default-image

Ρέθυμνο: Ενημερωτική συνάντηση για τον Κοινωνικό Αθλητισμό

Κρήτη
Ρέθυμνο: Ενημερωτική συνάντηση για τον Κοινωνικό Αθλητισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις Ακαδημίες εκμάθησης αθλημάτων Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Κολύμβησης, Καράτε, Στίβου και Τένις της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, για τη λειτουργία της δράσης του Κοινωνικού Αθλητισμού, ενόψει και της νέας σχολικής περιόδου 2015-2016, θα ενημερώσουν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, στην ΠΕ Ρεθύμνου, τα στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης.

Στην ενημερωτική συνάντηση θα συμμετέχει ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, ο διευθυντής της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης και στελέχη της υπηρεσίας.

Η Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, υλοποιεί στα πλαίσια των πρωτοποριακών δράσεων που αναπτύσσει για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φροντιστήριο κ.τ.λ.) την καινοτόμο δράση του Κοινωνικού Αθλητισμού.

Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε παιδιά απόρων οικογενειών που επιθυμούν την εκμάθηση ενός αθλήματος και αδυνατούν να πληρώσουν, να συμμετάσχουν δωρεάν στις Ακαδημίες εκμάθησης διαφόρων αθλημάτων (Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Κολύμβησης, Καράτε, Στίβου, Τένις).

Στη δράση αυτή δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι οικονομικά αδύνατοι μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι 15 ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επιλογή των υποψήφιων αθλουμένων θα γίνεται μετά από αίτηση των γονέων ή κηδεμόνων τους στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ρεθύμνου, Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τα πιστοποιητικά που θα πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση είναι:

• Το εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας και το έντυπο Ε9 .

• Το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης  από όπου θα προκύπτει ο αριθμός των μελών της οικογένειας.

Το όριο του εισοδήματος ανάλογα με τον αριθμό των προστατευομένων μελών της οικογένειας καθορίζεται ως εξής: για οικογένεια με δυο μέλη ορίζεται καθαρό ετήσιο εισόδημα αφαιρουμένου του ενοικίου, ποσό ύψους μέχρι 65.00 €, για τριμελή οικογένεια ποσό ετήσιου εισοδήματος μέχρι 8.000€, για τετραμελή οικογένεια μέχρι 9.000€, για πενταμελή και άνω μέχρι 12.500€.

• Κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Θα λαμβάνεται υπόψη και η ιατρική γνωμάτευση για ασθένεια (αν υπάρχει) των γονέων ή άλλου μέλους της οικογένειας.

Σημειώνεται ότι ανάλογες συναντήσεις για τον Κοινωνικό Αθλητισμό έχουν ήδη γίνει στις Π.Ε Ηρακλείου, Χανίων και Λασιθίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News