default-image

Και φέτος "3 on 3 Street Basketball"

Μπάσκετ
Και φέτος "3 on 3 Street Basketball"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

To Ηράκλειο θα φιλοξενήσει και φέτος το τουρνουά μπάσκετ "3 on 3 Street Basketball", το οποίο όπως και τα προηγούμενα αναμένεται να έχει επιτυχία ενώ παράλληλα συνδυάζεται με σημαντικό φιλανθρωπικό σκοπό...

Οι διοργανωτές αυτής της σημαντικής εκδήλωσης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στο δημαρχιακό μέγαρο, όπου και αναφέρθηκαν στις προσπάθειες από την πλευρά του κάθε ενός για την άρτια πραγματοποίηση των αγώνων, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στο ανατολικό παρκινγκ του Παγκρητίου Σταδίου.

Οι αγώνες θα γίνουν το Σάββατο 13 Ιουνίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2:30 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 8:30 το βράδυ και την Κυριακή 14 Ιουνίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2:30 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 8:30 το βράδυ. Παράλληλα θα γίνουν και events όπως αυτό της Παρασκευής 12/6 στις 7:30, όπου οι επίλεκτοι αθλητές που θα παρευρεθούν θα παίξουν με παίκτες από ακαδημίες, σε ειδικό γήπεδο το οποίο θα δημιουργηθεί στην πλατεία Ελευθερίας, αλλά και το Σάββατο (13/6) στις 7:30 όπου και πάλι οι επίλεκτοι θα παίξουν με επίλεκτους των ομάδων 3on3.

Η ομάδα των επιλέκτων αποτελείται από σημαντικούς αθλητές, αρκετοί από τους οποίους έχουν φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα και της Εθνικής Ελλάδας. Οι παίκτες αυτοί είναι οι: Μανόλης Παπαμακάριος, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Δημήτρης Τσαλδάρης, Νίκος Βούλγαρης, Παναγιώτης Καυκής, Άγγελος Τσάμης, Σωτήρης Μανωλόπουλος, Νίκος Ψιλέας, Διονύσης Γιαννακόπουλος, Γιάννης Ψαθάς, Νίκος Μπάρλος και Φάνης Κουμπούρας.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις των διοργανωτών στη συνέντευξη τύπου:

Κώστας Βαρδαβάς (Αντιδήμαρχος Ηρακλείου): «Και φέτος με μεγάλη χαρά φιλοξενούμε αυτούς τους αγώνες που έχουν γίνει πλέον θεσμός για το μπάσκετ, το οποίο και αγκαλιάζει με θέρμη η πόλη μας. Θέλω να κάνω κάλεσμα στους Ηρακλειώτες για το Σαββατοκύριακο, να παρευρεθούν στους αγώνες, οι οποίοι θα είναι οι πρώτοι των σημαντικών διοργανώσεων που θα έχουμε, όπως στο στίβο με το Μπρούνο Τζάουλι, αλλά και πάλι στο μπάσκετ με το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες στο ΔΟΠΑΦΜΑΗ για την οργάνωση του τουρνουά. Είμαστε ευτυχείς που έχουμε κοντά μας και πάλι τον Νίκο Τούλη που δε θα μπορούσε να λείπει από ένα τουρνουά. Αυτό κάτι δείχνει για τον ίδιο».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην ανάγκη που υπάρχει για στήριξη από την πολιτεία για το Παγκρήτιο στάδιο: «Η μοναδική συμβολή στο Παγκρήτιο είναι του Δήμου. Προσπαθήσαμε να έχουμε επικοινωνία με Υπουργείο. Θα υπενθυμίσουμε την υποχρέωση που έχει η Πολιτεία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι η μοναδική που συμβάλλει στις Ομοσπονδίες για τη διάδοση του αθλητισμού. Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε και από τον αθλητισμό αυτά που μας ανήκουν».

Ο γενικός γραμματέας του ΠΣΑΚ Δημήτρης Τσαλδάρης, είπε: «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στο Ηράκλειο, μια πραγματική μπασκετούπολη. Δεν είναι τυχαίο ότι το κάνουμε το τουρνουά αυτό για 5η συνεχή χρονιά. Ευχαριστούμε το Δήμο, και την Περιφέρεια, τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ, την ΕΚΑΣΚ, τους χορηγούς».

Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια ο κ. Συριγωνάκης ανέφερε: «Είναι τιμή, χαρά και ευκαιρία να φιλοξενούμε Σαββατοκύριακο μια ιδιαίτερη εκδήλωση για 5η συνεχόμενη χρονιά. Είναι ιδιαίτερη για το γεγονός, ότι σκοπός είναι η διάδοση του αθλήματος με επισκέψεις των αθλητών και προσπάθεια να μεταδώσουν μηνύματα με κοινωνικές διαστάσεις. Παράλληλα είναι προπομπός για δύο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις σε στίβο και μπάσκετ. Με το τουρνουά θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε διεθνείς αθλητές. Σε τέτοιες δράσεις και εκδηλώσεις είμαστε μαζί γιατί ωθούν τα παιδιά σε χώρους άθλησης και μακροπρόθεσμα συμβάλλει στην αναβάθμιση του αθλητισμού. Προσκαλώ όλους τους Κρητικούς ώστε οι διοργανώσεις να έχουν επιτυχία».

Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ κ. Βουρεξάκης επεσήμανε: «Θα είμαστε αρωγοί σε όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται στο Ηράκλειο, για την προώθηση του Ερασιτεχνικού αθλητισμού. Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ προσπαθεί να είναι συνδιοργανωτής σε εκδηλώσεις. Θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στις εκδηλώσεις αυτές. Καλούμε όλους να συμμετάσχουν».

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ κ. Μαρκάκης, είπε: «Το τουρνουά αυτό είναι θεσμός για την πόλη. Και φέτος θα πετύχει όπως και τα προηγούμενα με τη συμπαράσταση Δήμου και Περιφέρειας. Πιστεύουμε ότι θα είναι μεγαλύτερη η συμμετοχή. Μέλημα της ΕΚΑΣΚ η αποκέντρωση του μπάσκετ. Δείξαμε ότι η Κρήτη μπορεί να αναλαμβάνει μεγάλες διοργανώσεις. Ευχαριστούμε Δήμο, Περιφέρεια. Είναι το ζέσταμα για το Παγκόσμιο. Παράπονο. Το μπάσκετ χρειάζεται βοήθεια, όμως από κάποιους φορείς δε βοηθιέται. Ζητώ τη συμπαράσταση αυτών των φορέων».

Χαιρετισμό απεύθυνε και η εκπρόσωπος της χορηγού εταιρείας Cosmos Sport, κ. Τσουκάλη: «Είναι ιδιαίτερη χαρά που για 5η συνεχόμενη φορά συμβάλλουμε στην πραγματοποίηση αυτού του τουρνουά. Ευελπιστούμε ότι θα συμμετάσχουν πάνω από 1000 αθλητές. Διέξοδος για όλον τον κόσμο. Σημαντικό ότι διοργανώνεται στο Ηράκλειο. Ευχαριστούμε Δήμο, ΠΣΑΚ, διοργανωτές».

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου του συλλόγου παιδιών με καρκίνο «Πίστη» κ. Βλάχου: «Με μεγάλη μου τιμή βρίσκομαι στο Ηράκλειο. Ο αθλητισμός είναι και προσφορά όχι μόνο υγεία. Καλώ από όλη την Κρήτη στις εκδηλώσεις να περνάνε μήνυμα. Γίνε αιμοδότης. Θα κάνουμε λήψη για μυελό οστών για να σώσουμε ζωές. Ευχαριστώ τον πρόεδρο Αλεξανδρίδη Κώστα που ήρθε και με βρήκε και μου είπε ότι κάτι πρέπει να κάνουμε. Τα παιδιά μας πάνω από 85% γίνονται καλά, αξίζει να προσπαθήσουμε.

Για το λόγο αυτό και όσοι το επιθυμούν θα κάνουν κάποια τεστ με συλλογή δείγματος σάλιου, τα οποία και θα σταλούν σε ειδικό εργαστήριο στις ΗΠΑ και αν βρεθεί δότης θα πάει στο νοσοκομείο και θα του πάρουμε το μυαλό των οστών όπως παίρνουμε τα αιμοπετάλια. Όποιος δώσει μυελό είναι σαν να ξαναγεννά ένα παιδί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News