default-image

«Αντίο» στη Football League με ήττα για την ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
«Αντίο» στη Football League με ήττα για την ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ήττα αποχαιρέτισε τη Football League η ΑΕΚ καθώς ο Ολυμπιακός Βόλου αποδείχτηκε καλύτερος στο σημερινό μεταξύ τους ματς νικώντας με 1-0.

Κακή εικόνα για την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, που έκανε πολλές αλλαγές. Ξεχώρισε ο νεαρός γκολκίπερ, Παναγιώτης Ντούνης, που κράτησε σε πολλές φάσεις όρθια την ομάδα του. Λύγισε μόνο στην φάση του 49ου λεπτού, όταν ο Διαμαντόπουλος σημάδεψε σωστά χαρίζοντας τη νίκη στους «ερυθρόλευκους», που είχαν για τελευταίο παιχνίδι τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο στον πάγκο τους.

Πιο καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι για την ΑΕΚ. Ευνοούμενη από την αμυντική προσέγγιση του παιχνιδιού από τον Ολυμπιακό Βόλου, η ομάδα του Δέλλα βρήκε χώρους και άγγιξε το γκολ μόλις στο 6ο λεπτό αλλά το σουτ του Γροντή βρήκε στο δοκάρι. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι ήταν φανερό πως έψαχναν τις αντεπιθέσεις για να απειλήσουν και ο Θέος όποτε έβρισκε ευκαιρία «έτρεχε» τον Κολοβέτσιο με τον Σβάρνα.

Μετά το πρώτο 20λεπτο άρχισαν να βγαίνουν τα… γνωστά (στα πλέι-οφ) προβλήματα στον άξονα των «κιτρινόμαυρων». Οι παίκτες του Ελευθερόπουλου κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και κάπου εκεί «γύρισε» η εικόνα του παιχνιδιού. Μάλιστα, οι Βολιώτες στερήθηκαν το γκολ στο 29', όταν ο νεαρός Ντούνης έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ-βολίδα του Μπιτάνγκ. Στο φινάλε του ημιχρόνου δεν υπήρχε ρυθμός στο ματς, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως μετά το δοκάρι η «Ένωση» απείλησε ξανά τον Ρίζο στο 39' (κεφαλιά του Γροντή άουτ).

Με εφιαλτικό τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο για την ΑΕΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» χτύπησαν τελικά στην κόντρα και με τον Διαμαντόπουλο να τελειώνει υποδειγματικά την φάση πήραν προβάδισμα στο 49'. Η «Ένωση» έδειχνε να τα έχει χαμένα, την στιγμή που οι γηπεδούχοι έβγαζαν τρομερό πάθος στο γήπεδο και παραλίγο να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Τελικά, η κατάσταση διορθώθηκε σταδιακά με την είσοδο των Κορδέρο και Ντούνη, που βοήθησαν ώστε να ισορροπήσει το ματς μετά από αρκετή ώρα.

Με το πέρασμα των λεπτών, οι παίκτες του Δέλλα πήραν την μπάλα στα πόδια τους και άρχιζαν να πιέζουν. Παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων, οι Βολιώτες αμύνονταν χωρίς πρόβλημα και καθάριζαν όλες τις φάσεις στα μετόπισθεν χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Όσο κυλούσε ο χρόνος, η «Ένωση» έδειχνε να ξεμένει από διάθεση, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε ξανά μέτρα στο γήπεδο διασφαλίζοντας εν τέλει τη νίκη του.

Ολυμπιακός Βόλου (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ρίζος, Ζέρης, Γιαλούσης, Μακρυδημήτρης, Μπουτζίκος (68' Μαργαρίτης), Καρράς (65΄ Ρόκας), Κυζιρίδης, Μπιτάνγκ, Θέος, Νικολιάς, Διαμαντόπουλος (82' Σκοπελίτης)

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ντούνης, Ρόβας, Κολοβέτσιος, Σβάρνας (56' Κορδέρο), Πεταυράκης, Τζανετόπουλος, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Γροντής (62' Ντούνης), Μπαρμπόσα, Ντακόλ (70' Κρισάντους

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News