default-image

Ο Κοντονής για Εθνική και ελληνικό ποδόσφαιρο

Ποδόσφαιρο
Ο Κοντονής για Εθνική και ελληνικό ποδόσφαιρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο περιθώριο της ημερίδας για τον αθλητισμό και τον τουρισμό, ο Υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής έκανε δηλώσεις και για τα «καυτά» θέματα του ποδοσφαίρου.

Μάλιστα, σχετικά με τον πικρό αποκλεισμό της Εθνικής μας ομάδας, τόνισε πως δεν αποσυνδέεται από την γενικότερη κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ μίλησε ακόμη για την… δικαίωση στο περίφημο ποδοσφαιρικό… Grexit, αλλά και τα φαινόμενα βίας.

Για την θεωρία των προηγούμενων μηνών για αποβολή από UEFA και FIFA: «Η κυβέρνηση αισθάνεται απολύτως δικαιωμένη. Και με την υπερψήφιση του Νόμου από μια ευρύτατη πλειοψηφία του Κοινοβουλίου, αλλά και με όσα αποκαλύπτονται σε Εθνικό και διεθνές επίπεδο».

Αναφορικά με το νέο αθλητικό Νομοσχέδιο υπογράμμισε: «Τα φαινόμενα βίας θα πρέπει να τα καταπολεμήσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο. Εγώ θέλω να πω, ότι ο Νόμος που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων, ο τελευταίος αθλητικός Νόμος, που είχε να κάνει με τα επείγοντα μέτρα κατά της βίας, θα εφαρμοστεί με αυστηρότητα προς πάσα κατεύθυνση με γνώμονα την ισονομία. Θέλουμε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η κανονικότητα στους αγωνιστικούς χώρους και να είστε σίγουροι, ότι θα τα καταφέρουμε».

Για την μεγάλη έρευνα κατά της διαφθοράς: «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάποιο σχόλιο για υποθέσεις, που βρίσκονται στα χέρια της δικαιοσύνης. Έχουμε αμέριστη εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές, που επιτελούν το καθήκον τους, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και το Σύνταγμα της χώρας».

Κλείνοντας, τόνισε με νόημα για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου: «Δεν θέλω να μπω σε τεχνικά θέματα. Μια ομάδα μπορεί να έχει σκαμπανεβάσματα. Μετά από υψηλές διακρίσεις, υπάρχουν και δυσάρεστα αποτελέσματα. Εγώ δεν αποσυνδέω αυτό το πράγμα, με την εν γένει κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News