Αθλητισμός

Είδηση "βόμβα" στη γ.σ. της ΕΠΣΗ!

Περίπου τρεις ώρες διήρκεσε η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΗ στο Παγκρήτιο Στάδιο, με περίπου 40 σωματεία να δίνουν το παρών, ενώ υπήρξαν αρκετές τοποθετήσεις για προβλήματα αλλά και προτάσεις για το τοπικό ποδόσφαιρο. Πέρα από τα όσα συζητήθηκαν, επισημοποιήθηκε και μια είδηση βόμβα που έχει να κάνει με τον Ηρόδοτο.

Συγκεκριμένα, στην  τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Ηροδότου, Μιχάλης Γεωργιάδης   τόνισε πως δεν ξέρουν αν θα αγωνιστεί την νέα χρονιά στην Α1 ΕΠΣΗ η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού καθώς εκκρεμεί η απόφαση της ένστασης που έχει καταθέσει η διοίκηση του Ηροδότου διεκδικώντας την παραμονή στην Γ' Εθνική!

Στον Ηρόδοτο κρατούν άκρα μυστικότητα σχετικά με την ένσταση που έχουν καταθέσει στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η κρίσιμη ημερομηνία για το σύλλογο είναι η Τετάρτη 10 Ιουνίου, όταν θα συνεδριάσει η διοίκηση της ΕΠΟ και θα πάρει την απόφασή της για την ένσταση.

Ο απολογισμός

Όσον αφορά τη διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης, στον διοικητικό απολογισμό ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ που έγινε με διαφορετικό τρόπο την ποδοσφαιρική χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε, τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως υπήρχαν θετικά και αρνητικά σχόλια και θέλουν να ακούσουν τα λάθη τους για να γίνει καλύτερο ενώ συμπλήρωσε πως είχαν ζητήσει προτάσεις από σωματεία για την διεξαγωγή της Α1 όμως δεν υπήρχε ανταπόκριση και γι'αυτό αποφάσισαν να πάρουν πρωτοβουλίες και να φτιάξουν ένα σύστημα βλέποντας και τα συστήματα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων άλλων νομών της Ελλάδας.

Πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν θα παρθεί καμία απόφαση στη συνέλευση για την Α1 ΕΠΣΗ αλλά η διοίκηση θα συγκεντρώσει τις προτάσεις και τις απόψεις των σωματείων και θα ανακοινώσει την μορφή που θα έχει το πρωτάθλημα.

Διαφωνία με ΠΟΑ

Ο πρόεδρος του ΠΟΑ Γιάννης Καλέμπουμπας αντέδρασε και επεσήμανε πως οι γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούνται για να παίρνονται αποφάσεις. Ο κ. Καλέμπουμπας εξέφρασε πολλά παράπονα για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Α1 ΕΠΣΗ, επισημαίνοντας ότι ο ΠΟΑ αδικήθηκε σε σχέση με τον Ρούβα.

Στη συνέλευση τοποθετήθηκε και το μέλος του ΠΟΑ, Σπύρος Επιτροπάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχει αποστείλει στην ΕΠΣΗ, προτείνοντας πρωτάθλημα ενός ομίλου και ανάδειξη του πρωταθλητή χωρίς τη διαδικασία των πλέι οφ. Επίσης οι εκπρόσωποι ΑΟΤ και Δόξα Γαλιάς στήριξαν τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Διαξιφισμοί

Από την συνέλευση δεν έλειψαν και οι διαξιφισμοί, κυρίως με τον παράγοντα των Ελπίδων Μιχάλη Καρασάββα, κατηγορώντας την ΕΠΣΗ για την διαχείριση που έκανε στο θέμα των προστίμων και των ενστάσεων, ενώ τοποθέτηση έκανε και ο Γιάννης Τζαμούσης, ο οποίος ήταν υποψήφιος στις εκλογές του καλοκαιριού του 2012.

Όσον αναφορά τον οικονομικό απολογισμό της περασμένης περιόδου της ΕΠΣ Ηρακλείου και τον προϋπολογισμό της νέας περιόδου, ψηφίστηκαν με λευκό μόνο από την διοίκηση του ΠΟΑ, οπότε έγιναν δεκτοί κατά πλειοψηφία. Όσον αφορά το θέμα της υποχρεωτικής επιστροφής των «μικρών» στο τοπικό ποδόσφαιρο, ο Νίκος Τζώρτζογλου ήταν ότι δεν έχει παρθεί ακόμα κάποια απόφαση, αλλά έχουν γίνει σκέψεις και συζητήσεις.

Οι σκέψεις αυτές έχουν να κάνουν τόσο με το όριο ηλικίας (αν είναι 20 ετών ή λίγο μεγαλύτεροι) αλλά και με τον αριθμό που θα χρησιμοποιεί κάθε ομάδα, αν είναι 2 ή 3. Σε κάθε περίπτωση, η επιστροφή της υποχρεωτικής συμμετοχής μικρών πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Σχόλια