default-image

Καθοριστική μέρα για το μέλλον του ΟΦΗ

Αθλητισμός
Καθοριστική μέρα για το μέλλον του ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια διαφορετική και ιδιαίτερα φορτισμένη μέρα ξημέρωσε για τον ΟΦΗ. Μετά τη σημερινή γενική συνέλευση της ΠΑΕ, που είναι προγραμματισμένη για τις 5 το απόγευμα στο κλειστό του ΒΑΚ, όλα δείχνουν ότι θα μπει ένα τέλος σε μια μακρόχρονη διαδρομή με τη σημερινή μορφή.

Η απόφαση για επανεκκίνηση από τη Γ' Εθνική δείχνει δεδομένη, καθώς τουλάχιστον ως τώρα δεν προέκυψε κάτι που να φέρει τη μεγάλη... ανατροπή. Επίσημος χαρακτήρας θα δοθεί σήμερα, καθώς οι μέτοχοι της εταιρείας θα πάρουν μια απόφαση με βαρύνουσα σημασία. Την ίδια ώρα, απομένουν τα τελευταία... βήματα για τη διάδοχη κατάσταση σε διοικητικό επίπεδο, με γνώμονα πάντα το καλό του ΟΦΗ.

Σε ό,τι αφορά τα της διαδικασίας, τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως εξής:

1. Ενημέρωση μετόχων για οικονομικά θέματα και πεπραγμένα Διοικητικού Συμβουλίου.

2. Συμμετοχή της Π.Α.Ε. ΟΦΗ σε επαγγελματική ή μη κατηγορία (Football League ή Γ' Εθνική).

3. Λύση και θέση σε εκκαθάριση της Π.Α.Ε. ΟΦΗ σύμφωνα με το Νόμο 2190/20 περί Ανωνύμων Εταιρειών.

4. Ορισμός εκκαθαριστών.

Για την κατάθεση των μετοχών υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση και ξεπεράστηκαν αρκετά, τα 2/3, κάτι που απαιτείται για τα θέματα βαρύτητας, όπως είναι η απόφαση για εκκαθάριση της εταιρείας και ορισμός εκκαθαριστών. Βέβαια, κομβικής σημασίας είναι οι μετοχές που κατατέθηκαν να παραστούν, ώστε η περαίωση της συνέλευσης να γίνει χωρίς περαιτέρω εμπόδια. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες έγινε συζήτηση για τη στάση του Φανούρη Βατσινά, καθώς είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραστεί ο ίδιος ή να εξουσιοδοτήσει κάποιο πρόσωπο, ενώ και στην πρώτη συνέλευση είχε διευκολύνει τις διαδικασίες.

Σε περίπτωση πάντως που δεν υπάρχει απαρτία, η πρώτη επαναληπτική συνέλευση έχει ήδη οριστεί για την Τετάρτη 17/6, όπου πλέον θα απαιτείται το 1/2 του εταιρικού κεφαλαίου (είναι περίπου 2,5 εκατ. μετοχές).

Το διοικητικό χρίσμα

Μετά τις οριστικές αποφάσεις της γενικής συνέλευσης, η... σκυτάλη θα δοθεί στον Ερασιτέχνη, που θα έχει το βάρος της ευθύνης για την επόμενη μέρα σε διοικητικό επίπεδο. Το τριήμερο που πέρασε έγιναν διαδοχικές συζητήσεις, αλλά και συναντήσεις με τις δύο ενδιαφερόμενες πλευρές, από τη στιγμή που λίγες ώρες πριν τη γ.σ. δεν προέκυψε τρίτη, ενώ κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν φέρει κάτι η σημερινή μέρα (η πλευρά του Νίκου Μαχλά δεν ανακοίνωσε κάτι μέσα στο σαββατοκύριακο).

Στις επαφές με την ομάδα των «10» επιχειρηματιών, αλλά και με τον Μιχάλη Λελεδάκη διευκρινίστηκαν κάποια θέματα που αφορούν κάθε πρόταση ξεχωριστά. Αυτά έχουν να κάνουν με το πλαίσιο της συνεργασίας, ώστε να είναι κατοχυρωμένες όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, μετά φυσικά τις οριστικές αποφάσεις.

Άλλωστε, ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ θα έχει δικαιοδοσία μόλις ολοκληρωθεί και τυπικά η συνέλευση, ενώ θα γίνει σύσκεψη των στελεχών του πριν και μετά. Πάντως, δεν αποκλείεται οι αποφάσεις για το ποιος θα αναλάβει τα ηνία να ανακοινωθούν παρουσία των μετόχων, αν έχουν «κλείσει» και τυπικά όλα τα ζητήματα.

Του Γιάννη Καλιακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News