default-image

Ενημέρωση από Τζενάκη στους αθλ. συντάκτες

Σπορ
Ενημέρωση από Τζενάκη στους αθλ. συντάκτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία εποικοδομητική συνάντηση με τους αθλητικούς συντάκτες που θα καλύψουν το σαββατοκύριακο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Στίβου που θα πραγματοποιηθεί στο Παγκρήτιο Στάδιο είχε χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κριτών Στίβου κ. Μανώλης Τζενάκης, μετά από πρωτοβουλία του παραρτήματος Ηρακλείου του ΠΣΑΤ.

Ο έμπειρος κριτής ανέλυσε στους παρευρισκόμενους κάποιες βασικές λεπτομέρειες για τους κανονισμούς των αθλημάτων ώστε να έχουν ακριβή εικόνα για τα όσα θα διαδραματίζονται στον αγωνιστικό χώρο κατά την ώρα διεξαγωγής του κορυφαίου αυτού αθλητικού γεγονότος. Η ενημέρωση που έγινε ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, ενώ υπήρξαν αρκετά ερωτήματα που είχαν να κάνουν κυρίως με την ακύρωση των αθλητών κατά την προσπάθειά τους. Μάλιστα, εκτός από την θεωρητική ενημέρωση υπήρξε και πρακτική άσκηση στους χώρους του Σταδίου για την καλύτερη προσέγγιση του θέματος.

Όπως έγινε γνωστό από τον κ. Τζενάκη, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα καλύψουν 70 κριτές από το Ηράκλειο, 25 από τα Χανιά, 6 από την Αθήνα αλλά και δύο από το Ναύπλιο που βρίσκονται για διακοπές στην πόλη.

«Από το τέλος του προηγούμενου χρόνου έχει ξεκινήσει η επιμόρφωση των κριτών του Ηρακλείου γενικά στους κανονισμούς στίβου, ενώ το τελευταίο διάστημα έχουμε επικεντρωθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε αυτή τη σπουδαία διοργάνωση», τόνισε στη «Ν.Κ.» ο κ. Τζενάκης.

Ο χρόνος λοιπόν μετράει αντίστροφα και οι διοργανωτές βρίσκονται επί ποδός για τη διευθέτηση και των τελευταίων λεπτομερειών ώστε το Παγκρήτιο Στάδιο να είναι πανέτοιμο για τη μεγάλη αυτή γιορτή του κλασικού αθλητισμού. «Ο κόσμος το σαββατοκύριακο θα έχει την ευκαιρία να δει σπουδαίους αθλητές στη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού. Λείπουν από το Ηράκλειο τέτοιες διοργανώσεις και είναι μία ευκαιρία οι φίλοι του στίβου να θαυμάσουν αυτούς τους αθλητές να κάνουν μεγάλες επιδόσεις. Πρέπει να αγκαλιάσει ο κόσμος τη διοργάνωση και να βοηθήσει τους αθλητές με το χειροκρότημά του».

Υπενθυμίζουμε ότι η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, με το πρόγραμμα των αγώνων να ξεκινάει στις 4 τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή. Επίτιμοι καλεσμένοι θα είναι τα παιδιά, για τα οποία έχει δημιουργηθεί η παιδική κερκίδα. Υπολογίζεται ότι το κοινό της Κρήτης που για πρώτη φορά θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τα κορυφαία ονόματα του είδους από 12 ευρωπαϊκές χώρες θα στηρίξει την προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας, που διεκδικεί θέση στην πρώτη τριάδα που οδηγεί στην άνοδο της στη Σούπερ Λίγκας του Ευρωπαϊκού Στίβου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News