default-image

Τα "Κνώσσεια" πρόβα τζενεράλε για το Μπρούνο Ζάουλι

Σπορ
Τα "Κνώσσεια" πρόβα τζενεράλε για το Μπρούνο Ζάουλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tο Σάββατο (13/6), μια εβδομάδα ακριβώς πριν από το μεγάλο αθλητικό ραντεβού, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Στίβου, η «καρδιά» του στίβου της Κρήτης, θα χτυπά στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο Παγκρήτιο Στάδιο όπου η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, με τη συνεργασία και υποστήριξη της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου Ο.Τ.Α. Α.Ε. και του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου, διοργανώνουν τους αγώνες στίβου «Κνώσσεια», που διεξάγονται για 28η συνεχή χρονιά.

Ειδικά το αγώνισμα της σφυροβολίας θα διεξαχθεί στο στάδιο «Ελευθερίας», στις καινούργιες βαλβίδες ρίψεων που κατασκευάζονται για τις ανάγκες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Στους αγώνες θα συμμετέχουν 300 περίπου αθλητές και αθλήτριες από τα 14 σωματεία της Κρήτης και μεταξύ αυτών ορισμένοι από τους καλύτερους αθλητές της Κρήτης, στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα και τις διεθνείς διοργανώσεις.

Οι αθλήτριες της εθνικής ομάδας Βασιλείου Ρένα και Βασιλείου Άννα είναι πιθανόν να συμμετέχουν σε ένα αγώνα δρόμου ως δοκιμαστικό τεστ, πριν από το μεγάλο αθλητικό ραντεβού το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εθνικών ομάδων στις 20 και 21 Ιουνίου στο Παγκρήτιο στάδιο.

Τα «Κνώσσεια», εκτός από την αγωνιστική σημασία για τους αθλητές της Κρήτης, αποτελούν και το βασικό οργανωτικό τεστ για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Στα πλαίσια της διεξαγωγής των «Κνωσσείων» θα δοκιμαστούν όλες οι λειτουργίες του Παγκρήτιου σταδίου, η έκδοση των αποτελεσμάτων, οι ροές κυκλοφορίας των αθλητών, τα ηχητικά, η παρουσίαση, η λειτουργία στο στάδιο των κριτών, οι υπηρεσίες υποστήριξης των αθλητών και διεξαγωγής των αγωνισμάτων και γενικότερα όλοι οι τομείς οργάνωσης του πρωταθλήματος.

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (20-21/6) η είσοδος των θεατών είναι ελεύθερη. Ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους φιλάθλους της Κρήτης και όχι μόνο, για να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να στηρίξουν με την παρουσία τους την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας για την άνοδο στη Super League του Ευρωπαϊκού κλασικού αθλητισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News