default-image

Τέλειωσε μία ονειρική χρονιά για τον Αστέρα (video)

Ποδόσφαιρο
Τέλειωσε μία ονειρική χρονιά για τον Αστέρα (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέτοιες μέρες πέρσι, ο Αστέρας Τρίπολης, σχεδόν χωρίς ανάσα από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, άρχιζε την προετοιμασία του για τη σεζόν που ερχόταν. Στις 17 Ιουλίου έδωσε το πρώτο του παιχνίδι, κόντρα στη Ροβανιέμι για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Μετά από 325 μέρες, οι Αρκάδες μπορούν να μιλούν δικαιωματικά για μια ονειρεμένη σεζόν.

Μια χρονιά που τους βρήκε αρχικά να περνούν το ένα μετά το άλλο τα εμπόδια των προκριματικών του Europa League, να προκρίνονται στους ομίλους και να διεκδικούν την παρουσία τους ακόμη και στους «32», ενώ στη συνέχεια να καθιερώνονται στις κορυφαίες ομάδες της Super League και να παίρνουν τελικά το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League μετά τη νίκη με 1-0 επί του ΠΑΟΚ.

Δικαιολογημένοι, λοιπόν, οι πανηγυρισμοί στα αποδυτήρια μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα.

Ξεκούραση, σχεδιασμός και έσοδα

Ο Αστέρας εξασφαλίζοντας το καλό εισιτήριο του Europa League εξασφάλισε και την… ξεκούραση των παικτών του. Φέτος θα έχουν περίπου ένα μήνα στη διάθεσή τους για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους, αφού οι ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις θα αρχίσουν στις 17 Σεπτεμβρίου, δύο μήνες μετά σε σχέση με πέρσι, ενώ στις 28 Αυγούστου θα μάθουν τους αντιπάλους τους στους ομίλους του Europa League.

Από σήμερα, κιόλας, αρχίζει ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν. Αλλαγές δραστικές δεν θα υπάρξουν, παρά μόνο σε περίπτωση που έρθουν πολύ καλές προτάσεις (ήδη ακούγεται πως έρχονται προσφορές για Μπαράλες και Λούι, ενώ ίσως ακολουθήσουν κι άλλες). Πάντως είναι δεδομένο πως θα γίνουν καλές μεταγραφικές κινήσεις, αφού άλλωστε πέρα από το «πορτοφόλι» των Μπάκου και Καϋμενάκη, που ανέκαθεν στήριζε την ομάδα, υπάρχουν πλέον και τα πολλά έσοδα του Europa League.

Ο Αστέρας έχει εξασφαλισμένα 2,4 εκατ. ευρώ από την παρουσία του και μόνο στους ομίλους του Europa League, ενώ το αντίστοιχο περσινό μπόνους ήταν 1,3 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, κάθε νίκη στους ομίλους πριμοδοτείται με 360.000 ευρώ και κάθε ισοπαλία με 120.000 ευρώ, ενώ η πρόκριση στους «32» ως πρώτος αντιστοιχεί σε 500.000 και σαν δεύτερος σε 250.000 ευρώ, ενώ με τη συμμετοχή στα νοκ άουτ άλλο μισό εκατομμύριο μπαίνει στα ταμεία, η πρόκριση στους «16» φέρνει 750.000 ευρώ και… πάει λέγοντας. Το συνολικό ποσό που θα εισπράξει ο Αστέρας θα εξαρτηθεί και από το market pool, το ύψος του οποίου καθορίζεται από το πόσες ελληνικές ομάδες θα είναι στους ομίλους του Europa League (όσες… λιγότερες, τόσα περισσότερα χρήματα θα εισπράξει ο Αστέρας παίρνοντας το μερίδιο που αντιστοιχεί στην Ελλάδα).

Πηγή: Sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News