Αθλητισμός

Ανακοινώσεις Κοντονή για τις αθλητικές υποδομές στο Ηράκλειο

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Ηράκλειο, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, έβγαλε ειδήσεις για τις αθλητικές υποδομές της πόλης.

Από το βήμα της ημερίδας για τον αθλητισμό και τον τουρισμό, αναφέρθηκε τόσο για το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου με συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία, αλλά και στο Παγκρήτιο Στάδιο.

«Δράττομαι της ευκαιρίας, επειδή βρίσκομαι στο Ηράκλειο, να αποκαταστήσω την πραγματικότητα σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης. Η κυβέρνηση, κοινωνικής σωτηρίας όπως την αποκαλούμε, παρέλαβε μια κατάσταση αρκετά δύσκολη, που γίνεται ακόμη δυσκολότερη αν λάβετε υπόψη σας τις οικονομικές συνθήκες. Ο αθλητισμός για το 2015 έχει περικοπεί κατά 13 εκατ. ευρώ περίπου, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Επομένως η κυβέρνησή μας είχε να διαχειριστεί σοβαρά και οξυμμένα προβλήματα, με χρήματα λιγότερα από τα προηγούμενα χρόνια. Αν κάνουμε σύγκριση οι αποστάσεις είναι τεράστιες».

Εστιάζοντας στις υποδομές του Ηρακλείου οι ειδήσεις που βγήκαν αφορούσαν τόσο το ΕΑΚ, αλλά και το Παγκρήτιο Στάδιο: «Όσον αφορά το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου έχω να πω τα εξής: Το 2014 ο προϋπολογισμός ήταν 580.000 ευρώ. Παραλάβαμε το 2015, κάτι που δεν ψήφισε η τωρινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για το ΕΑΚ 550 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή 30 χιλιάδες λιγότερα. Κάναμε τιτάνια προσπάθεια, στα πλαίσια του προϋπολογισμού, να αναδιαρθρώσουμε την κατάσταση για κάθε αθλητικό κέντρο. Από αυτή την ανακατανομή το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου θα πάρει για το 2015 ένα ποσό που φτάνει τις 603 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή 53 χιλιάδες παραπάνω, σε σχέση με τον προϋπολογισμό της προηγούμενης κυβέρνησης. Επίσης, με απόφαση που λάβαμε θα εκταμιευθεί το 40% του προϋπολογισμού για τις Ομοσπονδίες και τα αθλητικά κέντρα. Για το ΕΑΚ Ηρακλείου υπήρξε καθυστέρηση, λόγω ελλείψεων στους φακέλους, όμως στις 15/5 ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Από τις 16/6 είναι προς εκταμίευση για το Ηράκλειο το 40%, που είναι περίπου στις 240 χιλιάδες ευρώ. Θα ήθελα τέλος να πω, για το Παγκρήτιο Στάδιο, ότι πουθενά δεν υπάρχει κωδικός να δικαιολογεί την οικονομική υποστήριξη, μετά τη μεταβίβαση στο Δήμο Ηρακλείου. Είμαι ευτυχής με τη συγκυρία της παρουσίας μου στο Ηράκλειο, γιατί θα έχω μια εποικοδομητική συνάντηση με το δήμαρχο, ώστε να λυθούν αυτά τα προβλήματα».

Σχόλια