Αθλητισμός

«Altius Summer Camp»... με σφραγίδα Αργυρώς Στρατάκη!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια και μετά την απόλυτα επιτυχημένη περσινή λειτουργία του Altius Summer Camp, o Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ιδομενέας Ηρακλείου έχοντας ως παρακαταθήκη την 15ετή εμπειρία του επιστημονικού προσωπικού του συλλόγου στην διεξαγωγή αθλητικών camp στην Ελλάδα, διοργανώνει ξανά τους καλοκαιρινούς μήνες στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Παγκρήτιου Σταδίου, πρόγραμμα πολυαθλητικής απασχόλησης για παιδία ηλικίας 5-14 ετών, με την αρωγή της Ολυμπιακής και Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας  Στρατάκη Αργυρώ.

Τι είναι το Altius Summer Camp

Πρόκειται για ένα καλοκαιρινό αθλητικό πρόγραμμα εβδομαδιαίας απασχόλησης που περιλαμβάνει 22 Ολυμπιακά και μη αθλήματα, με επιλογή συμμετοχής από μία έως εννέα εβδομάδες, που στόχο έχει να καθοδηγήσει τα παιδιά να βιώσουν και να ενεργοποιήσουν την αθλητική - εκπαιδευτική τους διάθεση τους καλοκαιρινούς μήνες (ανεξάρτητα από τις αθλητικές τους ικανότητες) .

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με ένα μεγάλο αριθμό αθλημάτων, παιχνίδια ενδυνάμωσης ομάδας, δραστηριότητες στην άμμο και βιωματικά παιχνίδια αναπτύσσοντας τη συλλογικότητα τους, την ευγενή άμιλλα, τη δημιουργική σκέψη, ενώ παράλληλα, μέσα από την διαδικασία ανίχνευσης ταλέντων που παρέχει ο σύλλογος, θα ανακαλύψουν την αθλητική τους ταυτότητα και θα επιλέξουν το άθλημα που τους ταιριάζει περισσότερο. Μερικά από τα αθλήματα και οι δραστηριότητες με τις οποίες τα παιδία θα ασχοληθούν και θα περάσουν το χρόνο τους δημιουργικά, είναι τα εξής: Κλασσικός αθλητισμός, Kids athletics, αθλοπαιδίες, (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ,) κολύμβηση, ενόργανη γυμναστική, μπαντμικτόν, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση, σκοποβολή τοξοβολία ξιφασκία, κόρφμπμολ, κωπηλασία, Tae Kwοn Do, χόκεϊ στο χόρτο, beachsoccer, εκπαιδευτικό kite-surf*, αθλήματα στην άμμο, παιχνίδια στην άμμο, παιχνίδια ενδυνάμωσης ομάδας, δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης, ενημερωτικά σεμινάρια, ασκήσεις ευλυγισίας, αθλητικές δοκιμασίες.

 (*Το εκπαιδευτικό kitesurf στην άμμο, πραγματοποιείται ανάλογα με τις επιτρεπόμενες καιρικές συνθήκες).

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα Altius Summer Camp δίνει μια μοναδική ευκαιρία αξιοποίησης του ελευθέρου χρόνου των παιδιών μετά το κλείσιμο των σχολείων, προσφέροντας σε αυτά μια ευχάριστη αθλητική απασχόληση κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών,  στηρίζοντας την οικογένεια, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις εργασιακές και προσωπικές της υποχρεώσεις.

Συμμετοχή στο camp

Στο "Altius Summer Camp με την Αργυρώ Στρατάκη" πραγματοποιείται Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7.45 έως 16.00 στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Αθλητικού Σταδίου. Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας  5 έως 14 ετών, από μια έως και εννέα εβδομάδες, ανεξάρτητου φύλλου και φυσικής κατάστασης. Την τελευταία ημέρα κάθε περιόδου πραγματοποιούνται αθλητικές δραστηριότητες σε επιλεγμένα αγωνίσματα, στα πλαίσια της αξιολόγησης των αθλητικών τους ικανοτήτων. Επίσης διεξάγεται το καινοτόμο αθλητικό πρόγραμμα «FAMILY DAY» κάθε Παρασκευή, το οποίο περιλαμβάνει αθλητικές δοκιμασίες των παιδιών και αθλητικά παιχνίδια, με την ταυτόχρονη συμμέτοχη όσων γονέων το επιθυμούν.

Δηλώσεις-εγγραφές

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται με την συμπλήρωση της "ΑΙΤΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ" και την "ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΗΔΕΜΟΝΑ" από τον γονέα  το παιδιού και θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από Ιατρική Βεβαίωση παιδίατρου. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στην γραμματεία του συλλόγου Ηρακλείου που θα λειτουργεί στην θύρα 19 του Παγκρατίου Σταδίου.

• Για τον μήνα Ιούνιο: Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρα 17.00 - 20.00 ή με ραντεβού κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

• Οι εγγραφές μετά την έναρξη του "Altius Summer Camp με την Αργυρώ Στρατάκη" θα πραγματοποιούνται καθημερινά κατά την διάρκεια διεξαγωγής του.

Περίοδοι camp

1η περίοδος: 15 - 19 Ιουνίου 2015

2η περίοδος: 22 - 26 Ιουνίου 2015

3η περίοδος: 29 Ιουνίου - 3 Ιουλίου 2015

4η περίοδος: 6 - 10 Ιουλίου 2015

5η περίοδος: 13 - 17 Ιουλίου 2015

6η περίοδος: 20 - 24 Ιουλίου 2015

7η περίοδος: 27 - 31 Ιουλίου 2015

8η περίοδος: 3 - 7 Αυγούστου 2015

9η περίοδος: 10 - 14 Αυγούστου 2015

Προπονητές-προσωπικό

Το πρόγραμμα καταρτίζεται από εξειδικευμένους καθηγητές φυσικής αγωγής και είναι σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο βάσει των ηλικιακών ικανοτήτων των παιδιών, ώστε να δημιουργούνται ομάδες με κοινά ενδιαφέροντα και ικανότητες. Στο "Altius Summer Camp με την Αργυρώ Στρατάκη" απασχολείται ομάδα εξειδικευμένου προσωπικού, όπως καθηγητές φυσικής αγωγής, personal trainer και εκπαιδευτικοί, με εμπειρία στην εκγύμναση και διδασκαλία των μικρών παιδιών. Όλο το προσωπικό που απασχολείται στο "Altius Summer Camp με την Αργυρώ Στρατάκη" έχει πιστοποιηθεί στην παροχή Πρώτων Βοηθειών. Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του "Altius Summer Camp με την Αργυρώ Στρατάκη" θα έχουν ασφαλιστική κάλυψη από πιστοποιημένη ασφαλιστική εταιρία καθ' όλη την διάρκεια συμμετοχής τους. Στην διάρκεια των αθλητικών δραστηριοτήτων θα υπάρχει ιατρική κάλυψη.

Πληροφορίες στο site: www.idomeneas.academy, στο email: info@idomeneas.academy και στο τηλεφ: 6951-005777

Σχόλια