Αθλητισμός

Ευρωπαϊκό Στίβου: Στις 4.500 συμμετοχές η Παιδική Κερκίδα

Στην τελική ευθεία έχουν μπει πλέον οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών ομάδων στίβου το ερχόμενο σαββατοκύριακο 20-21 Ιουνίου.

Η Ελλάδα, η Κρήτη, το Ηράκλειο και το Παγκρήτιο Στάδιο ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους καλύτερους αθλητές και αθλήτριες στίβου από την Τσεχία, την Ολλανδία, την Ελβετία, τη Λιθουανία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, το Βέλγιο, τη Λετονία, την Ιρλανδία, την Τουρκία, την Εσθονία και την Ελλάδα, τις 12 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν.

Παράλληλα οι διοργανωτές, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και ο Δήμος Ηρακλείου, ετοιμάζονται να υποδεχτούν, με ελεύθερη είσοδο, στο Παγκρήτιο Στάδιο τους θεατές, από όλη την Ελλάδα, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Το μεγάλο στοίχημα των διοργανωτών είναι η Παιδική Κερκίδα, για την οποία έχουν ήδη κάνει εγγραφή και έχουν πάρει διαπίστευση 4.500 παιδιά για να παρακολουθήσουν τους αγώνες με τη συνοδεία και επίβλεψη των γονέων και ενηλίκων συνοδών τους.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των παιδιών της Παιδικής Κερκίδας αλλά και με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, η είσοδος τους στο στάδιο θα γίνεται αρχικά από τη θύρα 19 και όταν ο χώρος αυτός γεμίσει θα γίνεται από τις θύρες 18, 17 και 16.

Tα παιδιά και τους συνοδούς τους στο στάδιο θα υποδέχονται και θα εξυπηρετούν για κάθε θέμα οι εθελοντές από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Παιδιών με Νεοπλασία "Ηλιαχτίδα", που έχουν καθοριστική συμμετοχή στη διοργάνωση και επιτυχία αυτής της προσπάθειας.

Με την είσοδό τους στο στάδιο τα παιδιά με διαπίστευση θα παίρνουν τα δώρα που τους προσφέρει ο χορηγός της Παιδικής Κερκίδας που είναι η ΑEGEAN.

Σημειώνεται ότι ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ανακοίνωσε την ελληνική Εθνική Ομάδα που φτάνει στο αεροδρόμιο Ηρακλείου την Πέμπτη 18 Ιουνίου και ώρα 10:45 το πρωί.

Σχόλια