα, όμως είμαι χαρούμενη που θα το κάνω. Ειδικά για τη σκυτάλη έχω να σας πω, πως έχουμε μία πολύ δεμένη ομάδα, που πιστεύω θα τα πάει πολύ καλά», είπε η Μπελιμπασάκη.

Ιδιαίτερης σημασία είναι η συμμετοχή του Περικλή Ιακωβάκη. Ο πρωταθλητής των χαμηλών εμποδίων, θα πάρει μέρος στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του με τα χρώματα της εθνικής ομάδας. «Είναι η τελευταία μου εμφάνιση με την Ελλάδα, είναι η 16η συμμετοχή μου στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Η πρώτη φορά ήταν το 1997 στο Μόναχο,  στα 17 μου χρόνια. Η ομάδα αγωνιζόταν στη Σούπερ Λίγκα στα 400 μέτρα. Ήθελα να σταματήσω από πέρυσι και η διεξαγωγή της συγκεκριμένης διοργάνωσης στη χώρα μας, με οδήγησε στο να πάρω την απόφαση να συνεχίσω. Δεν είμαι ο Περικλής που ήμουν κάποτε, αλλά το κάνω για να αποχαιρετίσω με τον τρόπο αυτό τα ελληνικά χρώματα», είπε ο Ιακωβάκης και συμπλήρωσε: «Σε αυτούς τους αγώνες μετράει η συνολική βαθμολογία. Στηρίζουμε όλους τους αθλητές σε όλα τα αγωνίσματα για να εχουμε τους βαθμούς που θα μας φέρουν στην 1η τριάδα και θα μας δώσουν την άνοδο».

Ο ανερχόμενος πρωταθλητής των χαμηλών εμποδίων Τόμας Μπαρ με φετινό ρεκόρ 48.65, είπε: «Θα είναι σκληρός αγώνας, με τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών. Εγώ αποσκοπώ στη νίκη, που θα δώσει τους 12 βαθμούς στην Ιρλανδία. Εμείς θέλουμε να περάσουμε όμορφα και να ευχαριστηθούμε τους αγώνες». Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διοργάνωσης, με μεγάλη διαδρομή στους παγκόσμιους στίβους είναι ο Νέλσον Εβόρα. Ο Πορτογάλος αθλητής του τριπλούν, είπε: «Μετά τους τραυματισμούς και το διάστημα που έμεινα σπίτι επέστρεψα και αυτό μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Για την ώρα δεν σκέφτομαι τα 18,00 μ., αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να βελτιώνομαι βήμα, βήμα»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News