Αθλητισμός

Στηρίζει Μαρκαριάν ο Γκιρτζίκης

Ανοιχτό άφησε ο Γιώργος Γκιρτζίκης το ενδεχόμενο ο Σέρχιο Μαρκαριάν να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της στα προκριματικά του Euro 2016.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ εξέφρασε τη στήριξή του στο πρόσωπο του Ουρουγουανού προπονητή, όμως το μέλλον του θα αποφασιστεί σε προσεχές Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την επόμενη μέρα: «Αυτές είναι ώρες περισυλλογής, να δούμε τι έφταιξε, τι φταίει και τι πρέπει να κάνουμε. Είμαστε σε συζητήσεις εσωτερικά, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να τη διαχειριστούμε με σωστό και ψύχραιμο τρόπο. Πάντως σίγουρα δεν μπορούν να μείνουν τα πράγματα ακριβώς όπως είναι σήμερα»

Για το αν θα υπάρξουν αλλαγές: «Σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές, αλλά αυτήν τη στιγμή είναι νωπά τα γεγονότα και δεν είναι σωστό ούτε να λέμε πράγματα εν θερμώ, ούτε να κάνουμε βεβιασμένες κινήσεις»

Για το αν έχει σκεφτεί συγκεκριμένες αλλαγές: «Όχι, δεν θα ήθελα να μπω τώρα σε αυτήν τη διαδικασία. Μιλάω γενικότερα, ότι θα κοιτάξουμε να αλλάξουμε πράγματα, να κάνουμε ό,τι χρειάζεται μέσα από τις επαφές που θα γίνουν εντός ομάδας, προς καλυτέρευση των πραγμάτων. Αυτό εννοώ, μιλάω σε ένα γενικότερο επίπεδο. Ήδη ακούγονται απόψεις, θα λάβουμε τα πάντα υπόψιν μας. Έχουμε κι εμείς τις σκέψεις και τις απόψεις μας, αλλά επαναλαμβάνω ότι είναι λάθος να προβαίνει κανείς σε βεβιασμένες κινήσεις ή αποφάσεις».

Για τον Σέρχιο Μαρκαριάν: «Ο προπονητής έχει την απόλυτη στήριξή μας. Ασφαλώς και την έχει. Δεν το συζητάμε αυτό. Το ίδιο ισχύει και για το τιμ».

Για το ενδεχόμενο παραμονής του Ουρουγουανού και μετά τα προκριματικά του Euro: «Αυτήν τη στιγμή, όπως τα βλέπουμε τα πράγματα, γιατί όχι; Δεν το αποκλείω να παραμείνει ο κ. Μαρκαριάν. Όμως αυτό είναι ένα θέμα που θα το δούμε αργότερα. Άλλωστε αυτά τα θέματα συζητιούνται πάντα συλλογικά στην ομοσπονδία, σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου. Θα το δούμε λοιπόν το θέμα όταν έρθει η ώρα του. Ακόμη είναι νωρίς».

Για το παιχνίδι με τα Νησιά Φερόε: «Έχω σχηματίσει προσωπική άποψη, αλλά δεν θα ήθελα να επεκταθώ αυτήν τη στιγμή δημοσίως. Όπως είπα δεν είναι ώρα για πολλά δημόσια λόγια. Είναι ώρα περισυλλογής και προβληματισμού εντός της ομάδας, προκειμένου να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε την ομάδα να αποκτήσει καλύτερη εικόνα στο μέλλον, τόσο στο άμεσο όσο και στο απώτερο».

Σχόλια