default-image

Καταδίκη σε θάνατο για 11 οπαδούς!

Ποδόσφαιρο
Καταδίκη σε θάνατο για 11 οπαδούς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την καταδίκη 11 οπαδών σε θάνατο επέβαλε την Τρίτη δικαστήριο της Αιγύπτου για τη συμμετοχή του στα χειρότερα επεισόδια που έχουν σημειωθεί στην ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας και 70 άτομα έχασαν την ζωή τους το 2012.

Οι βίαιες… εχθροπραξίες είχαν σημειωθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα της Αλ Μάσρι με την Αλ Αχλί, όταν οπαδοί της πρώτης είχαν εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο. Από τις συμπλοκές στο Στάδιο του Πορτ Σάιντ, 70 άτομα έχασαν την ζωή τους καθώς ποδοπατήθηκαν από πανικόβλητους φιλάθλους και τουλάχιστον 1000 τραυματίστηκαν.

Την εκδίκαση της υπόθεσης, μετέδωσε ζωντανά τηλεοπτικό δίκτυο της Αιγύπτου και κατά την απόφαση, ένας οπαδός εκ των 11 καταδικάστηκε εις θάνατον ερήμην, 10 καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 15 ετών, άλλοι 15 σε κάθειρξη 10 ετών και 15 σε φυλάκιση πέντε ετών. 21 κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι.

Τον Απρίλιο το δικαστήριο έθεσε την απόφασή του για την επιβολή της ποινής του θανάτου στην κρίση του Μεγάλου Μουφτή της Αιγύπτου Σάουκι Αλαμ, της ανώτατης θρησκευτικής αρχής της χώρας, η γνώμη του οποίου έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν δημοσιοποιείται. Είναι μια διαδικασία που απαιτείται από το νόμο για υποθέσεις καταδίκης στην εσχάτη των ποινών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News