Αθλητισμός

Καταγγελίες για «μαύρη εργασία» στη Volley League

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο ΠΑΣΑΠ, ο οποίος υποστηρίζει ότι υπάρχουν παίκτες που αγωνίζονται χωρίς συμβόλαιο στις ομάδες της Volley League.

Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος αμειβομένων πετοσφαιριστών ζήτα από τη διοργανώτρια αρχή να επιληφθεί του θέματος και να σταματήσει αυτή την κατάσταση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Με ιδιαίτερη απογοήτευση, ο ΠΑΣΑΠ το τελευταίο διάστημα γίνεται συχνά αποδέκτης καταγγελιών από αθλητές-μέλη του, οι οποίοι έκπληκτοι διαπιστώνουν ότι κάποια σωματεία της Volleyleague (τα στοιχεία των οποίων είναι στη διάθεση όσων τα ζητήσουν) δεν έχουν προχωρήσει καν στην πρόσληψή τους από την αρχή της σεζόν!

Πρόκειται για ξεκάθαρη αδήλωτη, "μαύρη εργασία", η οποία συνεχίζεται ανεξέλεγκτα, αφού ουδείς φορέας διενεργεί ουσιαστικά έλεγχο επ' αυτού.

Έτσι, τη στιγμή που η επάρκεια και βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος είναι ένα από τα μείζονα προβλήματα της χώρας μας σε μία τόσο δύσκολη περίοδο, κάποια σωματεία κλέβουν το κράτος και συντηρείται μία τακτική, η οποία στρέφεται ευθέως κατά των εργαζόμενων αθλητών, δείχνοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την έλλειψη σεβασμού προς τους πρωταγωνιστές των γηπέδων και του ίδιου του αθλήματος.

Υπενθυμίζουμε ότι η ασφαλιστική ενημερότητα, η οποία συνήθως ζητείται, εκδίδεται κανονικά ακόμη, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν προσλήψεις εργαζομένων, άρα και οφειλές.

Ο ΠΑΣΑΠ, πέραν του αδιαμφισβήτητου θέματος νομιμότητας και εντιμότητας, σεβόμενος τον ιδρώτα τους, αλλά και την αξιοπρέπεια των αθλητών, δεσμεύεται όπως ενημερώσει άμεσα τόσο τον Υφυπουργό και το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, όσο και την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλά και το νέο πρόεδρό της, ώστε επιτέλους να υπάρχει ουσιαστικός και όχι τυπικός έλεγχος της ασφαλιστικής ικανότητας των ΑΑΕ-ΤΑΑ.

Τέλος, καλούμε τη διοργανώτρια αρχή, μέσω της διαδικασίας του εσωτερικού της ελέγχου, να επιβάλλει τις κυρώσεις που αρμόζουν και να μην επιτρέψει ξανά επ' ουδενί την επανάληψή αντίστοιχου φαινομένου, ώστε να μπει επιτέλους ένα τέλος στη 'μαύρη' εργασία».

Σχόλια