Αθλητισμός

Επιτυχίες για την ελληνική συγχρονισμένη κολύμβηση

Με το ντουέτο και το ομαδικό να προκρίνονται στους τελικούς του ελεύθερου προγράμματος άνοιξε η ελληνική συμμετοχή στη συγχρονισμένη κολύμβηση στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού.

Το ελληνικό ντουέτο αποτελούμενο από την αθλήτρια του ΝΟ Χανίων Γιάννα Γεοεργκίεβα και την Αθανασία Τσόλα βαθμολογήθηκε με 81.967 και πέρασε με την 6η καλύτερη επίδοση στον τελικό, που θα γίνει τη Δευτέρα (15/6, 8πμ ώρα Ελλάδας).

Στο ομαδικό η Εθνική μας κατέλαβε την 5η θέση με 82.000 στον προκριματικού του ελεύθερου προγράμματος στο ομαδικό και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό του αγωνίσματος που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (15/06, 16:00 ώρα Ελλάδος), καθώς για την πρόκριση μετρούν κατά ένα ποσοστό και οι Φιγούρες της Κυριακής.

Ανάμεσα στις αθλήτριες που αγωνίστηκαν ήταν και δύο κρητικοπούλες. Η Μαρία Ελένη Αρμάου του ΚΟΗ και η Γιάννα Γκεορκίεβα του ΝΟΧ, ενώ στις αναπληρωματικές βρισκόταν και η Μαρία Παπαδοκωνσταντάκη του ΝΟΧ. Επίσης χόρεψαν οι  Βασιλική Κωφίδη, Βαλεντίνα Φαραντούρη, Σοφία Μαλκογεώργου, Άννα-Μαρία Ταξοπούλου, Ιφιγένεια Δίπλα, Αναστασία Ταξοπούλου και Αθανασία Τσόλα .

Σχόλια