default-image

Κοντά στην πρόκριση η Βολιβία

Ποδόσφαιρο
Κοντά στην πρόκριση η Βολιβία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλο ένα… γεμάτο ματς έγινε τα ξημερώματα στο πλαίσιο του Κόπα Αμέρικα με τη Βολιβία να επικρατεί 3-2 του Ισημερινού!

Με τρία γκολ στο πρώτο μέρος(!), η Βολιβία πανηγύρισε νίκη στη διοργάνωση ύστερα από 18 χρόνια, επικρατώντας 3-2 του Ισημερινού και είναι αγκαλιά με την πρόκριση στην επόμενη φάση, την ώρα που η κατάσταση για τον αντίπαλό της χλόμιασε πολύ!

Εξαιρετικό παιχνίδι με τρεις εκτελέσεις πέναλτι (το ένα επαναλήφθηκε), ασφυκτική πίεση απ’ τους μετέπειτα ηττημένους που δεν απέδωσε… καρπούς, «ήρωας» ο τερματοφύλακας των νικητών (που κατέβασε ρολά), καλή εμφάνιση του θριαμβευτή Μπεχαράνο του Παναιτωλικού, ενώ ο Νομπόα του ΠΑΟΚ είχε δοκάρι στο 85’!

Τι κι αν ο Ισημερινός ήταν το φαβορί του αγώνα; Μόλις στο 5’ δέχθηκε ψυχρολουσία χάρη στην εξαιρετική κεφαλιά-ψαράκι του Ράλδες που έδωσε το προβάδισμα στη Βολιβία! Το σοκ έγινε ακόμα μεγαλύτερο στο 18’ όταν ο Σμέντμπεργκ-Νταλένσε έγινε από δημιουργός-εκτελεστής και με φοβερή σουτάρα έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Το Εκουαδόρ χρειαζόταν να αλλάξει… ρότα. Ξεκίνησε την πίεση, πήρε τα πάνω του, αλλά είδε τις μεγάλες του στιγμές να μην καταλήγουν στα δίχτυα, χάρη στον εξαιρετικό Κινιόνες που απέτρεψε δύο τετ-α-τετ (το ένα του Νομπόα). Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στο 38’ έπιασε και πέναλτι του Βαλέντσια, το οποίο χτυπήθηκε δύο φορές, καθώς στην πρώτη δόθηκε -ορθώς- επανάληψη (κι ενώ είχε σκοράρει ο άσος της Γουέστ Χαμ).

Κι όμως δεν τα ‘χαμε δει ακόμα όλα. Διότι αντί να μειωθεί το σκορ, αυτό διευρύνθηκε. Ο Μορένο απ’ την άσπρη βούλα (στο 41’) έγραψε το 3-0 για τη Βολιβία, επωφελούμενος την καρατιά-πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του.

Κάποια στιγμή -παρά το γεγονός πως είχε περίπου 70% κατοχή- έπρεπε ο Ισημερινός να φτιάξει σοβαρές απειλές για την αντίπαλη εστία. Και μόλις στο 48’ αναθάρρησε με τον Βαλέντσια να παίρνει το… αίμα του πίσω και να κρατά ζωντανή την εθνική του. Ο Κινιόνες ήταν αποφασισμένος να κατεβάσει ρολά και σε κάθε ευκαιρία που δημιουργούσαν οι αντίπαλοί του, τους έλεγε «όχι», κρατώντας τη Βολιβία αφεντικό του αγώνα.

Στο 82’, βέβαια νικήθηκε για δεύτερη φορά -μετά από καταιγισμό ευκαιριών και πίεσης του Ισημερινού- με ωραία «βολίδα» του Μπολάνιος, βάζοντας… φωτιά (μειώνοντας σε 3-2). Φωτιά που δεν προκάλεσε περαιτέρω συγκινήσεις. Διότι τη μία ο Νομπόα -του ΠΑΟΚ- σημάδεψε δοκάρι (στο 85’) κι έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, ενώ δύο λεπτά μετά ο «κέρβερος» της Βολιβίας πήρε… δίκαια τον τίτλο του «ήρωα» κρατώντας το τρίποντο (3-2) με πολύ δύσκολη και εντυπωσιακή επέμβαση!

Ισημερινός: Ντομίνγκες, Παρέδες, Ατσιλιέρ, Εράσο, Αγιοβί, Νομπόα, Πέδρο Κινιόνες (46' Κασάρες), Φιντέλ Μαρτίνες (46' Ιμπάρα), Χέφερσον Μοντέρο, Μπολάνιος, Ενέρ Βαλέντσια.

Βολιβία: Κινιόνες, Ουρτάδο, Σεντένο, Ράλδες, Μοράλες, Τσουμασέρο, Ντάνι Μπεχαράνο, Πεδριέλ (57' Κοΐμπρα), Σμέντμπεργκ-Νταλένσε, Λίσιο (72' Μάρβιν Μπεχαράνο), Μορένο (88' Μιράντα).

Η βαθμολογία (2 αγώνες)

1. Βολιβία 4

2. Χιλή 3*

3. Μεξικό 1*

4. Ισημερινός 0

*Ένας αγώνας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News