default-image

Αύριο η ημερίδα για τον αθλητικό τουρισμό, παρουσία Κοντονή

Κρήτη
Αύριο η ημερίδα για τον αθλητικό τουρισμό, παρουσία Κοντονή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύριο Παρασκευή 19 Ιουνίου, μια μέρα πριν τους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων Στίβου, θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα με θέμα "Αθλητισμός: Οι κοινωνικές και αναπτυξιακές προεκτάσεις του", παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Στ. Κοντονή.

Μέσα από εισηγήσεις και τοποθετήσεις διακεκριμένων στο χώρο τους ανθρώπων θα δοθεί η ευκαιρία στην τοπική κοινωνία και τους εμπλεκόμενους φορείς να ενημερωθούν για ανάλογες διοργανώσεις και άλλες καλές πρακτικές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η ημερίδα, που θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί στην αίθουσα "Πασιφάη" του ξενοδοχείου "Atlantis", πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΕΟΤ και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ δημιούργησε τη διεθνή επικοινωνιακή καμπάνια "Athletics in the land of culture", για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων Στίβου Α' Κατηγορίας 20-21 Ιουνίου 2015 στο Παγκρήτιο Στάδιο. Η διεθνής αυτή καμπάνια έχει τη σφραγίδα του Τμήματος Κοινωνικής Ευθύνης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού, των στελεχών της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα συμμετέχουν σε μια κοινή προσπάθεια κρατικοί και ιδιωτικοί φορείς, φορείς κοινωνικοί, αθλητισμού, πολιτισμού, τουρισμού. Μια προσπάθεια που είναι βασισμένη σε μνημεία και αξίες που παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο. Στόχος είναι η ανάδειξη της Ελλάδας αλλά και της Κρήτης ως ένας ασφαλής και ποιοτικός αθλητικός, τουριστικός, πολιτιστικός προορισμός.

Επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας είναι και η πραγματοποίηση της ημερίδας, το πρόγραμμα της οποίας έχει ως εξής:

Ώρα 9:30: Χαιρετισμοί από τους:

Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη

Υφυπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σταύρο Κοντονή

Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Ευριπίδη Κουκιαδάκη

Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό

Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Κώστα Βαρδαβά

Μέλος Δ.Σ. ΣΕΓΑΣ, Πολυξένη Αργειτάκη

1η Θεματική

• Αθλητισμός & Τουρισμός

Συντονιστής: Εντεταλμένος σύμβουλος Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα Τουρισμού, Μιχάλης Βαμιεδάκης, "Αθλητικός τουρισμός στην Κρήτη. Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Κρήτης"

- Εκπρόσωπος της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά "Η εθνική μας στρατηγική για την προώθηση του αθλητικού τουρισμού. Προβλήματα και προοπτικές".

- Ευάγγελος Παπαποστόλου, τεχνικός διευθυντής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας "Η συμβολή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας".

- Ece Vahapoglu, δημοσιογράφος, παρουσιάστρια, δρομέας, "Προωθητικές ενέργειες για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην Τουρκία. Καλές πρακτικές-Αποτελέσματα".

2η Θεματική

• Αθλητισμός & Κοινωνική Ευθύνη

Συντονιστής: Σωτήρης Κυρανάκος, υπεύθυνος Τμήματος Κοινωνικής Ευθύνης ΣΕΓΑΣ

- Χαρά Νταλέκου, δ/ντρια Marketing AEGEAN Airlines "Το κοινωνικό πρόσωπο μιας διεθνούς εταιρείας"

- Γιώργος Τσαπρούνης, ανώτερος διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων WIND Hellas, "Ιδιωτική συμβολή σε αθλητικές διοργανώσεις. Περίπτωση Run Greece".

- Χρυσή Μανιαδάκη, εμπορική δ/νση Επιβατών & Κατερίνα Αποστολίδη, υπεύθυνη Επικοινωνίας "Μινωικών Γραμμών", "Μινωικές Γραμμές & Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη"

- Μαρία Ευστρατίου, πρόεδρος Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και φίλων παιδιών με νεοπλασία "ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ", "Πώς η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου".

3η Θεματική

• Αθλητισμός, Επικοινωνία & ΜΜΕ

Συντονιστής: Νίκος Συριγωνάκης, εντεταλμένος σύμβουλος Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα αθλητισμού.

- Χρήστος Κώνστας, δημοσιογράφος, διευθυντής ειδήσεων "ΚΡΗΤΗ TV", μαραθωνοδρόμος, "Ο ρόλος των ΜΜΕ σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα"

- Βασίλης Σκουντής, δημοσιογράφος, "Ο ρόλος των media στον αθλητισμό"

- Γιάννης Μαμουζέλος, δημοσιογράφος - μέλος Δ.Σ. ΣΕΓΑΣ, "Η αμφίδρομη σχέση μεταξύ Μ.Μ.Ε και αθλητισμού"

- Karina Pereira, UEFA Champions League Activation Expert - σύμβουλος Χορηγιών, "Πως ένα αθλητικό γεγονός μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης χορηγιών για εταιρείες που δεν σχετίζονται με τον αθλητισμό".

Δημήτρης Γαργαλιάνος, αναπληρωτής καθηγητής Οργάνωση και Διοίκηση του Αθλητισμού, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Θα ακολουθήσουν βραβεύσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News