default-image

Ιδανικό ξεκίνημα για την Εθνική γυναικών

Μπάσκετ
Ιδανικό ξεκίνημα για την Εθνική γυναικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το δεξί μπήκε στο Ευρωμπάσκετ η Εθνική μας ομάδα των γυναικών καθώς επικράτησε με 51-46 της Ιταλίας στην Οραντέα.

Το ελληνικό συγκρότημα επέστρεψε από το -18 στην πρώτη και το -8 στην τρίτη περίοδο κι έφτασε στη νίκη με πρωταγωνίστρια την Κατερίνα Σωτηρίου που είχε 13 πόντους κι άξιες συμπαραστάτριές της την Άρτεμις Σπανού και την Στέλλα Καλτσίδου.

Το ξεκίνημα ήταν πολύ κακό για την ελληνική ομάδα, που χρειάστηκε πέντε λεπτά για να σκοράρει και βρέθηκε μετά από έξι αγωνιστικά λεπτά στο -16 (2-18). Όμως από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι παίκτριες του Τζώρτζη Δικαιουλάκου γύρισαν… διακόπτη. Η άμυνα βελτιώθηκε αισθητά, Σπανού και Σωτηρίου έδιναν λύσεις στην επίθεση και η Εθνική κατάφερε να εξαφανίσει τη διαφορά και να κλείσει το ημίχρονο με προβάδισμα 25-22.

Οι Ιταλίδες αντέδρασαν κι εκμεταλλευόμενες την αστοχία, τα λάθη και τις βιαστικές επιλογές της ελληνικής ομάδας έφεραν τούμπα το ματς στο τρίτο δεκάλεπτο ξεφεύγοντας και με οκτώ (29-37). Ο τελευταίος λόγος, ωστόσο, ανήκε στην Ελλάδα. Με εξαιρετική άμυνα, την Καλτσίδου να δίνει λύσεις στην επίθεση και την Ρες να είναι άστοχη στις βολές, η Εθνική πήρε ξανά τα ηνία του ματς και το «καθάρισε» όταν έφτασε στο 50-42 δύο λεπτά πριν το τέλος.

Το Σάββατο στις 18:00 η Εθνική θα αντιμετωπίσει την Πολωνία. Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει ακόμη την Κυριακή την Τουρκία και τη Δευτέρα τη Λευκορωσία. Οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στη δεύτερη φάση, όπου σχηματίζονται δύο γκρουπ των έξι.

Δεκάλεπτα: 9-18, 25-22, 31-37, 51-46.

Ελλάδα: Δημητράκου 9, Χατζηνικολάου 4 (5 ριμπ.), Καλτσίδου 9 (5 ριμπ.), Λύμουρα 4 (6 ριμπ., 5 ασίστ), Σωτηρίου 13, Κοσμά 3, Σπανού 9 (10 ριμπ.).

Ιταλία: Φασίνα 4, Ντότο 10, Σοτάνα 2, Τζανόνι 2, Γκορίνι 5, Μασιάρι 6, Κρίπα 2, Ρες 13 (11 ριμπ.), Φορμίκα 2, Κονσολίνι, Γκάτι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News