Αθλητισμός

Ενδιαφέρον από Κώστα Κρασσά για τον ΟΦΗ

Από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας έχει φτάσει στα γραφεία του Ερασιτέχνη ΟΦΗ επιστολή του επιχειρηματία, Κώστα Κρασσά (πρώην πρόεδρος Θερίσου, παλιότερα αντιπρόεδρος της Καλαμαριάς), την οποία φέρνει στο… φως το www.neakriti.gr.

Μέσω αυτής εκφράζει την επιθυμία να συμμετέχει στα διοικητικά της επόμενης μέρας, συμμετέχοντας στην ομάδα των «10» ή και με όλες τις κινήσεις μαζί. Ακόμη γίνεται συγκεκριμένη πρόταση για τα οικονομικά δεδομένα.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Κε πρόεδρε,

Παρακολουθώντας δρώμενα στην ιστορικότερη Ομάδα της πόλης μας και ολόκληρης της Κρήτης, με διακατέχει απορία, λύπη και οργή, γιατί κάποιοι δεν θέλουν να καταλάβουν την άθλια κατάσταση που έχει οδηγηθεί ο Ο.Φ.Η., βρισκόμενος πλέον ένα βήμα πριν την καταστροφή...

Ένα σωματείο που πριν μερικά χρόνια, επί εποχής του αείμνηστου Θόδωρα Βαρδινογιάννη, κάποιοι <έτρωγαν με="" χρυσά="" κουτάλια="">>, και η Ομάδα μας έκανε πρωταθλητισμό στην Α' Εθνική χωρίς οικονομικά προβλήματα. Δυστυχώς πίστεψαν ότι όλα αυτά γινόταν χάρη σ' αυτούς και έτσι δεν είχαν ανάγκη τους ευεργέτες τους…, αποτέλεσμα γνωστό!

Κε πρόεδρε, η παραπάνω αναφορά μου δεν είναι τυχαία, γιατί θα πρέπει να παραδειγματιστούμε από τα λάθη του παρελθόντος και να μην τα επαναλάβουμε, διότι οι μεσοβέζικες λύσεις των 30.000,00€, των 50.000,00€ & των 100.000,00€, αποτέλεσμα δεν έχουν, θα μπορούσα να πω το αντίθετο προκαλούν. Η ιδανικότερη λύση θα ήταν να βρεθεί κάποιος με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, ώστε να διαθέσει ένα ποσό τις τάξεως 2.500.000€ και να κάνει σχεδιασμό σε βάθος πενταετίας, χωρίς οικονομικό άγχος.

Κε πρόεδρε, επειδή τέτοιες, ποδοσφαιρόφιλες, λύσεις σήμερα δεν υπάρχουν και επειδή θεωρώ ότι μπορώ να συνεισφέρω στην ανοικοδόμηση της Αγαπημένης μας Ομάδας, έχω να σας παραθέσω τα κάτωθι:

1)      Νέο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό στο ποδοσφαιρικό τμήμα

2)      Σχεδίαση και στοχοποίηση της Ομάδας σε βάθος πενταετίας (Οικονομική - Διοικητική - Τεχνική)

3)      Δημιουργία πολυμελούς Δ.Σ. (11 μελούς)

4)      Δημιουργία Ειδικού Ταμείου για τον σχεδιασμό της Ομάδας

5)      Συντήρηση και Αξιοποίηση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων

Κε πρόεδρε, προτίθεμαι να καταθέσω στο ταμείο της Ομάδας μας από 200.000,00€ εως 600.000,00€, ανάλογα με το τι θα συμφωνήσουμε σε αυτά που θα σας αναπτύξω ακολούθως:

Από την εμπειρία μου στον ποδοσφαιρικό χώρο, στο παρελθόν, σας αναφέρω:

Α) Το Μπάτζετ της Ομάδας θα κυμανθεί από 300.000,00€ εως 500.000,00€, για να κάνει η ομάδα πρωταθλητισμό και φυσικά είναι ποσά που μπορεί να καλυφθούν μέσα από τα έσοδα της ομάδας (εισιτήρια, χορηγούς, τηλεοπτικά δικαιώματα κλπ), καθώς υπολογίζω ότι τα έσοδα θα κυμανθούν από 500.000,00€ έως 850.000,00€.

Β) Για το ξεκίνημα της ομάδας θα χρειαστούν 150.000,00€ εως 200.000,00€, ώστε η ομάδα να προχωρήσει καλύπτοντας τις υποχρεώσεις της με μετρητά και όχι με πίστωση.

Γ) Τα χρήματα αυτά θα δοθούν από το ειδικό ταμείο σχεδιασμού, όπως προανέφερα και θα επιστραφούν πίσω.

Δ) Από τα χρήματα που θα μπουν στο ειδικό ταμείο σχεδιασμού, περίπου 2.200.000,00€ και άνω, και τα υπόλοιπα που θα εισπράττει η ομάδα, θα μας δώσουν τη δυνατότητα να διανύσουμε τις ποδοσφαιρικές περιόδους, τουλάχιστον για μια πενταετία, χωρίς χρέοι και άγχος, αλλά κάνοντας πρωταθλητισμό, κάτι που έχει λείψει τα τελευταία χρόνια από την Ομάδα μας!

Ε) Το 11μελές Δ.Σ. που αναφέρω δεν είναι τυχαίο, γιατί θεωρώ ότι θα πρέπει ο αγώνας εντός και εκτός γηπέδου να είναι όμοιος...

Τελειώνοντας θεωρώ ότι για την ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ της Ομάδας μας στην υπάρχουσα οικονομική κατάσταση, χρειάζονται τουλάχιστον 5 χρηματοδότες, ώστε να δημιουργηθεί μία βιώσιμη κατάσταση, ΚΑΛΩ την/τους <ομάδα>> των 8, τον κο Λελεδάκη και τον Ερασιτέχνη να γίνουμε μία ομάδα και να πράξουμε τα δέοντα.

Υ.Γ. Ουδεμία αξίωση έχω για τον προεδρικό θώκο».

Σχόλια